Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

Hva er hårsekkmidd/demodex

Hårsekkmidd eller demodexmidd er små mikroskopiske organismer som lever i hårsekkene og talgkjertlene i huden vår. Disse middene er naturlige beboere i huden og kan vanligvis være til stede i små mengder uten å forårsake noen skade. Men når antallet øker, kan de forårsake en rekke hudproblemer.

Demodexmidd er kjent for å forårsake hudproblemer som rosacea, seboreisk dermatitt og andre lignende hudsykdommer. Når antallet av disse middene øker, kan det føre til betennelse, irritasjon og andre hudproblemer. Spesielt på øyelokkene kan en overproduksjon av talg føre til flere midd. Det kan være vanskelig å avgjøre om du har demodexmidd fordi de er så små og bare kan sees i mikroskop. Men hvis du opplever vedvarende hudproblemer, er det alltid en god idé å oppsøke lege.


Demodex-midd og øyelokk

Demodex-midd kan også finnes på øyelokkene, der de kan forårsake kløe, irritasjon og betennelse. Disse middene lever av talg, en fet substans som produseres av hår og talgkjertler i huden rundt øyelokkene.

Et ansiktsrengjøringsmiddel med Tea Tree Oil er en naturlig og effektiv måte å rense området der midd er et problem, for eksempel øyelokkene. Ansiktsrensen har en rensende effekt og kan bidra til å holde midd nede og redusere smuss i området. I tillegg kan tea tree-olje bidra til å regulere talgproduksjonen og holde huden rundt øyelokkene sunn og ren.

Påfør en liten mengde ansiktsvask på fingertuppene og masser den forsiktig inn i huden med sirkelbevegelser. Skyll av med lunkent vann og klapp tørr med et rent håndkle.

Ansiktsrens med Tea Tree Oil
Daglig ansiktsrens mot fet hud, kviser og uren hud
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 169,00 kr
Salgspris Fra 169,00 kr Vanlig pris
Ansiktsrens med Tea Tree Oil - Daglig ansiktsrens mot fet hud, kviser og uren hud

Demodex-midd og Rosacea

Rosacea er en kronisk hudsykdom som kan forverres ved tilstedeværelse av hårsekk/demodexmidd. Midd lever i hårsekkene og kan forårsake betennelse og rødhet i ansiktet, noe som fører til økt irritasjon og ubehag.

En ansiktsvask med tea tree-olje kan brukes som et naturlig rensemiddel mot demodexmidd i ansiktet og til å pleie rødhet i forbindelse med rosacea. Oljen har en rensende effekt som kan bidra til å fjerne midd og holde området rundt rosacea rent.

Påfør en liten mengde ansiktsvask på fingertuppene og masser den forsiktig inn i huden med sirkelbevegelser. Skyll av med varmt vann og klapp ansiktet tørt med et mykt håndkle.

Beskytt deretter huden med en fuktighetsgivende ansiktskrem. Fordel en liten mengde krem i ansiktet og masser den inn.

Hvis du opplever irritasjon eller allergiske reaksjoner, må du slutte å bruke produktet umiddelbart og oppsøke lege eller hudlege.

Sett til pleie av rosacea, rødme & sensitiv hud
3 beroligende produkter som kan brukes ved rosacea: rens, B5 Serum & krem
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 499,00 kr
Salgspris 499,00 kr Vanlig pris 649,00 kr
Sett til pleie av rosacea, rødme & sensitiv hud - 3 beroligende produkter som kan brukes ved rosacea: rens, B5 Serum & krem

Naturlig rensing ved håsekkmidd

Det finnes flere naturlige midler som kan bidra til å rense områdene rundt demodexmidd og lindre symptomene. Noen av disse inkluderer:

 • Mandelolje har rensende egenskaper og kan bidra til å lindre kløe og irritasjon i huden. Den kan påføres direkte på de berørte områdene og masseres lett inn i huden.
 • Grønn te er kjent for sine rensende egenskaper, som kan bidra til å redusere smuss i huden og bekjempe demodexmidd. Du kan bruke en avkjølt grønn tepose direkte på de berørte områdene for å lindre kløe og irritasjon.
 • Honning har rensende egenskaper og kan bidra til å holde huden ren. Du kan smøre honning direkte på de berørte områdene og la det virke i 20-30 minutter før du skyller av med varmt vann.

Hårsekkmidd på kroppen

Bruk en mild og skånsom kroppsvask med Tea Tree Oil, som Australian Bodycares Body Wash, til å rengjøre de berørte områdene. Fokuser på bryst, rygg og andre berørte områder. Skyll grundig og tørk kroppen forsiktig. Sørg for god kroppshygiene ved å skifte klær regelmessig og unngå tettsittende klær. Rådfør deg alltid med legen din.

Body Wash & dusjsåpe
Dusjsåpe med 100 % naturlig tetreolje
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 129,00 kr
Salgspris Fra 129,00 kr Vanlig pris
Body Wash & dusjsåpe - Dusjsåpe med 100 % naturlig tetreolje

  Sikkerhetstiltak

  Når du bruker tea tree-olje eller andre naturmidler for å fjerne demodexmidd, er det viktig å ta visse forholdsregler. Før du begynner å bruke en behandling, bør du alltid rådføre deg med lege eller hudlege.

  Andre naturmidler og behandlinger kan også ha bivirkninger eller interagere med medisiner, så det er viktig å undersøke og konsultere en lege før du begynner med en ny behandling.

  Husk alltid å følge produsentens anvisninger og ta nødvendige forholdsregler når du bruker tea tree-olje eller andre naturmidler mot demodexmidd.


  FAQ


  Hvordan vet man om man har demodex midd?

  Du kan ta en hudbiopsi eller en utstryksprøve hos en hudlege for å finne ut om du har demodexmidd. De kan også undersøke symptomene dine, som omfatter kløe, rødhet og irritasjon på huden eller i øyeområdet.


  Er demodexmidd og hårsekkmidd det samme?

  Ja, demodexmidd er en type hårsekkmidd som lever i talgkjertlene i huden og håret. De kan finnes på ulike deler av kroppen, inkludert ansiktet, øyelokkene og øyenbrynene.


  Er rosacea forårsaket av midd på huden?

  En av faktorene som kan forverre rosaceasymptomene, er demodexmidd. Disse middene kan forårsake betennelse og rødhet i huden.


  Hvordan drepe Demodex-midd på mennesker?

  Det finnes flere måter å drepe demodexmidd på, blant annet ved hjelp av medisinsk sjampo eller kremer som inneholder svovel eller metronidazol. Tetreolje og andre naturmidler kan også brukes til å rengjøre områdene der middene befinner seg.


  Midd i øyevippene?

  Ja, Demodex-midd kan også leve i øyeområdet, inkludert øyelokkene og øyenbrynene.


  Har alle mennesker demodex midd?

  Ja, så å si alle mennesker har Demodex-midd på huden og i håret. Men i noen tilfeller kan antallet midd øke, noe som kan føre til symptomer og hudproblemer.

  Sett til pleie av rosacea, rødme & sensitiv hud
  3 beroligende produkter som kan brukes ved rosacea: rens, B5 Serum & krem
  +15.000 anmeldelser
  Vanlig pris 499,00 kr
  Salgspris 499,00 kr Vanlig pris 649,00 kr
  Sett til pleie av rosacea, rødme & sensitiv hud - 3 beroligende produkter som kan brukes ved rosacea: rens, B5 Serum & krem

  Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram