Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

Selv om du tar vare på deg selv og huden din regelmessig, samt at du pleier den riktig, kan det likevel skje at du får en kvise fra tid til annen.

I de fleste tilfeller er det hormoner som utløser kviser.  Allikevel kan kviser også være forårsaket av feil rensing eller på grunn av andre faktorer.  I de fleste tilfeller oppstår kviser på grunn av bakterier som sprer seg på huden.  Men når en kvise allerede er synlig, ønsker man ofte å klemme den med en gang.  Men pass på!

Eksperter fraråder å klemme kviser på egen hånd.  Dette gjør de hovedsakelig, fordi det er mange bakterier på hendene våre.  Ved å klemme vil disse bakteriene komme inn i det åpne såret, noe som kan føre til hudirritasjoner.  Uhygienisk arbeid kan føre til ytterligere betennelse eller til og med arrdannelse.

Men hvis du vil gjøre det selv, bør du være oppmerksom på et par ting.  Vi forklarer deg hvordan du klemmer kviser riktig i noen få trinn.  I tillegg gir vi deg nyttige råd om hvordan du unngår kviser i fremtiden.  Med de riktige produktene kan du unngå kviser allerede før de oppstår.  Men hvis du lider av alvorlig akne, bør du definitivt henvende deg til en hudlege.

Klem kviser riktig - i bare 5 enkle trinn

Først og fremst bør du vente til kvisen er moden.  Det vil si, når du allerede kan se det „hvite“ i kvisen.  Men hvis en kvise har kapslet seg inn dypt under huden, bør du la den være i fred.  Her må du først vente og se om kvisen kommer til hudoverflaten eller ikke. Dette skjer vanligvis etter 2 til 3 dager.

Hvis problemet vedvarer og kvisen ikke blir synlig, bør man definitivt ikke trykke på den.  Vanligvis leges betennelsen av seg selv.

Men hvis du ønsker å klemme hudormer eller en kvise med en synlig hvit prikk, kan du gjøre følgende:

1)  Forbered huden

Legg først en varm, fuktig vaskeklut på området der kvisen befinner seg.  Dette vil åpne porene i huden, noe som gjør det lettere å klemme.  Vent 1 til 2 minutter før du fjerne vaskekluten.

2)  Den riktige hygiene

Før du klemmer en kvise, legg merke til riktig hygiene. Vask hendene og ansiktet grundig før du setter i gang.  For optimal ansiktrens anbefaler vi Face Wash. Denne ansiktsvaskegelen renser huden for smuss og bakterier, og forbereder den ideelt.

3)  Desinfiser området

Før du klemmer bør du desinfisere kvisen og huden rundt den grundig.  Hvis du ikke har sminkeservietter for hånden, sørg for å desinfisere hendene dine også, før du begynner å klemme.  Desinfiser kvisen med en anti-kvise stift.

Spot Stick er egnet for dette formålet.  Den effektive anti-kvise stiften inneholder virkestoff som lukker porene.  Dette hindrer bakterier og smuss i å trenge inn i huden.

4)  Å klemme ut en kvise

Trykk deretter forsiktig mot kvisen med begge pekefingrene mot hverandre.  Pass på at du ikke trykker for nærme kvisen.  Roter pekefingrene får å forsiktig klemme kvisen fra alle sider.  Hvis kvisen er moden, vil den gi seg med forsiktig trykk.  Hvis kvisen ikke lar seg klemme, så er den ikke moden nok.  I dette tilfellet bør du vente minst én dag til for ikke å forverre betennelsen.

5)  Ettervern

Når kvisen er klemt, kan du påføre Spot Stick på stedet igjen.  Anti-kvise stiften vil hjelpe til med å helbrede kvisen og forhindre at den dukker opp igjen.  Hvis det danner seg en skorpe senere, må du holde deg unna!  Dette er den naturlige helbredelsesprosessen for huden din.  Å skrape opp skorpen kan forårsake arrdannelse og ytterligere betennelse.

Forebygging av kviser i ansiktet

I de fleste tilfeller kan oppkomsten av kviser forebygges ved å følge en daglig hudpleierutine For at du ikke lenger skal slite med kviser i fremtiden, er det viktig å rense og pleie huden hver dag.  Med de riktige produktene og bare noen få minutter hver dag, får du renere og sunnere hud på kort tid.

Følgende rutine vil hjelpe deg å få en renere hudbilde.

1)  Vask ansiktet - morgen og kveld

For din daglige ansiktspleie bør du først vaske ansiktet om morgenen og om kvelden.  Bruker du makeup er det viktig å fjerne det.

Ikke legg deg med makeup på, da dette kan føre til et utbrudd av akne.  Generelt bør du sørge for at du bruker de riktige produktene.

Vi anbefaler Face Wash. Ansiktsvaskgelen er enkel å bruke og renser huden din effektivt. Takket være tea tree oljen den inneholder. Derved fjernes smuss og bakterier skånsomt.  Før du renser ansiktet, bør du vaske hendene grundig.

2)  Bruk ansiktsvann etter rensingen.

For en dyprens av ansiktet anbefaler vi Face Tonic ansiktsvannet.  Denne antiseptiske ansiktsrensen er spesialdesignet for pleie av akneutsatt hud.  Den inneholdte tea tree oljen renser porene grundig, mens kokosolje og glyserol fukter og pleier huden.  Toneren hjelper spesielt med uren, fet eller tørr hud.  Du kan påføre ansiktsvannet rett etter Face Wash.

3)  Påføring av ansiktskrem

Etter å ha renset ansiktet grundig, bør du bruke en ansiktskrem for å unngå at huden tørker ut.  Vår Face Cream kan brukes både som dag- og nattkrem.

 Face Cream har en antiseptisk effekt og er derfor svært effektiv mot kviser og uren hud.  Når den brukes daglig, hjelper den med å forhindre hudormer og kviser i ansiktet.

4)  Bruk en anti-kvise stift

Hvis du sliter med kviser, anbefaler vi Spot Stick. Den kan du påføre etter ansiktsrensingen.   Spot Stick er et øyeblikkelig middel mot kviser, hudormer og uren hud, samt at den kan hjelpe enormt ved første tegn på en kvise.  På grunn av den naturlige tea tree oljen drepes bakterier, som kan hindre kvisen i å vokse.  Dermed forsvinner den helt fra seg selv.

Ansiktspakken mot kviser og uren hud
4 produkter mot uren hud, kviser og hudormer
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 499,00 kr
Salgspris 499,00 kr Vanlig pris 599,00 kr
4 produkter mot uren hud, kviser og hudormer

5)  Bruk en ansiktsmaske

For uren hud og hudormer anbefaler vi å bruke vår Face Mask 2-3 ganger i uken.  Ansiktsmasken er spesialdesignet for kviser mot uren hud og passer for alle hudtyper.  Anti-kviser-masken er beriket med naturlig australsk tea tree olje og er svært egnet for pleie av akneutsatt hud.  Den skånsomme ansiktspeelingen i sandeltre-nøtteskall gjør huden myk og smidig.  Ansiktsmasken fullfører den perfekte hudpleierutinen.

Ansiktsmaske mot kviser og uren hud
Dyprensende ansiktsmaske med Tea Tree Oil mot hudormer og kviser
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 199,00 kr
Salgspris 199,00 kr Vanlig pris
Ansiktsmaske mot kviser og uren hud - Dyprensende ansiktsmaske med Tea Tree Oil mot hudormer og kviser

Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram