Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

Hva er urea?

Urea er et stoff som naturlig finnes i kroppen din. Der har urea flere oppgaver. Stoffet er blant annet med på å øke hudens barrierefunksjon, og går inn og redusere vannfordampingen fra huden din. Urea går også under navnet karbamid.

Du kan gi huden din mer karbamid gjennom urea-kremer. Det kan gi deg en sunnere og mer velpleid hud.

Hvordan virker urea? 

Det er ingen hemmelighet at urea er spesielt godt egnet til å pleie og fukte huden din. Men hvordan virker det? Og hvordan kan det være en fordel å tilføre mer av et av de stoffene som naturen allerede har utstyrt kroppen med? 

Urea er et av de stoffene som er aller best til å tilføre vann til huden din og ikke minst å binde vannet i huden. Hvis du tilfører huden din mer urea ved å smøre den med en urea-krem, støtter du opp under et av kroppens naturlige stoffer. Det styrker hudens evne til å binde vannet i hudens ytterste lag.

Det er fundamentet for å få en gjennomfuktet og sunn hud. 

Hvilke hudproblemer løses med urea i kremer?

Sliter du med tørr hud? I så fall har du trolig allerede prøvd all verdens kremer og produkter i et forsøk på å ta knekken på problemet. 

Det kan være svært plagsomt med tørr hud, og huden på hele kroppen kan bli tørr. Både i ansiktet, på hendene og på føttene.

En god urea-krem kan hjelpe mot den tørre huden. Urea tilfører huden din fukt, og det kan bidra til å ta knekken på den tørre huden du plages av.

Fotkrem med Tea Tree Oil
Fotkrem med Urea 10% og 100 % naturlig tetreolje
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 159,00 kr
Salgspris Fra 159,00 kr Vanlig pris
Fotkrem med Tea Tree Oil - Fotkrem med Urea 10% og 100 % naturlig tetreolje

Hvorfor bruke urea i kremer?

Urea kan gjøre underverker for huden din. 

Du får tilført mer fukt, og det gjør at huden din både blir sunnere og ser mer velpleid ut. Hvis du kjenner til følelsen av å ha tørr hud på hendene eller føttene, vet du også at en sunn og godt fuktet hud gir et langt større velbehag.

Det finnes flere forskjellige urea-kremer på markedet:

  • Bodylotion
  • Ansiktskremer
  • Fotkremer
  • Håndkremer
  • Andre typer kremer

Ikke alle kremer inneholder like mye urea

Det er forskjell på hvor stor konsentrasjonen av urea er i de forskjellige kremene. Du kan få tak i en krem med lavt innhold av urea, helt ned på ca. 5 prosent, men også en krem med konsentrasjon på så mye som 25 prosent. 

Hos Australian Bodycare bruker vi et høyt innhold av urea. Våre urea-kremer inneholder fra 10 til 25 prosent urea. De er derfor spesielt effektive når det gjelder å tilføre fukt til huden din og gi den et sunnere utseende.

Fotkrem med Tea Tree Oil
Fotkrem med Urea 10% og 100 % naturlig tetreolje
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 159,00 kr
Salgspris Fra 159,00 kr Vanlig pris
Fotkrem med Tea Tree Oil - Fotkrem med Urea 10% og 100 % naturlig tetreolje
Hælkrem med Urea 25%
Hælkrem med Urea 25% til sprukne og tørre hæler
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 179,00 kr
Salgspris Fra 179,00 kr Vanlig pris
Hælkrem med Urea 25% - Hælkrem med Urea 25% til sprukne og tørre hæler

Fotpleie: Skjem bort føttene dine med en god urea-krem

Føttene er et av de stedene på kroppen som hyppigst blir plaget med tørr hud, og årsaken er at føttene dine blir utsatt for ganske mye. De skal bære hele vekten din hver eneste gang du tar et skritt, og de blir utsatt for forskjellige typer sko med varierende grad av støtte. 

Det krever med andre ord sin fotkrem å holde huden på føttene dine velpleid og sunn. Med Australian Bodycare fotkrem får du en pleiende urea-krem som passer til daglig pleie av føttene dine. Det gjelder også hvis de allerede er blitt tørre.

[foot-cream]

Stell føttene dine ekstra godt hvis du er plaget med hælsprekker

Hvis du har svært tørr hud på hælene, har de lett for å sprekke og gi dype sår. Det er ubehagelig, og det ser heller ikke spesielt pent ut når du vil lufte føttene i de åpne sommersandalene.

Med Australian Bodycares hælkrem kan du gi hælene og føttene dine den rette pleien. Kremens høye innhold av urea gjør huden på føttene myk med masse fukt. Bruk gjerne urea-kremen daglig, både for å bli kvitt hælsprekker og for å forebygge.

Hælkrem med Urea 25%
Hælkrem med Urea 25% til sprukne og tørre hæler
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 179,00 kr
Salgspris Fra 179,00 kr Vanlig pris
Hælkrem med Urea 25% - Hælkrem med Urea 25% til sprukne og tørre hæler

Få sunn og velpleid hud med gode rutiner 

Huden din trenger litt hjelp for å holde seg sunn og frisk. Fukt er ofte den store synderen når det gjelder sliten eller tørr hud. Husk at det aldri er for sent å komme i gang med gode hudpleierutiner. Heller sent enn aldri.

Lykke til med å skjemme bort deg selv og huden din med urea-krem og andre hudpleieprodukter.

 

Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram