Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

Hva er Aloe Vera?

I likhet med resten av verden har du sikkert hørt om Aloe Vera i en annen sammenheng. Aloe Vera er en ekstremt populær sukkulentplante med lange, rosettlignende, takkede stilker som er beryktet for sine unike egenskaper i hudpleieindustrien, og produsenter over hele verden sverger til den kjøttfulle planten.

Aloe Veras blader inneholder en gelé som har en helende effekt på hudskader som kutt, brannsår, kviser og lignende. Med sitt høye innhold av antioksidanter, mineraler, vitaminer og aminosyrer styrker den hudens evne til å heles. Samtidig har den en anti-ageing-effekt, noe som er grunnen til at mange kosmetikkmerker inkluderer den som en fast ingrediens i ulike anti-ageing-serier.


Hvorfor Aloe Vera-kuren hjelper deg å gå ned i vekt

Aloe vera er først og fremst kjent for sine egenskaper for huden, men den spesielle aloe vera-planten er ikke bare bra for den ytre helsen, men også for den indre helsen.

Det er ikke vitenskapelig bevist at aloe vera har alle disse effektene, men det skader ikke å prøve.

Med aloe vera får du et helt naturlig produkt som fremmer rask vektreduksjon. Aloe Vera har nemlig følgende fordeler i forbindelse med vekttap:

 • Aloe Vera renser kroppen effektivt for giftstoffer og avfallsstoffer.
 • Aloe Vera fremmer mage- og tarmsystemets funksjon og forebygger fordøyelsesproblemer.
 • Aloe Vera stabiliserer blodsukkernivået.

  Farvel til skadelige avfallsstoffer

  Når du drikker Aloe Vera-gel, gir du kroppen din en dyp rensing av alle giftstoffer og avfallsstoffer som blokkerer kroppens helse. Aloe Vera har en unik evne til å absorbere de skadelige stoffene underveis, slik at du blir kvitt dem. Samtidig stimulerer den hele kroppens rensemekanismer, inkludert gallegangene, lungene og nyrene - noe som gir deg en frisk og lett følelse i kroppen. Og det gjenspeiles også i vekten.

  Når du renser ut, går du også ned noen kilo. En Aloe Vera-behandling er derfor en fin måte å kickstarte en vektnedgang på, men den fungerer bare sammen med et sunt kosthold. Det er ingen vits i å fylle kroppen med usunt fett.

  Unngå løs og treg mage 

  Med Aloe Vera får du naturens eget avføringsmiddel. Gelens silkemyke konsistens smører tarmen fra innsiden og bidrar til at tarmsystemet fungerer som det skal. Den fremmer fordøyelsen slik at du får regelmessig avføring uten løs eller treg tarm. En sunn tarm er også nøkkelen til et sunt vekttap. Den opprettholder den naturlige balansen i kroppen og tarmfloraen, noe som gir deg et sunt utgangspunkt for varig vekttap.

  Samtidig som fordøyelsen fremmes, kan Aloe Vera også øke forbrenningen og produksjonen av fettsyrer. Når forbrenningen øker, forbrenner du fett raskere og reduserer fettprosenten.

  Sørg for et stabilt blodsukker

  Ustabile blodsukkernivåer er ikke bra for vekttap. Med ustabilt blodsukker er det mer sannsynlig at du får lyst på søtsaker, hvitt brød og andre karbohydrater som ikke bidrar til vektnedgang. I kjølvannet av et ustabilt blodsukkernivå følger også et ustabilt humør, noe som kan gjøre det lettere å falle i søtsuget. En viktig faktor i et bærekraftig kosthold er derfor å holde blodsukkernivået stabilt gjennom hele dagen. En drink med Aloe Vera kan hjelpe deg med nettopp det.

  Ifølge studier bidrar Aloe Vera til å holde blodsukkernivået stabilt, slik at du slipper store utslag i både blodsukker og humør. Det gjør det lettere å holde fingrene unna kakeboksen. Det er imidlertid viktig å huske at Aloe Vera alene ikke kan holde blodsukkeret stabilt hvis du spiser deg mett på "tomme kalorier". Den kan bare hjelpe deg på vei.


  Gå ned i vekt med Aloe Vera juice

  En aloe vera-kur er derfor en fin måte å bli kvitt de ekstra kiloene som kan gå på bekostning av helse og utseende. Men som nevnt ovenfor er den kun et supplement til et sunt og næringsrikt kosthold og kan ikke stå alene. Spis rikelig med grønnsaker og unngå hvitt brød, pasta og sukker.

  Hvis du vil bli med på en Aloe Vera-kur, er Aloe Vera-juice en fin måte å tilføre et kosttilskudd til slankekuren på. Med juicen får du en deilig, smakfull Aloe Vera-drikk samtidig som du får et optimalt opptak av plantens egenskaper.

  Sunne oppskrifter på juice til vekttap

  Hvis du har en Aloe Vera-plante hjemme, kan du lage saften selv. Hvis ikke, kan du kjøpe ferdige geler. Fordelen med å tappe gelen direkte fra planten er at du får et 100 % naturlig Aloe Vera-innhold.

  Forfriskende limesmak

  Hvis du liker en enkel og litt syrlig smak, er denne enkle Aloe Vera-juicen noe for deg. Hell vann i en kjele og press ut en god mengde limesaft i vannet. Tilsett 1 ss Aloe Vera-gel i vannet og rør godt rundt i det varme vannet. Drikk saften varm og topp med en klatt akasiehonning for å motvirke den syrlige limesmaken. Juicen er en fin måte å kickstarte dagen på.

  Boost fra bær

  Både jordbær og blåbær er fulle av antioksidanter som motvirker betennelser. I tillegg inneholder de mye løselig fiber som bidrar til en god fordøyelse og en sunn vektnedgang. Bland en håndfull jordbær og blåbær med 1 ss Aloe Vera-gelé og 1-2 dl vann, avhengig av hvor tynn du vil ha juicen. Blend i en blender eller juicemaskin til det blir en jevn drikk.

  Søte fruktnoter

  Elsker du søt frukt? Hvorfor ikke blande en Aloe Vera-juice full av søte fruktsmaker? Bland ananas med papaya eller mango for en eksotisk juice. Tilsett 1 spiseskje Aloe Vera-gel med 1-2 dl vann og blend eller juice til du får en jevn konsistens. Juicen passer utmerket som ettermiddags- eller kveldsdrink når du er sukkersøt.

  Grønn juice

  Hvis du ikke får i deg nok grønnsaker, kan en Aloe Vera-grønnsaksjuice være en fin måte å få i seg grønnsaker på. Lag en deilig, lysegrønn juice av 100 g grønnkål, et par epler, saften av en sitron, et par gulrøtter og litt ingefær sammen med 1 ss Aloe Vera-gel. Nyt juicen kald.

  Ferdige juicer og drikkegeler

  Hvis du vil sette fart på vektnedgangen med en Aloe Vera-kur, men ikke ønsker å blande din egen juice, kan du blant annet kjøpe ferdigblandede Aloe Vera-juicer og drikkegeler. Det finnes forskjellige smaker, så du kan velge den som passer best til din smak.

  Mens en Aloe Vera-juice er ferdig blandet, er en drikkeklar gel utvunnet av geleen fra Aloe Vera-planten.

  Aloe Vera-planten. Du kan enten drikke den som den er eller blande den i morgenjuicen. Anbefalt dosering er 1 spiseskje 2-3 ganger daglig, ca. 15 minutter før frokost eller et annet hovedmåltid.


  Har Aloe Vera juice bivirkninger?

  For å rense ut giftstoffer og avfallsstoffer som hoper seg opp i kroppen, bør du drikke Aloe Vera-juice i 7-10 dager i strekk for å rense og se resultater.

  Men du bør ikke gjennomføre en Aloe Vera-juicekur for å gå ned i vekt i mer enn 10 dager på rad. Ta en pause mellom hver Aloe Vera-behandling, da store mengder Aloe Vera-gel over lengre tid kan virke avførende. Derfor er det også viktig at du holder deg til den anbefalte doseringen på 1 ss gel 2-3 ganger daglig for å få best mulig utbytte av behandlingen.


  Andre fordeler ved Aloe Vera gel

  I tillegg til at Aloe Vera gel hjelper deg med å kvitte deg med de ekstra kiloene ved først og fremst å detoxe kroppen, får du også en vitaminboost for både kropp og hud som en sidegevinst. Aloe Vera er en vitaminboost. Gelen består av vitamin A, C, E og flere B-vitaminer. I tillegg er den fullpakket med 20 viktige mineraler, blant annet sink, kalsium, magnesium og jern. Aloe Vera inneholder også 18 av 22 aminosyrer, og alle de åtte viktigste aminosyrene inngår i gelen.

  Det næringsrike innholdet i gelen fra Aloe Vera-bladene gjør derfor også at gelen har flere fordeler, som f.eks:

  • forbedret immunforsvar.
  • ekstra proteiner som styrker muskler og ledd.
  • reduserte betennelser i kroppen.

   Det fantastiske immunforsvaret

   Et sterkt immunforsvar er viktig for helsen din. Det er kroppens forsvar mot sykdom. Så hvis du ofte plages av influensa, forkjølelse eller halsbetennelse, kan immunforsvaret trenge litt hjelp. Aloe Vera-gel styrker de hvite blodlegemene, som er de viktige krigerne i kroppens forsvar. Du får en sterkere vegg som hjelper deg med å holde virus og bakterier ute. Aloe Vera er en adaptogen plante, og gelen tilpasser seg de forholdene den møter.

   Sterke muskler og ledd

   Aloe vera-gel inneholder mye proteiner som er viktige for muskler og leddbånd. Proteiner omtales ofte som kroppens byggesteiner, så de er selvsagt viktige for det sterke rammeverket som muskler og ledd utgjør i kroppen din. Kroppsvev som muskler og ledd består av en stor andel proteiner - det er derfor de kalles kroppens byggesteiner. På denne måten tilfører Aloe Vera-gelen kroppens muskler ekstra næring i form av proteiner, noe som styrker både dem og sener og leddbånd.

   Nedsatt inflammasjon i kroppen

   Virus og bakterier kan sette seg som betennelser i kroppen. Dette kan føre til en betennelsestilstand i kroppen. Betennelse omfatter imidlertid også skader og slag, så det trenger ikke alltid å være et virus eller en bakterie. Begge typer betennelser kan vise seg som hevelse, varme og rødhet.

   Aloe Vera gel bekjemper betennelser i kroppen. Det gjelder både ved bakterieangrep i huden, som kviser, og ved belastningsskader og lignende.

   Det er derfor mange fordeler med å bruke en Aloe Vera-behandling. Du kan både slanke midjen og gi kroppen de beste forutsetningene for velvære. Veien til et sunt ytre går gjennom et sunt indre.

   Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram