Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

Hva er aloe vera-gel?

Aloe vera-gel utvinnes av aloe vera-planten, som i tusenvis av år har vært kjent for sine mange helende egenskaper. Den rene aloe vera-gel er den klare gelen som du kan se i midten av et aloe vera-blad hvis du knekker det av planten.

Aloe vera-gel er med andre ord et rent naturprodukt, og kan brukes til en lang rekke forskjellige formål. Du kan kjøpe den som krem, sjampo og andre former for hudpleieprodukter til utvortes bruk, og som drikke- og juiceprodukter til innvortes bruk.

Aloe vera-gel er et ekte multiprodukt som kan brukes til mye forskjellig. Derfor anbefaler vi at du alltid har en tube aloe vera-gel i huset. Da har du et effektivt middel for hånden mot solbrenthet, mindre forbrenninger, frostskader, insektstikk, skrubbsår, små rifter, sprukne hender, føtter og lepper, hudirritasjon og røde nupper etter barbering og hårfjerning og mye, mye mer.

Aloe vera-gel kan også fås som en Aloe Vera-drikk eller som kosttilskudd til en Aloe Vera-kur, så du kan få glede av aloe veraens mange gunstige egenskaper innenfra.

Aloe Vera Gel med Tea Tree Oil
Kløestillende og avkjølende gelé mot irritert hud, solbrent hud og smårifter
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 129,00 kr
Salgspris Fra 129,00 kr Vanlig pris
Aloe Vera Gel med Tea Tree Oil - Kløestillende og avkjølende gelé mot irritert hud, solbrent hud og smårifter

Hva er fordelene med aloe vera-gel?

Aloe vera kan uten tvil kalles den lille planten med de utrolig mange egenskapene. Aloe vera-gel kan derfor brukes til en overflod av forskjellige formål – fra alle former for vanlig hudpleie til behandling av hudlidelser og stabilisering av mageproblemer.

Aloe veras mange fantastiske egenskaper har vært kjent i mange tusen år. Allerede i det gamle Hellas og Egypt ble planten brukt, blant annet mot forbrenninger og til sårheling. I dag bruker man aloe vera både til utvortes bruk i hudpleieprodukter, sjampo osv., og til innvortes bruk i form av juice, drikke og kosttilskudd.

Hva kan man bruke aloe vera-gel til?

Aloe vera-gel virker kjølende, lindrende, kløestillende og gjenoppbyggende på huden. I tillegg har aloe vera en mykgjørende og helende effekt. Alle de mange forskjellige egenskapene innebærer derfor at aloe vera-gel er perfekt til behandling av:

 1. Mindre forbrenninger.
 2. Solbrenthet – og som solbeskyttelse i en forebyggende behandling
 3. Frostskader.
 4. Insektstikk.
 5. Skrubbsår og små rifter.
 6. Mindre kompliserte sår på hud og slimhinner, som sprukne lepper, ømme brystvorter etter amming, røde rumper på babyer osv.
 7. Tørre og sprukne hender og føtter.
 8. Røde nupper og små sår etter hårfjerning og barbering.
 9. Strekkmerker hos gravide.
 10. Akne
 11. Eksem, psoriasisog andre hudlidelser.
 12. Flass og fet eller tørr hodebunn.

Sånn lages aloe vera-gel?

Aloe vera-gel lages av den klare gelen som ligger i midten av det grågrønne aloe vera-bladet. Den gulgrønne saften rett under bladoverflaten virker derimot lett avførende og kan irritere huden.

Rett etter innhøstingen av aloe vera-plantene blir bladene vasket og gelen blir presset ut. Deretter blir gelen mikrofiltrert og høypasteurisert for å drepe eventuelle mikroorganismer. På den måten bevares mange av de gode egenskapene, samtidig som man slipper å tilsette konserveringsmidler.

Den videre bearbeidingen av aloe vera-gelen til ferdige hudpleieprodukter eller drikkeprodukter foregår under like strenge og kontrollerte hygieniske forhold som innhøstingen. Det gjennomføres løpende laboratorieanalyser av både råvarene og de ferdige produktene.

Det finnes over 300 forskjellige arter av aloe vera-planten, men det er langt fra alle arter som har de helende egenskapene. Aloe vera-planten er temmelig nøysom, men den tåler ikke frost. Den vokser derfor kun i verdens subtropiske og tropiske områder.


Aloe vera-gel til ansiktet

Aloe vera-gel er kjent for å ha mykgjørende og fuktgivende effekt på huden. I tillegg virker aloe vera-gel også gjenoppbyggende, og skal hemme hudens aldring.

Alle kan derfor få glede av å bruke produkter med aloe vera-gel til daglig vask og rens av huden. Til den daglige hudpleien kan du få både dag- og nattkremer, samt øyenkremer, med aloe vera. Personer med problemhud som akne og fet hud eller eksem, psoriasis og andre hudlidelser, kan også med fordel bruke produkter med aloe vera-gel til ansiktet.


Aloe vera-gel til håret

Hvis du sliter med flass, irritert hodebunn, fett hår eller tørt hår, er det vel verdt å prøve en hårsjampo og balsam med innhold av aloe vera-gel. Aloe vera er kjent for å være pleiende og fuktgivende. Samtidig er hårprodukter med aloe vera-gel så milde og skånsomme at alle i familien kan bruke dem.

Hårprodukter med aloe vera-gel bidrar til å stabilisere huden i hodebunnen. Siden aloe vera også virker kløestillende, har en desinfiserende og antibakteriell virkning og dessuten er effektiv mot sopp- og virusinfeksjoner, virker produktene ikke bare effektivt mot flass, men også ved eksem, psoriasis og andre hudlidelser.

I tillegg til å fukte og pleie hår og hodebunn, får du også den bonuseffekten med aloe vera-gel at den gjør håret mer blankt og skinnende.


Aloe vera-gel til huden

Aloe vera-gel er først og fremst kjent som et naturmiddel som kan brukes til mange forskjellige typer hudpleie, fra den daglige ansiktspleien til behandlingen av diverse hudlidelser. Du kan bruke renseprodukter, vaskeprodukter og kremer med innhold av aloe vera-gel til den daglige pleien av ansiktshuden og kroppen din.

Men du kan også bruke kremer og produkter med aloe vera-gel ved spesielle behov. Det kan være for å unngå røde nupper og ubehag etter barbering og hårfjerning. Og det kan være som et raskt og effektivt middel i det daglige ved rifter og skrubbsår, mindre forbrenninger, solbrenthet, sprukne hender og føtter og masse annet som krever rask lindring, kjøling og gjenoppbygging av huden.

Aloe Vera Gel med Tea Tree Oil
Kløestillende og avkjølende gelé mot irritert hud, solbrent hud og smårifter
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 129,00 kr
Salgspris Fra 129,00 kr Vanlig pris
Aloe Vera Gel med Tea Tree Oil - Kløestillende og avkjølende gelé mot irritert hud, solbrent hud og smårifter

Aloe vera-gel som drikkeprodukt

Aloe vera har en lang rekke fantastiske egenskaper. Du trenger ikke kun få glede av dem gjennom kremer og produkter til huden, men kan også få nytte av dem gjennom drikkeprodukter med aloe vera-gel.

Aloe vera-gel drikkeprodukter er aloe vera i flytende, konsentrert form. Med kun et par spiseskjeer om dagen får du dekket behovet ditt. Du kan drikke det rent eller for eksempel blande den ut i en smoothie eller et glass juice hvis du foretrekker det.

Med drikkeprodukter med aloe vera-gel kan du styrke og balansere både magen og resten av kroppen. Aloe vera-gel kan blant annet bidra til å styrke immunforsvaret ditt, lindre halsbrann og sure oppstøt, få syre-base-balansen i kroppen i orden, normalisere balansen i magen og forebygge både forstoppelse og løs mage, redusere oppblåst mage, sikre et mer stabilt blodsukkernivå og rense kroppen din for avfallsstoffer og giftstoffer som har hopet seg opp.

Hvis du har problemer med dårlig ånde, ømme gommer, irritert tannkjøtt, periodontittblemmer i munnen eller vondt i halsen, kan du bruke drikkeprodukter med aloe vera-gel som munnskyll.


Hvor kan man kjøpe aloe vera-gel?

Du kan kjøpe aloe vera-gel til huden, håret eller innvortes bruk i helsekostbutikker, på apoteket og i nettbutikker. Noen av produktene, spesielt drikkeproduktene, kan du også finne i enkelte supermarkeder.

Ikke alle aloe vera-produkter inneholder samme mengde aloe vera, så vær ekstra oppmerksom når du kjøper produktene dine.

Du kan selvfølgelig også velge å lage din egen aloe vera-gel, men det tar tid og krever kunnskap om fremstillingsprosessen. I tillegg krever det en enorm mengde aloe vera-planter for å få bare en liten porsjon aloe vera-gel. De fleste foretrekker derfor å kjøpe aloe vera-gel ferdig laget.

Aloe vera-gel kan brukes av hele familien, og alle i alle aldre. Derfor er det en god idé å alltid ha en tube liggende i førstehjelpsskrinet, på kjøkkenet og i kofferten – klar til behandling av forskjellige rifter, solbrent hud, forbrenninger, tørr og sprukken hud og masse annet.

Aloe Vera Gel med Tea Tree Oil
Kløestillende og avkjølende gelé mot irritert hud, solbrent hud og smårifter
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 129,00 kr
Salgspris Fra 129,00 kr Vanlig pris
Aloe Vera Gel med Tea Tree Oil - Kløestillende og avkjølende gelé mot irritert hud, solbrent hud og smårifter

FAQ om aloe vera-gel

Hjelper aloe vera-gel mot akne?

Aloe vera-gel er et effektivt middel mot akne, kviser og fet hud. Grunnen er at aloe vera har en antibakteriell effekt. Samtidig er det et mildt produkt som virker beroligende og pleiende på huden. Hvis du sliter med akne kan du få gunstig effekt av aloe vera-gel, både utvortes på huden og som kosttilskudd som virker innenfra.


Hvor kan jeg kjøpe aloe vera-gel?

Du kan kjøpe de mange forskjellige produktene med innhold av aloe vera-gel der du vanligvis kjøper hudpleie- og helseproduktene dine. Det vil si i parfymerier, helsekostbutikker og på apoteket. Noen ganger vil du også finne noen av produktene i supermarkeder.


Hvordan oppbevarer jeg aloe vera-gel?

De mange forskjellige hudpleieproduktene med aloe vera-gel kan fint oppbevares ved romtemperatur. Drikkeprodukter med innhold av aloe vera-gel kan også oppbevares ved romtemperatur, men bør oppbevares i kjøleskapet etter åpning. De fleste foretrekker også å drikke sin aloe vera-gel kald.


Hva kan man bruke aloe vera-gel til?

Aloe vera-gel har mange forskjellige bruksområder. Aloe vera har gunstig effekt på hud og hår og kan også brukes innvortes. Det vil si blant annet til solbrent hud, lette forbrenninger, insektstikk, skrubbsår, små rifter, tørre og sprukne hender og føtter og ved hudirritasjon etter barbering og hårfjerning. I tillegg har aloe vera-gel gunstig effekt på mage- og tarmsystemet.


Hva er aloe vera-gel?

Aloe vera-gel er den klare gelen du finner i bladene på en aloe vera-plante. Gelen brukes i en lang rekke produkter til hud, hår og innvortes bruk. Aloe vera-gel virker lindrende, kjølende, kløestillende, helende og desinfiserende. I tillegg styrker og gjenoppbygger den kroppen.


Er aloe vera-gel bra for håret?

Aloe vera er kjent for sine helende, desinfiserende og kløestillende egenskaper, og for å virke effektivt mot soppinfeksjoner. Derfor er aloe vera et effektivt middel mot flass, kløende hodebunn, tørr hodebunn og fet hodebunn. Aloe vera-gel bidrar til å stabilisere hodebunnen.


Hvorfor skal man drikke aloe vera-gel?

Aloe vera-drikk inneholder en lang rekke vitaminer, mineraler, aminosyrer og antioksidanter som styrker kroppen. I tillegg virker aloe vera-gel utrensende og har stabiliserende effekt på mage- og tarmsystemet. Det styrker immunforsvaret ditt, stabiliserer blodsukkernivået og virker mot halsbrann og sure oppstøt.


Kan jeg lage min egen aloe vera-gel?

Du kan lage din egen aloe vera-gel, men det er en langtekkelig prosess, og du trenger skikkelig mange aloe vera-planter for å få selv en bitteliten mengde aloe vera-gel. De fleste foretrekker derfor å kjøpe aloe vera-gel ferdig laget.

Aloe Vera Gel med Tea Tree Oil
Kløestillende og avkjølende gelé mot irritert hud, solbrent hud og smårifter
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 129,00 kr
Salgspris Fra 129,00 kr Vanlig pris
Aloe Vera Gel med Tea Tree Oil - Kløestillende og avkjølende gelé mot irritert hud, solbrent hud og smårifter

Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram