Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

Hvorfor får man røde nupper etter barbering?

Overalt hvor man barberer seg kan man få røde nupper i huden. De kalles også barberingsnupper. De kan altså oppstå både når man barberer skjegget i ansiktet, når man barberer seg på bena, på ryggen, i armhulene, og når man intimbarberer seg.

De irriterende – og ofte også veldig smertefulle og kløende – røde nuppene skyldes skjeggpest. Det er en betennelsestilstand i huden, som oppstår nettopp på grunn av barbering eller hårfjerning på annet vis.

Skjeggpest oppstår når der går bakterieinfeksjon og etterfølgende betennelse i en hårsekk. De røde nuppene som er det synlige tegnet på skjeggpest kan utvikle seg til kviser fylt med betent puss. Og i verste fall kan de utvikle seg til byller. Derfor er det viktig at du behandler dem med et middel mot skjeggpest før de blir til virkelige byller.

Ved å overholde forskjellige gode råd når du barberer deg, kan du heldigvis selv gjøre mye for å unngå å få irritert hud og røde nupper. Skulle du likevel få problemer med røde nupper etter barbering, er der gode muligheter for å behandle dem.

Intimbarbering for kvinner

Det raskeste, letteste og billigste ville helt sikkert være å la håret vokse overalt hvor det velger å titte frem. Det er imidlertid de færreste kvinner som hyer begeistret for den tanken. I stedet finner vi barbersakene fram og kjemper en innbitt kamp mot de uønskede hårene.

Mange nøyer seg med å barbere seg under armene og på bena. Andre ønsker derimot også å fjerne hårene nedentil, enten kun i bikinilinjen eller i form av en glattbarbering som fjerner alle hårene. Intimbarbering hos kvinner er ofte et must, særlig blant yngre kvinner.

Forskjellige metoder for intimbarbering

Det finnes forskjellige metoder for hårfjerning, hvorav de mest alminnelige er barbering, hårfjerning med voks, bruk av hårfjerningskrem, epilering, laserbehandling og plukking. Det er vanskelig å foreta en voksbehandling på seg selv nedentil; det krever som regel et besøk hos en kosmetolog.

Laserbehandling er en effektiv metode som fjerner hårene mer eller mindre permanent, men det er også veldig kostbart. Barbering er derfor den mest anvendte metoden, antakelig fordi det er den som er lettest, billigst og raskest å få til der hjemme.

Barbering med høvel, barbermaskin og epilator

Når du vil intimbarbere deg kan du bruke en barberhøvel, en barbermaskin eller en epilator. Der er fordeler og ulemper ved alle tre. En høvel er billig og lett å bruke. Ulempen er at du kan komme til å skjære deg. En barbermaskin/ladyshaver er noe dyrere å anskaffe. Til gjengjeld risikerer du ikke så lett å skjære deg. En epilator er heller ikke så billig. Det er en elektrisk maskin som fjerner hårene med rota. Det er temmelig smertefullt, og det tar tid. Til gjengjeld får du med tiden et mer varig resultat, hvor du er hårfri i mye lenger tid.

Ulempen ved alle tre barberingsformene er at du risikerer å få irritert hud med kløe og røde nupper etter barberingen. For å unngå det skal du sørge for å behandle huden godt både før og etter barbering.

10 Gode råd ved intimbarbering for kvinner

 1. Sett av godt med tid og sørg for at du kan se hva du gjør underveis.
 2. Sørg for å bløtgjøre huden godt med et varmt bad, hvor du bruker en god og mild såpe. Det både renser og bløtgjør huden. Australian Bodycare Intim Wash inneholder antibakteriell Tea Tree Oil, og hudens naturlige beskyttelse gjenopprettes. Intim Wash inneholder dessuten melkesyre og C-vitamin fra kakadueblomme for å gi en ren og frisk følelse i ditt intimområde.

  > Unngå barbernupper i fremtiden – se løsningen her
 3. Hvis du har veldig lange hår nedentil er det en god idé å trimme dem med en saks, før du begynner å barbere.
 4. Smør huden med barberskum eller barberkrem før du setter i gang.
 5. Bruk en ren barberhøvel eller en rengjort barbermaskin eller epilator.
 6. Begynn med å barbere med hårene (den retningen som føles mest behagelig) – og barber deretter mot hårene. Husk å skylle barberhøvelen mange ganger underveis.
 7. Sørg for at stramme huden når du barberer, ellers blir det vanskelig å barbere ordentlig, og du risikerer også lettere at komme til å skjære deg.
 8. Skyll huden godt etter intimbarberingen og avslutt med et godt aftershave-produkt, som er spesielt beregnet til bruk etter barbering. Mange har stor glede av vår Intim Balm som inneholder antibakteriell Tea Tree Oil, som er kjent for å motvirke bakterier. Dessuten inneholder den ekstrakt av tasmansk pepper som beroliger huden og motvirker irritasjon.

  > Komplett sett til intim barbering – Slipp barbernupper – klikk her
 9. Unngå å bruke stramme truser og truser av syntetisk materiale like etter en intimbarbering. Det kan irritere huden. Et par løse truser av bomull er det beste.
 10. Får du småsår eller rifter etter barbering, skal de behandles med et antiseptisk middel som Body Balm eller Body Lotion. De kan du kjøpe på apoteket eller i en helsekostbutikk.

Intimbarberingspakken
3 produkter mot røde nupper og inngrodde hår etter intimbarbering
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 399,00 kr
Salgspris 399,00 kr Vanlig pris 439,00 kr
Intimbarberingspakken - 3 produkter mot røde nupper og inngrodde hår etter intimbarbering

Forskjellige former for intimbarbering

Når man snakker om intimbarbering dukker der mange forskjellige eksotiske navn opp. Navnene dekker over forskjellige former for intimbarbering, hvor man fjerner mer eller mindre av kjønnsbehåringen.

Ved en Hollywood hårfjerning fjerner man for eksempel all kjønnsbehåring. Ved en brasiliansk hårfjerning fjerner man det meste av kjønnsbehåringen, men etterlater stadig en liten stripe eller trekant av hår. Ved en tanga hårfjerning eller en Californian hårfjerning fjerner man ikke fullt så mye, men nok til at man kan gå med en bikini med tangatruse.

Husk å behandle huden godt før og etter barbering

Barbering er hard kost for huden. Og intimbarbering på et veldig følsomt område er ikke mindre hardt. Det kommer vi ikke utenom. Men når du likevel velger å barbere deg, er det viktig at du sørger for å pleie huden godt, både før og etter barberingen. På den måten kan du minske eller helt unngå irritert hud med kløe, røde nupper og kanskje inngrodde hår.

Før du begynner å barbere deg, skal huden bløtgjøres. Det kan du gjøre med et varmt bad. Bruk gjerne en effektiv intimsåpe som motvirker bakterier, så du både bløtgjør og renser huden før barberingen. Når huden er tørr, kan du bruke barberskum, barbergel eller annet som er beregnet til bruk ved barbering.

Når du har barbert deg, skal huden skylles godt, slik at den blir ren. Deretter bør du bruke et aftershave-produkt som pleier huden. Noen foretrekker en Intim Balm, for eksempel med aloe vera eller tea tree oil (tetre-olje). Vår Intim Balm er utviklet nettopp til bruk etter barbering da den inneholder Tea Tree Oil som effektivt motvirker bakterier, samt Tasmansk pepper, som virker beroligende og motvirker irritasjon. Det er viktig at du finner et produkt som fungerer på din hud.

Det er en god idé å unngå produkter med tilsatt parfyme, da parfymerte produkter kan øke hudirritasjonen etter en intimbarbering.

Risikoen ved intimbarbering

Ut over risikoen for nupper, infeksjoner og betennelse i hårsekkene, hevder noen leger dessuten at kvinner lettere får underlivsinfeksjoner hvis de intimbarberer seg fordi hårene der nede virker som en naturlig barriere for bakterier. Opplever du det, er det ikke annet å gjøre enn å slutte med intimbarberingen.

LES OGSÅ: Bli kvitt kløe i skjeden

Intimbarbering for menn

Når vi snakker om intimbarbering, tenker mange på kvinner. Men faktisk er det også mange menn som velger å intimbarbere seg der nede på testiklene og i skrittet. Og det blir flere og flere som gjør det, ikke minst blant yngre menn.

Når så vel menn som kvinner velger å barbere seg – og herunder å intimbarbere seg – er det av kosmetiske og estetiske årsaker. Det er ingen andre gode grunner til å gjøre det, for det er belastende for huden. Når du barberer deg, risikerer du å få kløe, røde nupper og kanskje kviser eller byller. Vi barberer oss altså fordi vi synes det ser penere ut uten hår. Og så skulle resultatet også gjerne bli en pen og glatt hud, og ikke en rød og irritert hud fylt med kløende nupper.

Hvis du vil unngå hudirritasjon og røde nupper etter en intimbarbering er det derfor viktig at du bruker tid på barberingen, og ikke minst på pleie av huden før og etter.

Metoder for intimbarbering

De fleste menn snapper høvelen, barbermaskinen eller trimmeren når de vil barbere bort kjønnsbehåringen. Men det er også dem som velger å få gjort en voksbehandling på en klinikk. Det er dyrere, mer smertefullt og tar lenger tid. Til gjengjeld holder det lenger. En laserbehandling som fjerner hårene mer eller mindre permanent er en annen metode som er effektiv, men også temmelig kostbar.

Intimbarbering med høvel, trimmer eller barbermaskin

De fleste menn velger enten en høvel, en barbermaskin eller hårtrimmer til intimbarberingen. Du kan godt bruke den du bruker til barbering i ansiktet, men så skal du huske å skifte ut bladet først, eller rense barbermaskinen skikkelig grundig før og etter. Ellers risikerer du å flytte bakterier fra ansiktet til skrittet – og retur. Sørg også for at høvelen er skarp. Du skader lettere huden hvis høvelen er slitt og sløv.

Generelt er hygienen en viktig ting når du barberer deg. Utover det er det viktig å behandle huden godt og å gå forsiktig fram når du barberer deg.

9 Gode råd ved intimbarbering for menn

 1. Sett av godt med tid og sørg for at du kan se hva du gjør underveis. Du har lettere for å skjære deg hvis du skynder deg.
 2. Sørg for å bløtgjøre huden godt med et varmt bad, hvor du bruker en god og mild såpe. Det både renser og bløtgjør huden. Vår Face Wash inneholder antibakteriell Tea Tree Oil, samt glycerin som fukter og pleier huden.

  > Unngå barbernupper i fremtiden – se løsningen her
 3. Smør huden med barberskum eller barberkrem før du setter i gang.
 4. Bruk en ren barberhøvel eller en rengjort barbermaskin/trimmer.
 5. Begynn med å barbere med hårene (den retningen som føles mest behagelig) – og barber deretter forsiktig mot hårene. Husk å skylle barberhøvelen mange ganger underveis.
 6. Sørg for å stramme huden når du barberer, ellers blir det vanskelig å barbere ordentlig, og du risikerer også lettere å komme til å skjære deg. Ta deg god tid.
 7. Skyll huden godt etter intimbarbering og avslutt med et godt aftershave-produkt, som er spesielt beregnet til bruk etter barbering. Mange har stor glede av vår After shave som er utviklet nettopp til denne bruken. Den inneholder antibakteriell Tea Tree Oil som er kjent for å motvirke bakterier, samt ekstrakt av tasmansk pepper som beroliger huden og motvirker irritasjon. Dessuten virker den kjølende og lindrende på huden.
 8. Unngå å bruke stramme boksershorts like etter en intimbarbering. Det kan irritere huden.
 9. Får du småsår eller rifter etter barberingen, skal de behandles med et antiseptisk middel, eksempelvis vår After Shave. Det kan du kjøpe på apoteket eller i en helsekostbutikk.

Pakke mot rød nupper etter barbering
2 produkter mot inngrodde hår, røde barberingsnupper og barberingsutslett
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 259,00 kr
Salgspris 259,00 kr Vanlig pris 279,00 kr
Pakke mot rød nupper etter barbering - 2 produkter mot inngrodde hår, røde barberingsnupper og barberingsutslett

God behandling av huden før og etter barbering

Intimbarbering er hard mot huden. Særlig første gangen du gjør det kan det ofte tydelig merkes og ses etterpå. Etter flere ganger vil huden i noen grad bli vant til det. Men vil du unngå eller minske hudirritasjon og risikoen for røde nupper, kløe, inngrodde hår og kanskje kviser, er det viktig at du sørger for at pleie huden godt, både før og etter barbering.

Før du begynner å barbere deg skal du bløtgjøre huden. Det kan du gjøre med et varmt bad. Bruk gjerne en mild body wash i skrittet, slik at du både bløtgjør og renser huden før barbering. Når huden er tørr igjen, kan du bruke barberskum, barbergel eller annet som er beregnet til bruk ved barbering.

Når du har barbert deg, må huden skylles ren for eventuelle rester av produkter. Deretter bør du bruke et aftershave-produkt som pleier huden. Noen foretrekker en aftershave-krem, for eksempel med aloe vera eller tea tree oil (tetre-olje). Vår Body Balm er utviklet nettopp til bruk etter barbering, da den inneholder Tea Tree Oil som effektivt motvirker bakterier, samt Tasmansk pepper som virker beroligende og motvirker irritasjon.

Prøv deg frem inntil du har funnet et produkt som huden din kan tåle. Men la være med å bruke den parfymerte aftershaven, som du muligens bruker i ansiktet.

Sørg generelt helst for å unngå produkter med tilsatt parfyme, da parfymerte produkter kan øke hudirritasjonen etter en intimbarbering.

Body Wash & dusjsåpe
Dusjsåpe med 100 % naturlig tetreolje
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 129,00 kr
Salgspris Fra 129,00 kr Vanlig pris
Body Wash & dusjsåpe - Dusjsåpe med 100 % naturlig tetreolje


Barbering av bena – Menn og kvinner

Mange kvinner velger å barbere bena, i hvert fall om sommeren hvor de bare bena skal luftes i shorts, sommerkjoler og bikini. De fleste har nemlig ikke lyst til å vise seg frem med et par bare behårede ben som ville gjøre enhver mann misunnelig.

Det er imidlertid også menn som velger å barbere bena, enten av de samme kosmetiske årsaker som kvinnene, eller fordi de er idrettsutøvere og derfor ikke vil ha hår på bena når de for eksempel sykler eller svømmer.

Metoder til barbering av bena

Der finnes flere forskjellige metoder til hårfjerning på bena. Du kan for eksempel bruke hårfjerningskrem, få en voksbehandling, få fjernet hårene permanent med en laserbehandling, fjerne hårene med en epilator eller gjøre som de fleste andre: barbere bena med en høvel eller barbermaskin/ladyshaver.

Fordeler ved barbering av bena

Barbering er en lett, liketil og enkel metode. Du kan selv gjøre det hjemme. Det krever bare en høvel eller en barbermaskin, så det er også en billig metode for hårfjerning. Når du er ferdig, kan du se resultatet med det samme.Umiddelbart etter barberingen er huden deilig bløt og glatt. Det er også en smertefri metode, med mindre du altså kommer til å skjære deg selv under barberingen.

Noen foretrekker en høvel, mens andre foretrekker en barbermaskin. Det er en smakssak, så du må prøve deg frem og se hva som virker best for deg.

Ulemper ved barbering av bena

En av ulempene ved barbering av bena er at hårene fort vokser ut igjen, så du skal barbere deg veldig ofte hvis du vil være helt hårfri. Cirka annenhver dag må du i gang på nytt. Det er en myte at hårene blir tykkere når man barberer dem, men de føles tykkere og stivere like etter at de har vokst ut igjen.

Den største ulempen ved barbering av bena med høvel eller barbermaskin er imidlertid at du lett risikerer å få irritert hud med røde, kløende nupper og inngrodde hår. Det er ikke særlig godt, og det er heller ikke særlig pent.

Mange opplever å få noe som nærmest ligner en form for eksem etter barbering av bena. Det er ikke eksem, men de røde, kløende nupper er en form for skjeggpest. Det er en betennelsestilstand i huden som kan oppstå etter barbering, hvis det går bakterieinfeksjon og etterfølgende betennelse i en hårsekk. De røde nuppene kan utvikle seg til kviser fylt med betent puss. Og i aller verste fall kan de utvikle seg til byller. Så galt går det sjeldent på bena, men ser det veldig stygt ut etter barbering av bena, bør du gå til legen.

5 Gode råd ved barbering av bena

 1. Bløtgjør og rens huden på bena før du barberer dem. Det kan du gjøre med varmt vann og en mild såpe som fjerner bakterier. Vår Body Wash inneholder antibakteriell Tea Tree Oil, samt glyserin som fukter og pleier huden. Body Wash er veldig velegnet til vask før barbering av bena.
 2. Bruk barberskum eller barberkrem på huden før du barberer deg. Da skader du ikke huden så lett.
 3. Når du er ferdig med å barbere bena, bør du vaske bort eventuelle rester av produkter, før du bruker en god og pleiende aftershave-krem. Australian Bodycare Body Balm er utviklet nettopp til bruk etter barbering. Den inneholder den antibakterielle Tea Tree Oil, samt Tasmansk pepper som virker beroligende og motvirker irritasjon.
 4. Sørg gjerne for å eksfoliere bena dine, for eksempel en gang i uka. Det fjerner de døde hudcellene, slik at du ikke så lett får røde nupper og inngrodde hår.
 5. Bruk en ren høvel hver gang du barberer deg, og ikke del den med andre.

Pakke til barbering av ben
3 produkter mot røde nupper ved barbering og hårfjerning
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 399,00 kr
Salgspris 399,00 kr Vanlig pris 479,00 kr
Pakke til barbering av ben - 3 produkter mot røde nupper ved barbering og hårfjerning

Problemer med røde nupper og kviser etter barbering

Barbering og hårfjerning er et nødvendig onde for mange, men det er ikke noe som huden er glad for. Det er hard kost å skrape med et barberblad over huden. Og ofte reagerer huden med røde og kløende nupper etterpå, som kan utvikle seg til betente kviser.

Men hvorfor får man de røde nuppene og kvisene etter barbering, hvordan kan man unngå det, og hvordan kan man behandle dem hvis de likevel kommer? Det skal vi se på i dette avsnittet.

Hvorfor får man røde nupper og kviser etter barbering?

Uansett hvor man barberer seg – om det er i ansiktet, på bena, på ryggen, i armhulene eller i skrittet – kan man risikere å få røde nupper på huden.

De røde nuppene som ofte klør og er ømme og smertefulle, skyldes skjeggpest. Det er en betennelsestilstand i huden som oppstår som følge av barbering eller hårfjerning på annet vis.

Skjeggpest kan oppstå alle de stedene på kroppen hvor det er hår – og hvor man fjerner hårene ved barbering. Skjeggpest er også kjent under det latinske navnet pseudofolliculitis barbae. Som navnet antyder handler det nettopp om noe som oppstår i forbindelse med barbering.

Skjeggpest oppstå når det går bakterieinfeksjon og etterfølgende betennelse i en hårsekk. De røde nuppene som er det synlige tegnet på skjeggpest, kan utvikle seg til kviser fylt med betent puss. Og i aller verste fall kan de utvikle seg til byller.

De røde nuppene kan oppstå overalt hvor man har barbert seg, og det kan kvisene også. Det er altså ikke kun i ansiktet man kan få kviser etter barbering, det kan man også på bena, i skrittet, i armhulene, på ryggen, og hvor man ellers har svunget barbersakene over huden.

LES OGSÅ: Kviser på skamleppene – årsaker og behandling

Vi har alle bakterier og sopp overalt i kroppen og på huden. Det er helt normalt og uskadelig. Men når bakteriene kommer ned i en hårsekk, blir hårsekken infisert, og det oppstår en betennelsestilstand. Det er typisk bakteriene stafylokokker eller streptokokker, som forårsaker betennelsen. Ved barbering kan du altså komme til å lede bakterier fra huden ned i hårsekken.

Hvordan kan man unngå å få røde nupper og kviser etter barbering?

Hvis du vil være helt sikker på å unngå de røde og irriterende nupper, kan du selvfølgelig la være med å barbere deg overhode – eller barbere deg ikke fullt så ofte, slik at huden får tid til å komme seg etter hver barbering.

Er ikke dette en løsning for deg, er det heldigvis også andre muligheter for å forebygge fremkomsten av røde nupper og kviser etter barbering.

Først og fremst handler det om å passe godt på huden sin, og pleie den grundig både før og etter barbering – og imellom barberingene. Husk også å bruke rene barbersaker – og ikke dele det med andre, slik at du ikke blir smittet med skjeggpest.

Før du barberer deg, kan du forberede huden på barberingen ved å vaske og rense den med varmt vann og en mild body wash, som eksempelvis Australian Bodycare Body wash som effektivt motvirker bakterier og gjenoppretter hudens naturlige beskyttelse. Det bløtgjør huden og gjør det lettere å barbere huden uten å skade den. Når huden er ren og tørr, kan du bruke barberskum eller barberkrem på huden, før du går i gang med å barbere. Det desinfiserer og minsker risikoen for skader.

Når du er ferdig med barberingen, skal du sørge for å rense eventuelt overskytende produkter av huden før du smører den med en god aftershave-krem. Mange er glade i produkter inneholdende tea tree oil eller aloe vera, som er kjent for å være milde mot huden, samtidig med at de motvirker bakterier. Vi anbefaler vår Body Balm som er er utviklet nettopp til bruk etter barbering. Den inneholder den antibakterielle Tea Tree Oil, samt lindrer og fukter huden.

Du kan med fordel bruke en eksfolierende krem på huden en gang i uka. Eksfoliering hjelper med å fjerne de døde hudcellene, slik at du ikke så fort får røde nupper og inngrodde hår.

Hvordan kan man behandle røde nupper og kviser i huden?

Har du fått røde nupper og kviser etter barbering, er det heldigvis en del du kan gjøre selv for å mildne symptomene.

De røde nuppene vil i noen tilfeller forsvinne av seg selv etter en stund. Det samme vil kanskje kvisene. Men du kan også risikere å smitte deg selv med skjeggpest, hvis ikke du gjør noe med nuppene. Ved å gjøre noe for å behandle nuppene, vil du fortere bli kvitt dem. Og ikke minst kan du gjøre noe for å unngå at de røde nupper overhodet rekker å utvikle seg til kviser.

Ved å bruke en krem etter barbering som motvirker bakterier, eksempelvis vår Body Balm, kan du gjøre mye for å unngå de røde nuppene og kvisene.

Får du småsår eller rifter etter barbering, skal de behandles med et antiseptisk middel som du kan kjøpe på apoteket eller i en helsekostbutikk. Australian Bodycare Face Balm inneholder den antibakterielle Tea Tree Oil, samt ekstrakt av Tasmansk pepper som motvirker irritasjon og beroliger huden.

Der finnes flere forskjellige naturmidler som har en antiseptisk (bakteriemotvirkende), lindrende og kløestillende effekt. Det er alt du har bruk for når du er angrepet av skjeggpest. Der er blant annet naturmidler med innhold av lavendel, tea tree oil eller aloe vera. Du kan for eksempel få kremer og aftershave som du kan bruke etter barbering. Du kan også få oljer med lavendel, aloe vera eller tea tree oil, som du kan påføre huden i fortynnet form.

Du kan finne de forskjellige naturmidlene i helsekostbutikker, hvor du også kan få gode råd og veiledning om bruken av dem.


Barbering av skjegg

Hører du til de menn som ikke trives med å la skjegget stå, er det ingen vei utenom den daglige eller ukentlige barberingen. De fleste menn heller for det meste enten til høvel eller til barbermaskin. Men det er også de som bruker barberkost og barberkniv. Det er de færreste som veksler mellom den ene eller den andre barberingsmetoden.

Sett av tid til barberingen

Mange som bruker høvel velger en engangshøvel og litt barberskum og får barberingen fort overstått. De som bruker barbermaskinen gjør ofte det samme, imidlertid uten å bruke barberskum. Noen husker å pleie huden etterpå med aftershave, andre glemmer å gjøre mer.

Det er også dem som gjør en masse ut av barberingen med en old school-barbering med pre-oljering av skjeggstubbene, hjemmerørt barberskum som påføres med en fin barberkost og barbering med den helt riktige barberhøvelen eller barberkniven. Før og etter bruker de et varmt håndklede til å dulme huden.

Enten du bruker den ene eller den andre metoden, gir det god mening å sette av tid til barberingen. Her gjorde de noe i riktig i gamle dager, hvor barberingen foregikk med kost og kniv. Det er imidlertid de færreste som bruker den slags i dag, hvor langt de fleste snapper en høvel eller en barbermaskin når skjegget skal falle.

Noen menn føler at de har mer kontroll over barberingen når de bruker en høvel. Andre menn føler at det går raskere og lettere med en barbermaskin. Så alt i alt er det et individuelt spørsmål hva du foretrekker å bruke.

Problemer med røde nupper etter barbering av skjegget

Uansett om du bruker høvel eller barbermaskin, kan du oppleve problemer med røde nupper og kviser i ansiktet, på haken eller på halsen etter barbering, altså såkalt skjeggpest. Noen menn opplever at de har færre problemer med den slags, når de bruker barbermaskin mens andre har det helt omvendt. Så du må prøve deg frem og velge det som fungerer for deg.

Det beste du kan gjøre for å unngå røde nupper og kviser, er å pleie huden godt. Før du barberer deg, kan du vaske huden med en ansiktsvask og varmt vann. Vår Face Wash inneholder antibakteriell Tea Tree Oil, som motvirker bakterier og passer godt før barbering. Under barberingen kan du bruke barberskum hvis du bruker høvel. Og etter barberingen er det viktig at du bruker en god og pleiende aftershave-krem, slik at du ikke etterlater huden uttørket og utpint. Vår Face Balm er utviklet nettopp til bruk etter barbering i ansiktet. Den inneholder antibakteriell Tea Tree Oil samt Tasmansk Pepper som beroliger og motvirker irritasjon, som ofte oppstår etter barbering.

Pakke mot rød nupper etter barbering
2 produkter mot inngrodde hår, røde barberingsnupper og barberingsutslett
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 259,00 kr
Salgspris 259,00 kr Vanlig pris 279,00 kr
Pakke mot rød nupper etter barbering - 2 produkter mot inngrodde hår, røde barberingsnupper og barberingsutslett

Barbering av hår på ryggen

Hører du til de menn som er plaget av hår på ryggen, kan du enten la dem være eller ta opp kampen mot dem med barbersakene.

Når du barberer deg på ryggen, gjelder de samme reglene som ved barbering alle andre steder på kroppen. Du skal sørge for å forberede huden godt før barbering – og du skal pleie huden godt etter barbering.

Barbering av øyenbryn

Øyenbrynene er en veldig synlig del av ansiktene våre. Vil du trimme dem, skal du passe godt på og være helt klar over hva du gjør. Du kan fort barbere vekk for mye og øyenbrynshårene vokser ikke ut igjen med det første.

Kanskje ønsker du å barbere øyenbrynene fordi de er store og likner på buskas, eller kanskje vil du barbere dem for å følge trenden med barbering av tynne streker i øyenbrynene. Uansett grunn, så gå forsiktig frem.

Barbering av armhuler

De fleste kvinner vil helst ikke ses med hår i armhulene, og da er det ingen vei utenom hårfjerning. Mange velger barbering fordi det går fort og er lettvint og billig. Det er en utmerket metode, men akkurat som på andre steder på kroppen, kan du også her risikere å få røde nupper i huden etter barbering.

For å unngå røde nupper, kløe og kviser er det viktig at du bruker barberskum ved barbering, og at du husker å pleie huden godt etter barbering. Vår Body Balm er god etter barbering av armhulene da den inneholder Tea Tree Oil som motvirker bakterier, samt Tasmansk Pepper som virker beroligende på irritert hud. Etter hårfjerning i armhulen anbefales det å bruke en deodorant uten aluminium. 

Eksfoliering av huden

I kampen mot røde barberingsnupper og kviser er eksfoliering et godt redskap. Når du eksfolierer huden, fjerner du døde hudceller. Dermed får du en sunnere hud som ikke er så mottagelig for røde nupper og kviser.

Du skal ikke eksfoliere huden hver dag, men gjør det gjerne en gang eller to i uka. 


FAQ om barbering

Hvordan foretar man barbering av kjønnshår hos kvinner?

Barbering av kjønnshår kalles også intimbarbering. Når du skal barbere dag nedentil, skal du gjøre akkurat som når du barberer deg andre steder på kroppen. Men huden er følsom her, så vær ekstra forsiktig når du barberer deg. Sørg for å pleie huden godt før og etter. De fleste velger å bruke en høvel eller barbermaskin/ladyshaver.

Hvordan foretar man barbering av kjønnshår hos menn?

Når menn vil barbere kjønnshårene, velger de fleste å bruke en høvel, barbermaskin eller trimmer. Sørg for å gå forsiktig frem, så du ikke skader deg selv. Og husk å forberede huden på barbering og pleie den godt etterpå.

Hvordan unngår man kløe etter barbering?

Kløe og røde nupper etter barbering er et veldig utbredt problem. Det beste du kan gjøre for å unngå det er å pleie huden godt, før og etter barbering. Kløe og røde nupper skyldes skjeggpest som oppstår når der går bakterieinfeksjon og etterfølgende betennelse i en hårsekk.

Hvordan unngår man nupper etter barbering?

Hvis du vil unngå røde nupper etter barbering, skal du sørge for å vaske og rense huden, før du barberer deg. Bruk barberskum under barberingen, og avslutt med å pleie huden med en god aftershave-krem. Velg gjerne en uparfymert krem med en bakteriedrepende effekt.

Hvorfor får man nupper etter barbering?

De røde nuppene skyldes skjeggpest som oppstår når der går bakterieinfeksjon og etterfølgende betennelse i en hårsekk. De røde nuppene er det synlige tegnet på skjeggpesten.

Hvor ofte skal man barbere seg?

Hvis huden din bestemte, skulle du barbere deg så lite som mulig. Barbering er hard kost for huden. Men det er ingen regler. Du kan barbere deg så ofte du føler for at det er nødvendig. Men sørg for å passe godt på huden når du barberer deg.

Hvor fort vokser hår ut igjen etter barbering?

Hår vokser litt hele tiden. Men det er forskjellig fra person til person hvor fort håret vokser. Når du barberer deg, kutter du håret av ved hudoverflaten, og derfor vil det fort bli synlig igjen. Vil du unngå synlige hår, må du oftest barbere deg hver eller annenhver dag.

Hvordan stoppes blødning etter barbering?

Hvis huden er bløt og varm når du barberer deg, skjærer du deg ikke så lett. Skulle det likevel skje at du skjærer deg og huden blør, kan du stoppe blødningen ved å påføre væske med en dash alkohol i, tea tree oil, en spesiell krem eller ved å bruke en alun block, som er en krystall-liknende stein som kjøler og heler.

Hvordan unngår man kviser etter barbering?

Du unngår lettest kviser etter barbering hvis du sørger for å pleie huden godt etter barbering. Bruk gjerne en aftershave-krem som kjøler, heler og pleier på samme tid, og som motvirker bakterier.

Er intimbarbering farlig?

Det anses generelt ikke som farlig å barbere seg nedentil, hverken for menn eller kvinner. Men du skal selvfølgelig passe på at du ikke skjærer deg når du barberer deg. Og så skal du pleie huden godt, både før og etter barbering, slik at du ikke får infeksjoner og betennelse, som i verste fall kan føre til betente byller.

Hva er best: barbering eller voks?

Det er både fordeler og ulemper ved så vel barbering som voksbehandling. Barbering er en lett, rask og billig metode, men effekten er ikke så langvarig. Ved en voksbehandling blir hårene borte i lengre tid, men til gjengjeld tar behandlingen også lenger tid, det er dyrere, og de fleste opplever en voksbehandling som temmelig smertefull.

Hva er intimbarbering?

Intimbarbering er, når menn eller kvinner, fjerner kjønnsbehåringen ved barbering.

LES MER: Intimbarbering for kvinner

LES MER: Intimbarbering for menn

Kan man bruke såpe til barbering?

Du kan bruke såpe til å vaske huden godt før du barberer deg. På den måten renser og bløtgjør du huden før barbering. Når du barberer deg, bør du bruke barberskum som er spesielt beregnet til barbering.

Pakke mot rød nupper etter barbering
2 produkter mot inngrodde hår, røde barberingsnupper og barberingsutslett
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 259,00 kr
Salgspris 259,00 kr Vanlig pris 279,00 kr
Pakke mot rød nupper etter barbering - 2 produkter mot inngrodde hår, røde barberingsnupper og barberingsutslett

Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram