Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

Hva er mørke ringer under øynene?

Mørke ringer under øynene dine viser seg som en lettere mørk farge i huden din og/eller en fordypning i huden under øynene. Huden danner en slags kant som kan få deg til å se trett og uopplagt ut. 

Er det ofte noen som mener du ser trøtt ut, selv om du har fått en god og lang skjønnhetssøvn hele natten? Så kan det skyldes at du er mørk rundt øynene.


Hvordan blir du kvitt de mørke ringene?

Selve årsaken til de mørke ringene under øynene kan variere, men de fleste årsakene krever samme metode for å bli kvitt de mørke ringene. 

Plei huden din med gode produkter 

For å gi huden din de beste forutsetninger, krever det en god og sunn hudpleie som kan redusere de mørke ringene under øynene dine. 

Du kan for eksempel pleie huden din med Australian Bodycares Face Serum, som takket være aktive ingredienser som tetreolje, B5-vitamin og ikke minst hyaluronsyre tilfører huden din masse fukt, næring og vitalitet. 

Hyaluronsyre Serum til fine linjer og vakker glød
Med tetreolje, hyaluronsyre 2% og B5 vitamin for en vakker glød og reduksjon av fine linjer
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 159,00 kr
Salgspris 159,00 kr Vanlig pris
Hyaluronsyre Serum til fine linjer og vakker glød - Med tetreolje, hyaluronsyre 2% og B5 vitamin for en vakker glød og reduksjon av fine linjer

Med serumet kan du booste hudens fuktnivå, så mellomrommene mellom hudens celler fylles ut. Det gir huden din et jevnere utseende og en mer ensartet overflate. 

Bruk gjerne serumet i kombinasjon med produktene fra vår komplette ansiktspakke (Face Wash, Face Tonic, Face Cream og Spot Stick) i din daglige hudpleierutine.

Sånn bruker du den komplette ansiktspakken  

  1. Vask ansiktet rent for skitt og smuss med Face Wash, som er en effektiv, men mildt rensende ansiktsvask. Masser grundig inn på fuktig hud og skyll av med vann. 
  2. Påfør et par dråper Aloe Vera Serum i hendene og masser lett inn i huden. Du skal ikke skylle, og det er viktig at du påfører serum før kremen din, for å sikre at alle de nærende ingrediensene kan trekke inn i huden og virke effektivt
  3. Masser varsomt inn Face Cream, som gir fukt og virker beroligende. Bruk sirkelbevegelser.

Sett til rynker og dehydrert hud
3 Anti Age–produkter til tørr hud: Ansiktsrens, Aloe Vera Serum og krem
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 549,00 kr
Salgspris 549,00 kr Vanlig pris 649,00 kr
Sett til rynker og dehydrert hud - 3 Anti Age–produkter til tørr hud: Ansiktsrens, Aloe Vera Serum og krem

Dekk med sminke 

Hvis du har litt ekstra behov for å skjule de mørke ringene dine, kan du få stor glede av en concealer. Du bør velge en høypigmentert variant som kan gi god dekning av de mørke ringene dine. 

Påfør concealeren fra innerste øyekrok og hele veien ned under øyet og bort til ytterste øyekrok, Du kan påføre den forsiktig med en pensel eller en fingertupp. Det er viktig at du får blendet concealeren godt ut for å unngå ujevnheter, men samtidig skal du klappe forsiktig for å ta vare på dekkevnen. 

Ha en sunn livsstil 

Det er alltid smart å leve et sunt liv for å redusere de mørke ringene under øynene. 

Det betyr at du:

  • Har et godt og nærende kosthold uten altfor mye salt.
  • Drikker masse vann i løpet av dagen.
  • Beveger deg minst 30 minutter daglig.
  • Får nok søvn.
  • Unngår røyking. 

Hva er årsakene til mørke ringer under øynene?

Det kan altså være mange forskjellige årsaker til at du får mørke ringer under øynene. Og årsakene kan variere fra person til person. Her får du en oversikt over noen av de vanligste årsakene.

Genetikk 

Ta en grundig titt på foreldrene dine. Har en eller begge mørke ringer under øynene? Så har du økt sannsynlighet for å få det, også. 

Mørke ringer under øynene kan i mange tilfeller skyldes genene dine, så da er ringene dessverre arvelige, selv om de ikke nødvendigvis er den arven du ønsker etter foreldrene dine. 

I huden under øynene finnes det en masse små, og viktige blodkar som bidrar til med å frakte oksygen rundt i kroppen. Huden her er også tynnere enn på resten av kroppen. Det kan bety at blodkarene er mer synlige hos deg enn for eksempel en venninne, siden genene dine er sånn sammensatt. 

Alder

Den tynne huden under øynene dine er tynnere enn huden på resten av kroppen. Men med alderen blir den tynnere og tynnere. I takt med at huden blir tynnere, blir blodkarene også tydeligere. 

Samtidig mister huden elastisitet og spenst, fordi kollagennivået daler. Det hele er en del av din naturlige aldringsprosess, og det innebærer blant annet at du kan få et par nye mørke «venner» under øynene. 

Søvnmangel 

Du vet så godt hva vi snakker om. Søvn er bra for huden, energien og den generelle helsen din. Men hvis du sliter med søvnmangel, kan det vise seg tydelig på huden din. 

Den har lett for å bli mer blek og grå – og det kan få blodkarene under øynene til å fremstå enda mer markante på huden din. 

Hvis du ikke får nok søvn, kan det også skape væskeansamlinger i huden under øynene. Væskeansamlingene kaster mørke skygger og får deg til å se mørkere ut under øynene. 

Dårlig kost 

Hvis du lever feil og får usunn mat, kan det ha betydning for hvordan huden under øynene dine ser ut. Spiser du en svært saltholdig kost, eller drikker du store mengder alkohol, kan det gi hevelser i den tynne huden under øynene dine. 

Både salt og alkohol har en væskebindende effekt – og det vil skape de mørke skyggene som får deg til å se trøtt og uopplagt ut. 

Dehydrering 

Får du nok vann i løpet av dagen? Du har sikkert hørt det mange ganger før, men vann er et lite vidundermiddel for huden din. 

Hvis du drikker tilstrekkelig med væske i løpet av dagen, får huden din masse fukt innenfra. Hvis du til gjengjeld ikke drikker nok, kan det får huden din til å bli grå og matt, samtidig som den mister noe av volumet. Det får øynene dine til å se innsunkne ut, og da blir de mørke ringene ekstra tydelige. 

Røyking 

Hvis du røyker, kan huden din få en grå tone. Røyking senker hudens naturlige funksjoner, så blodkarene får problemer med å pumpe oksygenet rundt i kroppen. 

Det gir den matte og grå tonen i huden som kan få de mørke ringene til å bli enda tydeligere.  

Sykdom 

I sjelden tilfeller kan de mørke ringene under øynene dine skyldes lavt stoffskifte eller alvorlige tilstander i for eksempel nyrene

Hvis du mistenker at det er noe alvorlig galt, skal du alltid kontakte fastlegen din for å få en faglig vurdering. 

Sett til rynker og dehydrert hud
3 Anti Age–produkter til tørr hud: Ansiktsrens, Aloe Vera Serum og krem
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 549,00 kr
Salgspris 549,00 kr Vanlig pris 649,00 kr
Sett til rynker og dehydrert hud - 3 Anti Age–produkter til tørr hud: Ansiktsrens, Aloe Vera Serum og krem

Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram