Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

Hva er en glidekrem?

Har vi allerede sagt det? Det er ikke noen erstatning for en god glidekrem. En ekte glidekrem er bare bedre, morsommere og sunnere. Og så lukter hele huset ikke av kokos eller olivenolje etterpå. Det er et verre svineri!

Glidekrem får du i en vannbasert og silikonbasert versjon. De er begge gode, men den vannbaserte er sunnere. Den har også den fordel at den kan brukes sammen med kondom og sexleketøy. Silikonbaserte glidekremer oppløser kondomer og ødelegger sexleketøy. Det er altså et no-go å bruke silikon hvis dere bruker kondom.

En god vannbasert glidekrem gjør ikke bare sex mer behagelig, men beskytter også skjedens slimhinner. Så er det mindre risiko for sår og rifter som kan gi svie og ubehag etter sex. Skal dere ha analsex er en ekte glidekrem også et krav. Baken produserer nemlig ikke noen smøring selv.


Visste du

Mange kvinner opplever kløe, svie og irritasjon etter sex, og det kan være riktig ubehagelig. Hvis kløe og svie oppstår etter sex, kan det hjelpe å bruke en gel som avhjelper tørrhet og intimt ubehag. Hos Australien Bodycare har vi utviklet en lekker vannbasert gel med tea tree oil. Intim glide er dermatologisk testet og kan avhjelpe vaginal tørrhet og intimt ubehag.

Vannbasert Glidemiddel
Naturlig Glidemiddel mot Svie, kløe og tørrhet ved samleie
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 139,00 kr
Salgspris 139,00 kr Vanlig pris
Vannbasert Glidemiddel - Naturlig Glidemiddel mot Svie, kløe og tørrhet ved samleie

Hva kan man bruke i stedet for glidekrem?

Det er ikke noen erstatning for en riktig vannbasert glidekrem. Bestiller du i dag, har du den allerede om et par dager fra de fleste webshops.

Men hvis det virkelig ikke kan vente, så får du her et par forslag til alternativ “glidekrem”.

Kokosolje

Kokosolje er litt av et vidundermiddel. Det smaker fantastisk, det kan brukes på huden og i håret, og ja, så kan kokosolje altså også brukes som glidekrem. I en snever betydning så å si.

Kokosolje er i fast form ved stuetemperatur, så før dere kan bruke den må den varmes opp. Det kan dere gjøre i en mikrobølgeovn eller bare brekke av noen klumper og varme opp i hånden. Kokosolje er riktig god til massasje, prøv selv. Vi anbefaler ikke å bruke den som «glidekrem», da det er noe fettete greier, og ikke en god løsning.

Selv om kokosolje kanskje kunne brukes som glidekrem, vet vi det faktisk ikke med sikkerhet. Det er ikke laget mange undersøkelser om sex og kokos. Ikke som vi vet om i alle fall. Det kan også være et problem at kokosolje er så kraftig antibakteriell. Det er en delikat balanse av bakterier og pH-verdier i skjeden, og kokosoljen kan påvirke den negativt. Da kokosolje er olje, må den ikke brukes sammen med kondomer. Oljen kan nemlig oppløse kondomet.

Mandelolje

Mandelolje er en annen husholdningsskole som kan brukes som «glidekrem». Den har en lekker sexy lukt og føles deilig på huden. Oljen virker også riktig godt som massasjeolje.

Den er også deilig fuktgivende og nå ja, så kan du bruke resten av den til salat. Mandelolje er også god som glidekrem fordi den ikke griser så mye. Som med andre oljer, bør du ikke bruke mandelolje sammen med kondomer.

Hvis dere har litt mandelolje stående, så slå dere løs. Men gjør dere selv en tjeneste og kjøp en ordentlig glidekrem etterpå. Mandelolje kan nok brukes, men gir ikke samme beskyttelse eller holdbarhet som en riktig vannbasert glidekrem.


Dette må du ikke bruke som glidekrem

Mandelolje og kokosolje er to naturlige oljer du antakelig ikke tar skade av å bruke som glidekrem – men vi fraråder deg å gjøre dette. Hvis man leser litt rundt på nettet er det dessverre ganske mange dårlige forslag til glidekrem. Vaselin, håndkrem, såpe og babyolje for eksempel. Men ingen av dem duger som glidekrem. Hold deg unna dem!

Kan man bruke babyolje eller vaselin som glidekrem?

Vaselin og babyolje er to sider av samme stoff, nemlig petroleum, og det er ikke noe som er sunt for skjeden din (eller andre steder). Både vaselin og babyolje kan nok fylle funksjonen som glidekrem, men det er ikke sunt for deg innvendig.

Undersøkelser har vist at kvinner som bruker vaselin innvendig har dobbelt så stor risiko for å få bakteriell ubalanse i skjeden. Kvinner som bruker babyolje innvendig har også større risiko for å få sopp i skjeden. Ikke morsomt. Hold deg unna vaselin og babyolje i senga.

Såper og kremer

Såper, sjampo, kremer og lignende er et absolutt nei til å bruke som glidekrem. Hvis du noensinne har prøvd å få såpe i urinrøret, så vet du antakelig hvorfor. Det svir som inn i helvete. Det er fordi såper og kremer har en helt annen pH-verdi.

Matoljer

Matoljer som rapsolje, solsikkeolje og olivenolje er ikke velegnede som glidekrem. Olivenolje er den minst slemme og går an hvis den er kaldpresset. De andre oljene skal dere derimot holde dere langt unna. De er fremstilt på noen veldig usunne måter og er hverken sunne å spise eller å innta på andre måter. Og så lukter de temmelig ubehagelig. Det er ikke særlig sexy å lukte som ei frityrgryte!

Hygg dere med omtanke!

Vi håper dere ble litt klokere på hva man kan bruke som glidekrem. Gjør dere selv en tjeneste og kjøp en god glidekrem i stedet for å tømme kjøkkenskapet. En glidekrem er billig, naturlig og super behagelig å bruke. Det er nok til mange deilige stunder!

Vannbasert Glidemiddel
Naturlig Glidemiddel mot Svie, kløe og tørrhet ved samleie
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 139,00 kr
Salgspris 139,00 kr Vanlig pris
Vannbasert Glidemiddel - Naturlig Glidemiddel mot Svie, kløe og tørrhet ved samleie

Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram