Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

Sommeren (og myggene) står for døren

Når sommeren står for døren, er det ofte ensbetydende med varme og lyse kvelder som innbyr til å kose seg ute. Dessverre kan den koselige stemningen få en brå slutt når myggen svermer og stikker hele familien.


1. Tidspunktet er altavgjørende

På visse tider av døgnet er myggen spesielt aktiv. Hvis du vil unngå å bli stukket, bør du holde utkikk når det nærmer seg skumring.

Tidlig på kvelden og helt frem til soloppgang er hunnmyggen på jakt etter blod for å legge egg. Myggen er spesielt aktiv ved soloppgang og solnedgang, så det gjelder å være ekstra på vakt.


2. Dekk til armer og bein

Du har sikkert fått med deg at det er armer og ben som er spesielt utsatt for myggstikk. Når de små krypene kommer frem, er det viktig å dekke til kroppen godt.

Synlige og utsatte områder som armer og ben er det lurt å beskytte med langbukser og gensere. Du kan også pakke deg inn i tepper hvis det er mer behagelig. Selv om det kanskje ikke virker opplagt å pakke seg inn i klær når det er varmt, er det nødvendig for å holde småkrypene ute.

Stift til myggstikk
Kløestillende stick mot bakterier og irritasjon ved insektbitt
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 109,00 kr
Salgspris 109,00 kr Vanlig pris
Stift til myggstikk - Kløestillende stick mot bakterier og irritasjon ved insektbitt

3. Myggnettet er din beste venn

Et myggnett er et effektivt verktøy for å holde myggen på avstand. Som navnet antyder, spennes nettet over deg og hindrer myggen i å stikke deg. Det er derfor en god idé å sove under et myggnett, spesielt hvis du reiser til utlandet der myggen kan overføre alvorlige sykdommer.


4. Velg beliggenhet med omhu

Det spiller ingen rolle hvor du velger å tilbringe de varme kveldstimene hvis du vil unngå å våkne opp med kløende stikk neste morgen.

Pass på at du ikke setter deg der det er spesielt fuktig eller stillestående vann, da dette er områder der myggen elsker å yngle og oppholde seg.


5. Brug midler mot myggstikk, hvis skaden har skjedd

Selv om du tar alle nødvendige forholdsregler, er det likevel sannsynlig at en mygg lander på deg. Hvis du er så uheldig at en mygg gir deg en kløende hilsen, finnes det heldigvis noen produkter som kan minimere ubehaget. Men husk at du må være bevisst på hvilke produkter du bruker.


+ Et bonustip

Et nyttig verktøy er Australian Bodycares spot stick basert på tea tree-olje. Med sin praktiske størrelse er den enkel å ta med seg overalt, og den virker umiddelbart beroligende og effektiv.

Stift til myggstikk
Kløestillende stick mot bakterier og irritasjon ved insektbitt
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 109,00 kr
Salgspris 109,00 kr Vanlig pris
Stift til myggstikk - Kløestillende stick mot bakterier og irritasjon ved insektbitt

Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram