Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

Hva er analsex?

Anal stammer fra det latinske ordet for endetarm, anus. Analsex er derfor sex i området rundt anus. Analsex består ikke bare av penetrering av anus, enten med tunge, penis, dildo eller andre midler, men kjennetegnes av all seksuell berøring rundt anus. Det kan også omfatte kyssing, berøring, kos og kjærtegn. Både menn og kvinner kan ha analsex.


Hvordan føles analsex – og hvorfor skal du dyrke det?

Området rundt åpningen til endetarmen er ekstremt følsomt fordi det er en sone på kroppen med mange nerveender. Derfor kan det være en fantastisk følelse å bli berørt der. Analsex skiller seg fra vaginalt samleie ved at mannens penis er tettere omsluttet av endetarmen.

Menn har også alle en prostata, en kjertel på størrelse med en valnøtt, som ligger i underlivet. Når en mann er seksuelt opphisset, svulmer kjertelen litt fordi den får økt blodtilførsel. Fra endetarmen kan prostata stimuleres - dette gir stor glede og en annen og kanskje enda kraftigere orgasme enn den tradisjonelle ejakulasjonsorgasmen.

Kvinner kan også føle en sterkere orgasme enn ved vanlig samleie, ettersom G-punktet i endetarmen stimuleres. Endetarmen ligger også nær skjeden og klitoris, og berøring av endetarmen stimulerer bakveggen i skjeden og vevet rundt klitoris.


Kan kvinner nyte analsex?

Mange menn liker analsex - kanskje fordi det virker forbudt, dristig og frekt. Mange kvinner liker også analsex. Men samtidig er det også mange kvinner som ikke gjør det fordi de er redde for å føle seg skitne og mindre sexy.

Dette skyldes ofte uvitenhet, og du kan lese mer om hvordan du kan forberede deg på vellykket analt samleie med partneren din nedenfor.


Analsex uten smerter – grundig forberedelse til analsex er avgjørende

For at analsex skal være en vellykket akt for begge parter, må du og partneren din forberede deg grundig. Hvis du ikke gjør det, kan det fort bli en smertefull opplevelse for dere begge. Derfor kan du dra nytte av disse tipsene om hvordan du utfører analsex:

Analsex hygiene – rengjør og vask endetarmen

Spesielt mange kvinner frykter at de ikke er tilstrekkelig rene i endetarmen, og at det vil føre til en pinlig situasjon hvis mannen trekker seg ut med avføring på penis. Men i de aller fleste tilfeller er det ingenting å bekymre seg for. Hvis du ikke føler trang til avføring, er den nedre delen av endetarmen ganske ren.

Hvis du føler deg litt ukomfortabel, ta en dusj og vask området grundig før handlingen. Når du er ren bak, vil du også finne det mye lettere å føle deg avslappet nok til å utføre analt samleie. Vask grundig rundt anus og like innenfor, slik at du er klar til å ta imot partneren din. Bruk en antibakteriell intimsåpe for å forhindre bakterier og sikre god hygiene. På denne måten kan du nyte analsex uten pinlige situasjoner. Vi anbefaler Intim Wash for å vaske det intime området før analsex.

En tarmskylling er også et annet alternativ for å føle deg helt ren og frisk. Husk imidlertid at du ikke bør ha en kolon irrigasjon for ofte. Endetarmen har ikke bare dårlige bakterier, den har også gode bakterier som bidrar til å opprettholde en sunn og naturlig bakterieflora. Hvis du skyller for ofte, vil det også gjøre slimhinnen i endetarmen tynnere og mer ømfintlig.

Intimvask til intimpleie
Intimsåpe motvirker kløe, svie og fiskelukt i underlivet
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 129,00 kr
Salgspris Fra 129,00 kr Vanlig pris
Intimvask til intimpleie - Intimsåpe motvirker kløe, svie og fiskelukt i underlivet

Bruk god tid

En av de viktigste faktorene for god og vellykket analsex er at du og partneren din tar dere god tid. Tålmodighet er en dyd når det gjelder analsex. Hvis du skal trenge inn i partneren din, er det viktig at han eller hun er helt avslappet og føler seg ekstremt opphisset. Hvis dette ikke er tilfelle, vil analsex være smertefullt.

Bruk derfor god tid på forspill. Kjærtegn hverandre og sørg for at dere varmer hverandre godt opp. For god og vellykket analsex er det viktig at lukkemuskelen i endetarmen slapper helt av. Hvis den ikke gjør det, kan det raskt gjøre nytelse til smerte - lukkemuskelens funksjon er å lede noe ut av tarmen, ikke inn. Den er designet for å holde avføring i tarmen så lenge du ikke sitter på et toalett. Muskelen slår seg automatisk av så snart noe prøver å komme inn.

Derfor må lukkemuskelen gjøres sliten og avslappet slik at den lar noe komme inn i tarmen i stedet for å forlate den. Spill og arbeid muskelen med fingrene til den til slutt løsner. Masser rundt endetarmsåpningen og gjør den kjent med handlingen ved å føre en eller flere fingre forsiktig inn. Det tar lang tid å gjøre den gjenstridige muskelen sliten og avslappet - så igjen er tålmodighet viktig.

Bruk glidemiddel til Analsex

En annen viktig nøkkelingrediens i analsex, i tillegg til tid, er glidemiddel. Slimhinnen i endetarmen er ekstra tynn, så den skiller ikke ut sekreter slik skjeden gjør. Derfor krever analsex smøring - og mye av det. Mangel på fuktighet og smøring er en av de vanligste årsakene til smerter under analt samleie.

Bruk for eksempel Australian Bodycares Intimate Glide, som er en gel for sex. Gelen gir rikelig med fuktighet slik at alt glir mye lettere. Samtidig motvirker Intim Glide bakteriene som kan forårsake problemer med kløe, irritasjon eller annet ubehagelig ubehag i endetarmen og på og rundt penis etter sex. Derfor bidrar gelen også til å sikre god hygiene under sex. Påfør generøse mengder rundt anus og på mannens penis for å sikre at du er godt dekket.

Vannbasert Glidemiddel
Naturlig Glidemiddel mot Svie, kløe og tørrhet ved samleie
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 139,00 kr
Salgspris 139,00 kr Vanlig pris
Vannbasert Glidemiddel - Naturlig Glidemiddel mot Svie, kløe og tørrhet ved samleie

Beveg dere forsiktig med rolige analsex-stillinger

La penis gli forsiktig inn i endetarmen uten at mannen presser for hardt. Det er også her ting skal gå stille. Når penis er forsiktig satt inn i endetarmen, beveger du deg sakte og forsiktig frem og tilbake.

Gode stillinger for analsex er når kvinnen eller mannen ligger på magen eller når du og partneren din ligger i skje. Dette gjør at partneren din kan ligge stille og slappe av. Hvis han eller hun er på alle fire eller i andre stillinger, krever det styrke i bena og lårene - og dette betyr at lukkemuskelen strammes. Og det gjør det mye vanskeligere å nyte handlingen. Du og partneren din kan eksperimentere med dette når dere har funnet den rette rytmen.

Ta små skritt av gangen. Hvis partneren din ikke er klar til å bevege seg, kan du også bare ligge stille og la lukkemuskelen og endetarmen bli vant til den nye følelsen. Med små skritt vil det være lettere å komme inn i den syvende himmelen.

Vask etter analsex

Hvis du og partneren din ønsker å bytte til vanlig vaginalt samleie etter analsex, er det viktig at du husker å vaske kjønnsorganene dine på forhånd. Ett hull av gangen. Hvis en manns penis føres inn i en kvinnes skjede etter en tur i endetarmen, risikerer hun å få en vaginal infeksjon. Dette skyldes fremmede bakterier og de forskjellige miljøene i de to intime områdene. Hvis du bruker kondom, må du huske å bytte det hvis du bytter fra analsex til vaginalsex.

Hvis samleiet stopper etter den anale delen, er det fortsatt en god idé å gå på toalettet slik at du kan tømme ut rester av glidemiddel og sæd for å forhindre at det blir en infeksjon.

Bruk alltid en antibakteriell intimsåpe for å rengjøre kjønnsorganene dine. En antibakteriell intimsåpe bekjemper bakterier og forhindrer dermed ubehagelige problemer som følge av analsex. Prøv den antibakterielle intimsåpen fra Australian Bodycare, som inneholder naturlig Tea Tree Oil. Denne såpen bekjemper bakterier og holder intimområdet sunt og rent. God hygiene er alltid viktig før og etter analsex.

Intimvask til intimpleie
Intimsåpe motvirker kløe, svie og fiskelukt i underlivet
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 129,00 kr
Salgspris Fra 129,00 kr Vanlig pris
Intimvask til intimpleie - Intimsåpe motvirker kløe, svie og fiskelukt i underlivet

Problemer med kløe og irritation etter

Det er flere grunner til at mange opplever problemer med kløe og irritasjon etter sex. Det kan skyldes en rift i huden, dårlig hygiene eller noe annet. Uansett er det veldig irriterende og ubehagelig. Heldigvis kan du avhjelpe problemet med Femi daily, som skånsomt, men effektivt lindrer ubehag rundt anus - les mer her.

Pakke til Intimpleie
3 produkter til intimpleie mot tørrhet, lukt, kløe eller annet intimt ubehag
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 399,00 kr
Salgspris 399,00 kr Vanlig pris 429,00 kr
Pakke til Intimpleie - 3 produkter til intimpleie mot tørrhet, lukt, kløe eller annet intimt ubehag

Er analsex farlig?

En av farene ved analsex er at lukkemuskelen kan sprekke. Men så lenge du sørger for å varme opp lukkemuskelen godt slik at den slapper helt av, og du bruker rikelig med glidemiddel slik at penis ikke skyves inn i endetarmen, er det ingen fare for en sprukket lukkemuskel.

Slimhinnen i endetarmen er veldig tynn - og derfor mer sårbar for angrep fra bakterier og virus. Det er derfor også en av de største bekymringene ved analsex. Det er en av grunnene til at HPV-viruset sprer seg. Viruset kan forårsake livmorhalskreft hos kvinner og endetarmskreft ved analsex. Derfor anbefales det alltid å ha analsex med kondom - les mer nedenfor.


Ubeskyttet analsex uten kondom

Hvis du har ubeskyttet analsex uten kondom, er det en risiko for å spre HPV-viruset eller få hiv eller andre kjønnssykdommer. Og fordi slimhinnene i endetarmen er spesielt tynne og sarte, er det en litt høyere risiko for å få kjønnssykdommer hvis du har ubeskyttet analsex.

Derfor kan analsex være farlig hvis du utsetter deg for smittefare. For eksempel kan du få HIV hvis penis får litt blod på seg fra partnerens endetarm - det vil si hvis de selv er smittet med sykdommen. Hiv smitter ikke bare gjennom blod, men også gjennom sæd og pre-sæd.

Fordi slimhinnen i endetarmen er så tynn, betyr dette at både sæd og pre-cum lett kan trenge gjennom den delikate membranen og komme inn i blodomløpet. Selv om det ikke er noen tåre på slimhinnen. Dette er grunnen til at det er ekstremt viktig å bruke kondom under analsex - spesielt hvis du ikke har blitt testet for kjønnssykdommer eller er sammen med en partner som ikke har blitt testet. Det er den mest effektive måten å nyte analsex og samtidig minimere risikoen for å få kjønnssykdommer.

Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram