Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

Hvorfor overhodet bruke barbergel eller -skum?

Barbergel eller -skum er en viktig del av din barberingsrutine. For de fleste foregår barbering av ben eller armhuler i dusjen under varmt, rennende vann. Så langt så godt. Men det mange glemmer er å påføre barbergel eller barberskum på huden.

Rennende varmt vann kan føles tilstrekkelig til å få høvelen til å gli. Det er dessverre ikke nok hvis du helst vil skåne huden din. Det er nemlig veldig belastende for huden når du utelukkende skraper på den med vann. Og derfor må du heller aldri skrape på helt tør hud – gjør du det, drar du huden framover istedenfor for å stryke varsomt over den.

Med en fuktet hud under dusjen glir det tross alt bedre, men du har fortsatt bruk for et produkt som effektivt får høvelen til å gli uten å skade huden din. Det kan eksempelvis være en shave gel, som du lar sitte et øyeblikk før du begynner å skrape huden fri for hår.

Barbergelen hjelper med å bløtgjøre huden, slik at du kan få en tett barbering. Den er samtidig gjennomsiktig, slik at du tydelig kan se huden og dermed har full kontroll over barberingen. Dertil er gelen spekket med Tea Tree Oil, som har antibakterielle egenskaper.


Barberskum til barbering

Barberskum er et klassisk redskap til barbering. Det er et gammelt produkt, som særlig eldre menn fortsatt bruker. Her pisker du selv skum opp av en barbersåpe, som du deretter påfører huden med en barberkost. Selv om flere fra den eldre generasjonen fortsatt bruker den hjemmelagede skum-varianten, har en moderne utgave av den også funnet veien til både den eldre og den yngre generasjonen. Her får du barberskum som er klar til bruk med det samme.

Fordeler ved barberskum

Den største fordelen med barberskum er at den er klar til bruk med det samme fordi den er skummet på forhånd. Det betyr at den er rask å påføre. Du behøver altså hverken selv skumme den opp eller kjøpe inn en barberkost. Dertil er den som regel billigere enn barbergel.

Ulemper ved barberskum

Med barberskum kan det være vanskelig å få det fornødne overblikket over barberingen, fordi skummet legger seg som en hvit, tykk dyne på huden din, og som du ikke kan se igjennom. Og når du ikke kan se huden mens du barberer, er det også vanskelig å kontrollere barberingen. Barberskum har også en tendens til å tørre ut huden, slik at du har bruk for masser av fukt fra kremer i etterkant.

Barbergel til barbering

Barbergel kom på markedet etter barberskummen, og er i dag et godt alternativ til den. Hvor barberskum, som navnet antyder, skummer, har gelen en annen og mer smidig konsistens. Nettopp konsistensen er en av grunnene til at flere og flere tyr til gelen når uønsket hårvekst skal fjernes fra ansikt eller kropp.

Fordeler ved barbergel

Barbergelen har en rekke fordeler. En av de mest markante er den lette påføringen. Konsistensen på gelen gjør det lett å fordele produktet jevnt, slik at bladet lettere glir over huden. Det er med på å sikre en god barbering. Dertil bløtgjør og fukter gelen huden – og det gjør den velegnet for menn og kvinner med sensitiv hud.

Når du barberer med en gel, får du også bedre kontroll fordi du kan se igjennom og dermed barbere nøyaktig hvor du ønsker. Sist, men ikke minst, er en barbergel veldig drøy i bruk. Du skal kun bruke en liten del for å dekke et stort område.

Ulemper ved barbergel

Det er ikke mange ulemper med en barbergel fordi den nettopp er utviklet til å optimere din barbering, slik at du får det beste resultatet. En av dem kan være den noe høyere prisen i forhold til barberskum, men i siste omgang er det kanskje ikke en ulempe allikevel, fordi en gel også holder i lengre i tid, enn barberskum gjør.


Få den beste barberingen – uten røde nupper

Når du skal sikre deg den beste barberingen, kan barbergel eller- skum imidlertid ikke gjøre det alene. For å få den optimale barberingen med et knivskarpt resultat, bør du følge denne trinn-for-trinn-guiden:

Før du barberer deg:

  1. Uansett om du skal intimbarbere dag eller det er skjegget som må vike, skal du sette av god tid til formålet. Du skal samtidig sørge for at du har god og tilstrekkelig belysning, slik at du kan se hva du har med å gjøre. Ellers risikerer du å skjære deg.
  2. Barber aldri på skitten hud. Ta et varmt bad før du starter barberingen. Hvis du ikke har tid til et bad, er det viktig at du varmer opp huden med varmt vann i det området som du skal barbere. Det gjør huden din bløt og smidig.
  3. Den bløte fornemmelsen kan du booste med et pre shave-produkt. Det er en viktig del av en vellykket barbering. Eksempelvis er Australian Bodycare Body WashIntim wash eller Face Wash velegnede til å forberede huden, da disse produkter har et rikt innhold av Tea Tree Oil som effektivt motvirker bakterier.

Nettopp bakterier er den største trusselen mot deg når det kommer til skjeggpest og røde barbernupper. Lidelsene oppstår nemlig fordi hårsekkene får en bakterieinfeksjon. Med et pre-produkt får du skapt den rette basen for din barbering.

Mens du barberer deg:

  1. Like før du går i gang med barberhøvelen eller maskinen, påfører du en barbergel eller -skum, slik at bladet glir på overflaten av huden uten å rive eller trekke i den. Masser produktet godt inn slik du har tilstrekkelig med dekning på huden.
  2. Husk at både høvler og maskiner skal være rene før bruk, slik at du ikke risikerer å skubbe bakterier ned i hårsekkene og dermed ende med kløende, røde nupper. Skal du barbere deg flere steder på kroppen, bør du ikke anvende det samme bladet.
  3. Barber aldri mot hårene. Det river i huden – også selv om du har gel eller skum på. Skrap alltid med hårene. Da er du så skånsom mot huden du kan være. Stram huden lett når du barberer, men ikke for mye.

Etter barbering:

  1. Skyll huden grundig med vann slik at den blir renset for produkter som sitter igjen og irriterer i etterkant. Du avslutter med kaldt vand. Det har til formål å lukke porene etter at det varme vannet åpnet dem.
  2. Rund av med en after shave, som både er antibakteriell og har en beroligende effekt på huden din. Den kan godt være en smule irritert etter barberingen. Australian Bodycare Body Balm eller After Shave er begge fylt med gode antiseptiske egenskaper som på samme tid bløtgjør og fukter huden din.
  3. Når du er ferdig med barberingen, så husk å holde fingrene langt vekk fra det barberte området. La det tørke av seg selv, eller bruk et helt rent håndklede.
Barbergel til Herre
Barbergelé mot røde nupper og utslett ved barbering
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 139,00 kr
Salgspris 139,00 kr Vanlig pris
Barbergel til Herre - Barbergelé mot røde nupper og utslett ved barbering

Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram