Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

Fyldigere øyenvipper med vippeserum

Hemmeligheten bak vakre øyevipper med utrolig fylde er et øyevippeserum. Et effektivt serum med aktive ingredienser for tykkere, lengre og fyldigere vipper. Vipper som blir lagt merke til.

Et serum gir deg lengre, tykkere vipper med mørkere farge og en vakker kurve. Serumet får flere øyenvippehår til å vokse ut. Det gjør vippene tykkere, forlenger vekstfasen, forlenger vippene, utsetter perioden før vippene faller ut og gir deg flere vipper.

De innovative og kraftige ingrediensene i de forskjellige øyenvippeserumene resulterer vanligvis i lengre, tettere og sterkere øyenvipper etter 6 til 8 uker. Du kan også få vippene du har drømt om.

Bruk og påføring av et øyenvippeserum kan ikke være enklere. Du påfører et serum som en vanlig eyeliner, en gang om dagen, ved hårrøttene på de øvre øyelokkvippene. Helst om kvelden før du legger deg, og du har rene øyelokk. Ett strøk med børsten er nok. Husk å rense med et produkt som ikke inneholder olje, noe som kan forhindre at serumet virker. La det stå på i noen minutter før du bruker dine vanlige kremer og hudpleieprodukter. Det er alt som trengs. Du bør se de første resultatene etter 6 til 8 uker, kanskje til og med litt tidligere.


Hva er vippeserum?

Serum som nærer og vokser øyenvippehårene dine kalles vippeserum. Serumet inneholder aktive stoffer som stimulerer veksten av vippene, noe som gjør dem lengre og tykkere.

Hemmeligheten bak effektiviteten til øyenvippeserum er de aktive stoffene. Øyevippeserum gir deg naturlige, sterke øyevipper og eliminerer bryet med kunstige vipper. Det er derfor så mange kvinner elsker øyenvippeserum. Vippene du får er naturlige og helt dine egne. Selv om du velger å bruke kunstige øyevipper, vil serumet fortsatt være bra for deg ettersom det styrker dine egne vipper.

De fleste øyenvippeserum inneholder vitamin E, B5, keratin og hyaluronsyre. I tillegg inneholder serumet ofte andre aktive stoffer som styrker håret og gjør dem skinnende og godt hydrert. Noen serum inneholder stoffet prostaglandin, som gir håret gunstige forhold for vekst. Hvis du bruker et serum med dette stoffet, bør du være oppmerksom på bivirkninger hvis du er gravid eller gjennomgår behandling for øynene dine.


Sånn bruker du vippeserum

Du bruker øyenvippeserum med en applikator som ligner den du bruker til flytende eyeliner. Serumet er gjennomsiktig og lett å påføre. Du bør bruke serumet på renset hud, en eller to ganger om dagen, og påføre det langs den øvre vippekanten. Bruk gjerne serumet rett før du legger deg.

Det er viktig å påføre serumet på rene øyelokk uten sminke og ikke rense med produkter som inneholder olje. Hvis du bruker et oljeaktig produkt, skaper det en overflate som serumet ikke kan trenge gjennom. Du kan bruke en sjenerøs mengde serum for å få det til å se litt vått ut, men vær forsiktig så du ikke får det i øynene, da det kan svi litt.

Serumet virker ved å trenge inn i huden, dypt inn i røttene til øyevippene og stimulere dem. De godt matede folliklene vokser utrolig lange og tykke øyevipper på kort tid. Vippene blir også ofte mørkere i fargen, og skaper en vakker ramme rundt øynene dine.

Så lenge virker vippeserumet

Hvis du bruker øyevippeserum daglig, vil effekten vanligvis vare mellom 2 og 3 måneder. Du vil vanligvis se en merkbar forskjell på vippene dine etter 8 ukers bruk, men hvor raskt serumet virker varierer fra person til person. Når du har oppnådd ønsket resultat, kan du opprettholde effekten ved å bruke serumet to ganger i uken.

Hva skjer når du stopper å bruke vippeserum?

Mange lurer på hva som skjer med øyevipper når du slutter å bruke serum. Faller øyevippene av? Hva er det som skjer? Kort sagt, ja, over tid vil du miste vippene dine, ikke på grunn av serumet, men fordi vippene erstattes naturlig. Det skjer med alle og er helt normalt. Men inntil det skjer, vil du beholde lengden og tykkelsen.

Er vippeserum trygt å bruke?

Et serum er generelt trygt å bruke. De fleste øyenvippeserum bruker plantebaserte ingredienser. Du kan imidlertid oppleve allergiske reaksjoner. Hvis du utvikler rødhet eller irritasjon rundt øynene, må du kontakte legen din og slutte å bruke produktet.

Noen serum bruker stoffet prostaglandin. Dette er et stoff som kan forårsake bivirkninger hos gravide kvinner, øyepasienter som for eksempel behandles for grå stær, og pasienter som gjennomgår kjemoterapi eller strålebehandling. Snakk alltid med legen din hvis du er usikker på om du kan bruke øyevippeserum.


Lange øyenvipper - sånn får man lengre vipper

Hvorfor har noen kvinner lange øyevipper?

Hemmeligheten bak vakre, forførende øyevipper er å ta godt vare på vippene dine. Ta godt vare på dem, bruk serum og disse effektive tipsene, så får du lange vipper som varer.

Før du begynner, er det godt å vite litt om hvordan øyevipper vokser og deres syklus.

Så raskt vokser øyenvipper

Øyevipper er ditt naturlige "tilbehør" som rammer inn øynene dine og er noe av det mest forførende og feminine du har. Mange kvinner opplever øyevipper som knekker eller faller av. Men dette er faktisk ganske normalt, fordi det er en del av den naturlige vekstsyklusen til øyevippene.

Alt håret vårt, inkludert vippene våre, erstattes i løpet av et år. Så selv om du plutselig mister alle vippene dine, for eksempel i en brann, vil de vokse tilbake, akkurat som alle andre hår. Totalt sett tar det mellom 4 og 8 uker for en øyenvippe å vokse helt tilbake. Dette er også grunnen til at du bare ser den fulle effekten av øyevippeserum etter den tiden.

Pass godt på øyenvippene dine – unngå disse 5 feilene, som skader vippene dine

Siden øyevipper tar ganske lang tid å vokse ut, er det synd hvis du skader vippene dine, fordi det vil ta 2 måneder før de vokser tilbake. Så ta godt vare på vippene dine! Her er 5 av de vanligste feilene som skader øyevippene.

1. Du bruker vippetang med mascara på

Hvis du vil krølle vippene dine, gjør det bare uten mascara. Mascara gjør vippene stivere, noe som gjør det lettere for dem å knekke. Bruk derfor øyenvippebukker før du påfører mascara. Hvis du er ute etter litt ekstra svai som varer, kan du varme opp øyenvippecurleren med en hårføner i et minutt først.

2. Du sover med mascara på

Du klarer kanskje ikke alltid å få mascaraen av før leggetid. Men vippene dine har ikke godt av det. De er ekstra sårbare når de treffer puten. Så ta av mascaraen og fukt dem med et øyenvippeserum eller bruk rester av krem og kjør fingrene over vippene.

3. Du bruker vannfast mascara

Vannfast mascara er mye mer holdbar enn vanlig mascara, men det får også vippene til å tørke ut. Da er mascaraen også vanskeligere å fjerne igjen uten å bruke en oljebasert sminkefjerner. Fordi det ikke må være olje på vippene dine hvis du vil bruke et øyenvippeserum. Oljen danner et lag som serumet ikke kan trenge gjennom.

4. Du bruker kunstige øyenvipper

Kunstige vipper er harde for dine egne vipper. Vekten i seg selv kan føre til at øyevippene knekker hvis du bruker kunstige vipper ofte. Så det er lurt å begrense bruken til spesielle anledninger. Hvis du bruker kunstige vipper ofte, er øyenvippeserum viktig da det styrker vippene dine, ikke bare i lengde, men også i tykkelse.

5. Du fjerner mascara feil

Det er en riktig måte å fjerne mascara på og mange gale. Den beste måten er å legge en bomullsdott med sminkefjerner på lukkede øyne i 15 sekunder. Gjenta to ganger. Du kan bruke en øyesminkefjerner som er laget for formålet. Det myker opp mascaraen slik at du kan fjerne den med milde, nedadgående strøk. Ikke gni!


3 tips til lange vipper

Gode tips til lange, fyldige vipper:

1. Bruk en vippetang

Krøll øyevippene dine på tre steder, begynn på innsiden og arbeid deg ut. Rett ved øyelokket, midt på vippen og deretter 1 til 2 millimeter fra tuppen. Vær forsiktig så du ikke presser for hardt, da dette kan føre til at vippene brekker.

2. Bruk eyeliner 

Bruk en brun, svart eller grå øyeblyant til å tegne helt ned mellom vippehårene. Ta deretter en bomullspinne og stryk langs vippene, slik at du bare etterlater farge mellom hårene. Nå har du skapt en illusjon av tykkere vipper.

3. Bruk et vippeserum

Øyevippeserum gir lengre, tykkere og naturlige vipper. Sistnevnte er viktig fordi dette er dine egne vipper, ikke kunstige. Men selv om du velger å bruke kunstige vipper, vil du fortsatt ha nytte av øyenvippeserum da det gjør vippene dine sterkere.

Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram