Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

1. Unngå bakterier på huden

Ved intimbarbering er det lett å få røde og kløende ujevnheter på huden like etter barberingen. Disse røde knutene kalles også barberhøvelknopper og skyldes bakterier som kommer inn i hudens porer.

Det viktigste for en vellykket intimbarbering uten røde knopper er derfor å holde huden ren. Vask deg i dusjen før du barberer deg med Intimate Wash fra Australian Bodycares komplette intimpakke.

Alle produktene inneholder Tea Tree Oil, som effektivt bekjemper bakterier. Vasken renser huden effektivt for bakterier med naturlige virkestoffer, slik at huden er klar til barbering.

Når du skal barbere deg, er det også viktig å varme opp huden med varmt vann. Dette mykgjør både hud og hår og gjør det mer medgjørlig før barberingen.

Til slutt skyller du huden grundig og påfører pakningens Intim Balm, som raskt beroliger og kjøler ned den sarte huden etter barberingen, slik at den føles frisk og sunn. Intim Balm gir også huden din den beste næringen. Intim Balm gir fuktighet i dybden for å styrke huden og gjøre den ekstra motstandsdyktig. Den passer for alle hudtyper - selv den mest følsomme huden.


2. Høvelen din er personlig

For å få en vakker og tett intimbarbering må du huske at barberhøvelen din er personlig. Det betyr at du ikke kan dele den med andre - heller ikke med partneren din. Vi har alle en bakterieflora på huden, og hvis du deler barberhøvel med andre, vil du få fremmede bakterier inn i hårsekkene, noe som kan gi deg stygge barberhøvelknopper.

Husk også å bruke en skarp og ren barberhøvel når du barberer deg. Et sløvt blad vil skade og rive opp huden din og gi deg kutt og røde knopper. Før du svinger bladet, bør du påføre Intimate Shave Gel, som i likhet med Australian Bodycares øvrige produkter inneholder Tea Tree Oil for å motvirke bakteriene som forårsaker røde knopper. Gelen er gjennomsiktig, slik at du har full kontroll over intimbarberingen, samtidig som bladet glir lettere mot den sarte huden i intimområdet.


Anbefalte produkter

Intimbarberingspakken
3 produkter mot røde nupper og inngrodde hår etter intimbarbering
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 399,00 kr
Salgspris 399,00 kr Vanlig pris 439,00 kr
Intimbarberingspakken - 3 produkter mot røde nupper og inngrodde hår etter intimbarbering

3. Bruk rene, effektive produkter

Selv om parfyme lukter godt, er det tøft for huden å bli utsatt for den sterke alkoholen som parfyme inneholder. Derfor er det viktig å pleie huden før, under og etter intimbarbering med nærende og styrkende produkter. Alle produktene våre er dermatologisk testet og egner seg derfor for sensitiv hud. Med Tea Tree Oil som en av hovedingrediensene i Australian Bodycare får du effektiv pleie av huden din før, under og etter barbering, samtidig som du effektivt motvirker bakteriene som forårsaker røde skjeggkre.

Pleie etter barbering blir ofte glemt, men den er minst like viktig. Huden er ekstra skjør etter barbering og derfor fortsatt utsatt for bakterier. Bruk for eksempel en Intim Balm, som er spesielt god til å fukte og holde hårsekkene rene, slik at huden holder seg glatt og fin etter barberingen.


Bonus-tip: Ikke barber deg før sport 

Selv om du kanskje kan barbere intimområdet rett før du skal på trening, er det en dårlig idé. Etter barberingen er hårsekkene mer åpne og dermed mer mottakelige for bakterier. Svette er ikke sterilt og inneholder mange bakterier som kan krype inn i hårsekkene og gi deg irritert hud og røde, betente kviser. Derfor bør du alltid vente med å barbere deg til du er ferdig med treningen.


Derfor får du røde nupper etter intimbarbering

Hvis du ikke har fått med deg dette ennå, vil vi gjerne minne deg på det igjen. Du får stygge røde nupper etter intimbarbering fordi hårsekkene og porene åpner seg og blir infisert av bakterier. Det er en slags betennelse, og det er derfor de røde nuppene noen ganger ligner små kviser.

For å oppnå en ren og vakker intimbarbering er det derfor viktig å ha riktig utstyr og produkter for å opprettholde en hygiene som bekjemper bakterier. Takket være Tea Tree-oljens antiseptiske egenskaper er den uunnværlig i kampen mot røde skjeggkre - og produkter med dette antibakterielle stoffet sikrer en feilfri intimbarbering.


Slik unngår du barbernupper, inngrodde hår og røde nupper med de riktige produktene:

  1. Vask området med intimvask for å fjerne bakterier.
  2. Skyll grundig med lunkent vann.
  3. Påfør intimbarbering (barbergel), vent ett minutt og barber deg i hårets retning.
  4. Skyll grundig med lunkent vann.
  5. Påfør intimbalsam på området etter barberingen.

Om produktene:

Intimvask - 200 ml
Intim Wash bruker naturlig Tea Tree Oil, melkesyre og C-vitamin fra kakadueplomme for å gi effektiv beskyttelse mot rødhet, inngrodde hår og andre hudproblemer etter intimbarbering. Melkesyre renser og frisker opp huden, mens den antibakterielle effekten av Tea Tree Oil motvirker bakteriene som forårsaker rødhet etter intimbarbering.

Intimbarbering - 100 ml
Intim Shave inneholder antibakteriell Tea Tree Oil som bekjemper bakterier og holder huden frisk og ren etter intimbarbering. Intim Shave er en helt gjennomsiktig barbergel. Dette gir deg bedre oversikt over hvor du barberer deg. Det betyr at du har større sjanse for å unngå smertefulle uhell under intimbarberingen.

Intim balsam - 100 ml
Intim balm reduserer risikoen for barberhøner, inngrodde hår og rødhet ved intimbarbering. Balsamen inneholder naturlige virkestoffer som allantoin, tasmansk pepper og antibakteriell Tea Tree Oil som effektivt forebygger ubehag etter intimbarbering.

Australian Bodycares intimprodukter er pH-regulert for intimbruk og dermatologisk testet, så vi kan forsikre deg om at produktene våre er hudvennlige - også for personer med sensitiv hud.

Australian Bodycare-produktene er tilgjengelige på apotek, Matas, Vita og direkte i vår nettbutikk.

Intimbarberingspakken
3 produkter mot røde nupper og inngrodde hår etter intimbarbering
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 399,00 kr
Salgspris 399,00 kr Vanlig pris 439,00 kr
Intimbarberingspakken - 3 produkter mot røde nupper og inngrodde hår etter intimbarbering

Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram