Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

Selv om du tar vare på deg selv og huden din regelmessig og ordentlig, kan det likevel skje at du får en kvise fra tid til annen.

I de fleste tilfeller er kviser hormonelt betinget. Men kviser kan også skyldes feil rensing eller andre faktorer. I de fleste tilfeller skyldes kviser imidlertid bakterier som sprer seg på huden. Men når en kvise allerede er synlig, har man ofte en tendens til å ville klemme den ut med en gang. Men pass på!

Eksperter fraråder å klemme ut kviser selv. Dette er hovedsakelig fordi det er mange bakterier på hendene våre. Ved å klemme ut kvisene vil disse bakteriene komme inn i det åpne såret, noe som kan føre til hudirritasjoner. Hvis du arbeider urent, kan det føre til ytterligere betennelse eller til og med arrdannelse.

Hvis du vil gjøre det selv, må du imidlertid være oppmerksom på noen få ting. Vi vil forklare deg hvordan du klemmer kviser på riktig måte i bare noen få trinn. Vi gir deg også nyttige råd om hvordan du kan unngå kviser i fremtiden. Med de riktige produktene kan du forebygge kviser før de oppstår. Hvis du lider av alvorlig kviser, bør du imidlertid oppsøke hudlege.


Klem kvisene riktig - 5 enkle trinn

Først og fremst bør du vente til kvisen har modnet. Det vil si når du allerede kan se " det hvite" i kvisen. Hvis en kvise har kapslet seg inn dypt under huden, bør du imidlertid la den være i fred. I dette tilfellet må du først vente og se om kvisen kommer til overflaten av huden eller ikke. Dette skjer vanligvis etter 2 til 3 dager.

Hvis problemet vedvarer og kvisen ikke blir synlig, bør du absolutt ikke trykke på den. Vanligvis vil betennelsen gro av seg selv.

Men hvis du vil presse hudormer eller en kvise hvis hvite flekk allerede er synlig, kan du gjøre følgende:

1) Forberedelse av huden

Legg først en varm, fuktig klut på området der kvisen sitter. Dette åpner porene i huden, slik at det blir lettere å klemme. Vent 1 til 2 minutter før du fjerner flanellen.

2) Riktig hygiene

Før du klemmer en kvise, er det viktig å sørge for god hygiene. Vask hendene og ansiktet grundig før du setter i gang. For optimal ansiktsrens anbefaler vi Face Wash. Denne ansiktsvaskegelen renser huden for smuss og bakterier og forbereder den optimalt.

3) Desinfisere området

Desinfiser kvisen og huden rundt den grundig før du begynner å klemme. Hvis du ikke har noen kosmetiske våtservietter for hånden, bør du også desinfisere hendene før du begynner å klemme på kvisen. Desinfiser kvisen med en pinne mot kviser.

Spot Stick egner seg godt til dette formålet. Den effektive kvisepinnen inneholder naturlige aktive ingredienser som lukker porene. Dette hindrer bakterier og smuss i å trenge inn i huden.

4) Klem ut kvisen

Trykk deretter forsiktig mot kvisen med begge pekefingrene mot hverandre. Vær forsiktig så du ikke trykker for tett inntil kvisen. Roter pekefingrene for å klemme forsiktig på kvisen fra alle sider. Hvis kvisen er moden, vil den gi etter ved forsiktig trykk. Hvis du ikke klarer å klemme på kvisen, er den ikke moden nok. I så fall bør du vente minst én dag til for ikke å forverre betennelsen.

5) Etterbehandling

Når kvisen er klemt ut, kan du bruke Spot Stick på kvisen igjen. Anti-kvise-stiften hjelper til med å lege kvisen og forhindrer at den kommer tilbake. Hvis det senere dannes en skorpe, må du ikke bruke den! Dette er hudens naturlige helingsprosess. Hvis du klør på skorpen, kan det føre til arrdannelse og ytterligere betennelse.


Forebygging av kviser i ansiktet

I de fleste tilfeller kan kviser unngås ved hjelp av en daglig hudpleierutine. For å unngå kviser i fremtiden er det derfor viktig å rense og pleie huden hver dag. Med de riktige produktene og bare noen få minutter om dagen får du en renere og sunnere hud på kort tid.

Følgende rutine vil hjelpe deg med å få en renere hud:

1) Vask ansiktet - morgen og kveld

Ved daglig ansiktspleie bør du først vaske ansiktet morgen og kveld. Hvis du bruker sminke, er det viktig å fjerne den. Gå aldri til sengs med sminke på, da dette kan føre til utbrudd av kviser. Sørg generelt for at du bruker de riktige produktene.

Vi anbefaler Face Wash. Face Wash-gelen er enkel å bruke og renser huden effektivt. Takket være tea tree-oljen den inneholder, fjernes smuss og bakterier på en skånsom måte. Vask hendene grundig før du renser ansiktet.

2) Bruk en toner etter rensing

For en dyptgående rensing av ansiktet anbefaler vi ansiktsvannet Face Tonic. Denne antiseptiske ansiktsrensen er spesielt egnet for hud med akne. Tea tree-oljen renser porene grundig, mens kokosnøttolje og glyserin gir fuktighet og næring til huden. Toneren er spesielt nyttig for uren, fet eller tørr hud. Du kan bruke toneren direkte etter ansiktsvask.

3) Påføring av ansiktskrem

Etter at du har renset ansiktet grundig, bør du bruke en ansiktskrem for å hindre at huden tørker ut. Vår Face Cream kan brukes både som dag- og nattkrem.

Ansiktskremen har en antiseptisk effekt og er derfor svært effektiv mot kviser og uren hud. Ved daglig bruk bidrar den til å forebygge hudormer og kviser i ansiktet.

4) Bruk en stift mot kviser

Hvis du allerede er utsatt for kviser, anbefaler vi Spot Stick. Den kan påføres etter at du har renset ansiktet. Spot Stick er et øyeblikkelig middel mot kviser og hudormer og kan være til stor hjelp ved de første tegnene på en kvise. Takket være den naturlige tea tree-oljen drepes bakterier, noe som kan forhindre at kvisen vokser. På denne måten forsvinner kvisen helt av seg selv.

Ansiktspakken mot kviser og uren hud
4 produkter mot uren hud, kviser og hudormer
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 499,00 kr
Salgspris 499,00 kr Vanlig pris 599,00 kr
4 produkter mot uren hud, kviser og hudormer

5) Bruk en ansiktsmaske

Ved uren hud og hudormer anbefales det å bruke ansiktsmasken 2-3 ganger i uken. Ansiktsmasken er spesielt utviklet for kviser og uren hud og passer for alle hudtyper. Anti Pimple Mask er beriket med naturlig australsk tea tree-olje og egner seg godt til pleie av hud som er utsatt for kviser. Takket være den milde ansiktsskrubbingen med sandeltre nøtteskall blir huden myk og smidig. Ansiktsmasken avrunder den perfekte hudpleierutinen.

Ansiktsmaske mot kviser og uren hud
Dyprensende ansiktsmaske med Tea Tree Oil mot hudormer og kviser
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 199,00 kr
Salgspris 199,00 kr Vanlig pris
Ansiktsmaske mot kviser og uren hud - Dyprensende ansiktsmaske med Tea Tree Oil mot hudormer og kviser

Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram