Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

Få skjeggbasen i orden

Du har kanskje allerede prøvd å få et prektig skjegg. Men så har du gått tilbake til den mer velkjente glattbarberingen? Hvis du ønsker å anlegge et lekkert, praktfullt skjegg kan det være smart å starte helt fra scratch. Så kan du la det nye, frodige skjegget ditt vokse ut. Men heller ikke glattbarberingen er problemfri i den sarte halsregionen og for ansiktshuden.

Akkurat som mange andre menn har du sikkert vært plaget med såkalte røde barberingsknupper, forårsaket av bakterier som trenger inn i porer og hårsekker. Det medfører røde knupper – bedre kjent som barberingsutslett.

Kampen mot barberingsutslett krever nøye pleie både før, under og etter barberingen. Til det kan du bruke Australian Bodycares komplette pakke mod barberingsknupper i ansiktet. 

Her finner du ett produkt for hvert enkelt trinn i barberingsprosessen din, og alle produktene hemmer effektivt forekomsten av bakterier i huden, så du kan vinke farvel til irritert og nuppete hud.

Pakke mot rød nupper etter barbering
2 produkter mot inngrodde hår, røde barberingsnupper og barberingsutslett
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 259,00 kr
Salgspris 259,00 kr Vanlig pris 279,00 kr
Pakke mot rød nupper etter barbering - 2 produkter mot inngrodde hår, røde barberingsnupper og barberingsutslett

Skjegg uten problemer

Med disse trinnene for barbering kan du helt eller delvis unngå røde knupper etter barbering, så du får de beste forutsetningene for å gro et flott og problemfritt skjegg.

  1. Først og fremst skal du sørge for at huden din ikke er tørr. Barbering på tørr hud er stort sett en garantist for irritert hud. Gjør huden din fuktig ved å eksfoliere den varsomt med en skrubbehanske eller en face mask, og skyll av med varmt vann. Her kommer Australien Bodycare Face Wash inn i bildet. Ansiktsvasken renser effektivt huden for bakterier, så den er klar til en tett barbering.
  2. Når huden din er vasket ren for skitt og bakterier, holder du den lett fuktet og bruker Shave Gel fra pakken. Barbergelen skal helst sitte på huden i minst ett minutt før du begynner å barbere. Den gjennomsiktige geleen skaper en usynlig, beskyttende barriere på huden som lar høvelen gli lettere.

Skarpt barberingsutstyr

Sørg for å ha knivskarpe og rene barberblader. Unngå å presse bladet for hardt mot huden, og trekk alltid høvelen i samme retning som hårene vokser. Barberer du deg mot hårene, er det nesten så du napper hårene ut av hårsekkene – og det gir økt irritasjon i huden. Hvis du ikke føler at barberingen blir tett nok medhårs, kan du avslutte med en omgang barbering på tvers av hårene.

3. Vask grundig bort alle produkter fra ansiktet med varmt vann, og avslutt med kaldt vann. Det lukker porene. Avrund barberingen med Australian Bodycare After Shave, som effektivt kjøler ned og beroliger den irriterte huden med nærende og naturlig Tea Tree Olje, som har en antiseptisk effekt.

Med disse tre trinnene unngår du skjemmende, røde knupper som ødelegger det velpleide uttrykket. Du kan bruke denne fremgangsmåten både når du vil glattbarbere deg og når du har fått etablert et fyldig skjegg som skal holdes skarpt i kantene.

Pakke mot rød nupper etter barbering
2 produkter mot inngrodde hår, røde barberingsnupper og barberingsutslett
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 259,00 kr
Salgspris 259,00 kr Vanlig pris 279,00 kr
Pakke mot rød nupper etter barbering - 2 produkter mot inngrodde hår, røde barberingsnupper og barberingsutslett

Hold skjegget rent med skjeggsjampo og -balsam

Når skjegget har fått riktig lengde, krever det skjeggpleie for å holde det sterkt og fint. På samme måte som at håret ditt trenger jevnlig vask, trenger også skjegget ditt en skikkelig vask innimellom. Selv om det virker både enkelt å smart å ha litt hårsjampo i skjegget når du likevel står i dusjen og vasker håret, er det nesten aldri den beste løsningen.

Skjegget ditt befinner seg et sted i ansiktet som blir utsatt for litt av hvert. Det kan for eksempel være mat- og drikkerester. Et velpleid skjegg er også ensbetydende med et rent skjegg – derfor er hygienen viktig.

Vask skjegget ditt

Sørg for å vaske skjegget ditt med en sjampo som er utviklet spesielt til det formålet. På den måten blir det renset i dybden, og får den nødvendige fukten som skal til for å ta seg skikkelig ut. Med en spesialsjampo til skjegg unngår du også hudirritasjoner, slik vanlig hårsjampo kan gi hvis den kommer i kontakt med den sarte ansiktshuden.

Få et mykt skjegg

Etter at alle hårstråene i skjegget ditt er skikkelig renset, er det viktig å forsegle fukten. Det kan du gjøre med en god conditioner til skjegg. Skjegg kan fort både se og føles stivt og grovt. Og det er ikke noe hyggelig å kysse et pinnsvin – og heller ikke å ligne på et.

Med en conditioner holdes skjegget gjennomfuktet, så hvert enkelt hårstrå myknes i dybden. Det er viktig at du får massert produktet godt inn i hele skjegget, og helt ned på den underliggende huden. Det bidrar til at huden blir fuktmettet og at skjeggrøttene får den aller beste pleien. La conditioner sitte et par minutter – den må få lov til å virke helt ned i dybden.

Skjeggpleie med olje

Et lekkert skjegg krever nærende ingredienser. Det får du med den rette pleie gjennom sjampo og conditioner. Men hvis du vil ha det lille ekstra, er det smart å pleie skjegget ditt med en skjeggolje. Oljen gjør skjegget mykt ved hjelp av masse fukt og næring, så det fremstår blankt og velstelt.

Tilfør vitaminer og mineraler

Skjeggoljer er fylt med vitaminer og mineraler som beskytter mot tøffe miljøpåvirkninger som kan få skjegget ditt til å se trist og matt ut. Med skjeggpleien får du også en effektiv pleie av den sarte huden under, så den ikke blir irritert. De aktive ingrediensene i en skjeggolje sørger til og med for å regulere hudens naturlige oljeproduksjon.

Sånn bruker du olje i skjegget

Drypp et par dråper olje på fingrene og la kroppsvarmen varme dem opp. Deretter lar du fingrene gli gjennom skjegget. Husk at du bare skal bruke en liten mengde – med mindre du er ute etter en veldig shiny look. Det kan være en god idé å bruke en kam til å gre gjennom skjegget, sånn at du får fordelt oljen jevnt. Skjeggpleien gir skjegget ditt et mykt og glatt uttrykk – og ikke minst en frisk duft som kan hemmer lukt fra matrester og lignende.

Pleie til skjegg med jevne trimminger

Et velpleid skjegg er mye mer enn et rent, mykt og hygienisk skjegg. Hvis hårveksten ikke holdes innenfor skarpe rammer, får du ikke den optimale og elegante stilen på skjegget ditt. Skjeggpleie handler først og fremst om å oppnå et knivskarpt uttrykk. Derfor er det viktig at du sørger for jevnlig trimming av skjegget.

Ukontrollert hårvekst får deg lett til å se upleid ut – også selv om det frodige skjegget ditt er nyvasket. På samme måte som håret ditt trenger jevnlig stussing, så de skarpe kantene i nakken og rundt ørene holdes ved like, gjelder det samme for skjegget ditt.

Børst skjegget ditt

Før du går i gang med å trimme skjegget ditt, bør du først gre gjennom det med en kam så alle hårene vender i samme retning – hvis ikke får du et ujevnt resultat. For å få de helt skarpe kantene og formene på skjegget ditt, skal du sørge for å fjerne alle de små hårene over kinnlinjen og under kantlinjen. Men hva er egentlig kantlinjen?

Sånn finner du kantlinjen din

For å finne kantlinjen kan du ta utgangspunkt i adamseplet ditt. Trekk en linje fra hvert øre og rett ned over adamseplet, så får du en U-form. Det er innenfor denne formen du skal ha skjegget. Alt under linjen skal barberes bort, så du ikke har et viltvoksende skjegg som strekker seg langt ned på halsen.

Skjegget går litt ned over kjevene, og det gir et mykere uttrykk enn hvis du barberer deg helt opp til kjeven. Det vil i stedet gi ansiktet ditt en unaturlig, avrundet form. Sørg også for at du alltid skaper rette linjer, så stilen blir avbalansert og harmonisk.

Trim barten din

Også barten fortjener en runde med trimmeren i ny og ne. Det varierer om menn ønsker en lengre eller kortere bart enn resten av skjegget. Prøv deg frem og finn ditt svar på hvordan barten best løfter skjeggstilen din.

Hvis du foretrekker en lengre bart, er det likevel viktig at det ikke stikker hår ut over overleppen din. Det ser verken hygienisk ut eller gir noe godt inntrykk.

Ved å følge denne guiden til skjeggpleie er du på god vei til å få et uttrykksfullt, skarpt og velpleid skjegg som de aller fleste menn vil misunne deg.

Pakke mot rød nupper etter barbering
2 produkter mot inngrodde hår, røde barberingsnupper og barberingsutslett
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 259,00 kr
Salgspris 259,00 kr Vanlig pris 279,00 kr
Pakke mot rød nupper etter barbering - 2 produkter mot inngrodde hår, røde barberingsnupper og barberingsutslett

Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram