Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

Hva er Aloe Vera drink?

Aloe vera-drikk er en klar juice utvunnet fra massen av bladene til aloe vera-planten. Aloe vera-drikk er i utgangspunktet aloe vera i flytende, konsentrert form. Det er en drikk som styrker og balanserer magen og resten av kroppen din.

Aloe vera-planten har vært kjent i årtusener for sine mange helbredende egenskaper. Den har blant annet blitt brukt til brannskader, sårheling og hudpleie.

Senere oppdaget man også hvordan man kunne utnytte de mange fantastiske egenskapene til innvortes bruk, og derfor finnes det i dag også aloe vera-drikker.

Aloe vera kan blant annet bidra til å styrke immunforsvaret, lindre halsbrann og sure oppstøt, gjenopprette syre/base-balansen i kroppen, normalisere balansen i magen, forebygge både forstoppelse og løs mage, redusere oppblåsthet, sørge for et mer stabilt blodsukkernivå og rense kroppen for avfallsstoffer og giftstoffer som hoper seg opp.

Hvis du har problemer med dårlig ånde, sårt tannkjøtt, irritert tannkjøtt, periodontal sykdom, blemmer i munnen eller sår hals, kan du også bruke aloe vera-drikken din som munnvann. Vi anbefaler at du går til Matas, apoteket eller Helsam for å få råd og veiledning om hvilken Aloe vera-drikk du skal velge.

Aloe vera-drikk er litt av et universalmiddel som virker mot en lang rekke ulike plager og lidelser. Disse midlene smaker ikke alltid godt, men aloe vera-drikk gjør faktisk det. Smaken er frisk, litt syrlig, og aromaen er frisk og innbydende.


Derfor skal du drikke Aloe Vera

Aloe Vera er en av de mest kjente plantene i verden. Og med god grunn. Når du drikker Aloe Vera, gir du kroppen din mange næringsstoffer og et skudd med vitaminer, som alle styrker kroppens helse. Fordelene med å drikke Aloe Vera er mange:

  • Ditt immunforsvar styrkes markant.
  • Hjelper med å opprettholde sunne slimhinner i mage og tarm-systemet ditt.
  • Forebygger forstoppelse og løs mage ved å stabilisere den naturlige fordøyelsen
  • Renser kroppen for opphop av gift og avfallstoffer 
  • Reduserer inflammation i kroppen.
  • Huden din holder frisk, sunn, sterk og fuktet. 
  • Motvirker bakterier i munnen.
  • Blodsukkeret ditt holdes stabilt. 
  • Regulerer kroppens kolesterol. 

Styrk immunforsvaret ditt

Når du drikker aloe vera, styrker du immunforsvaret ditt. Du gjør dette fordi Aloe Vera er en adaptogen plante. "Adaptogen" betyr å normalisere eller tilpasse seg. Aloe Vera hjelper derfor kroppen din til å tilpasse seg forholdene den utsettes for. Og det gjør den i stand til å tilpasse seg eksterne endringer, slik at du lettere kan motstå sykdom.

Det bidrar til å balansere kroppens system slik at du er motstandsdyktig mot det mentale, fysiske og kjemiske stresset du utsettes for hver dag. Aloe Vera stimulerer immunsystemets hvite blodlegemer - noe som gjør deg motstandsdyktig mot angrep fra virus og bakterier i kroppen.

Bevar et sunt mage-tarmsystem

Ved å innta en Aloe Vera-drikk hjelper du magen til å roe seg ned. Aloe vera er en basisk plante, og siden vi spiser mange sure matvarer som brød, kaffe, kjøtt og sukker, trenger vi balanse i magen. En Aloe Vera-drikk kan bidra til å skape denne balansen. Gelen regulerer og stabiliserer pH-verdien og balanserer syre-base-balansen.

Forebygg løs og treg mage

Hvis du, som mange andre nordmenn, lider av fordøyelsesproblemer, er det enda en grunn til å drikke Aloe Vera gel. Du kan ha problemer i form av hard, klumpete avføring eller diaré. Ingen av disse er tegn på en sunn mage, som er en av hjørnesteinene for god helse.

Plantedrikken renser fordøyelseskanalen og lindrer ubehag, og hjelper fordøyelsessystemet til å stabilisere seg. Dette balanserer tarmfloraen, slik at du får normal, jevn avføring. Det motvirker også problemer med halsbrann og sure oppstøt, som begge er svært ubehagelige og plagsomme.

Gi kroppen din en detox

Det er sunt for kroppen din å få en seriøs rensing av giftige stoffer som sitter rundt omkring. Over tid bygger avfall seg opp i kroppen din, og det gjør ikke helsen din noen tjenester. Aloe Vera gel drink, takket være sin gel-lignende konsistens, er en form for mat som har lett tilgang til kroppens tarmkanal. Den beveger seg flytende og lett gjennom tarmkanalen, plukker opp giftstoffer og avfallsprodukter underveis og renser kroppen grundig. Men hele kroppens rensesystem stimuleres, inkludert tarmkanalen så vel som nyrene, lungene og gallegangene.

Rensingsprosessen etterlater kroppen din frisk og du kan nesten føle at de skitne stoffene i kroppen din blir fjernet. En detox med Aloe Vera gir kroppen din en skikkelig hoderens.

Reduser kroppens innflammasjon

Inflammasjon er en betennelsestilstand i kroppen din, og det er en måte for kroppen din å fortelle deg at den er skadet eller infisert. Det forårsaker vanligvis varme, smerte, rødhet og hevelse og kan oppstå i huden så vel som i muskler og ledd.

En Aloe Vera gel-drikk motvirker irritasjoner og betennelser ved å bekjempe bakterier og virus før de utvikler seg til betennelser. Derfor kan du også oppleve forbedret fleksibilitet og større funksjonsevne hvis du lider av stive ledd.

Boost din huds helse

Huden er kroppens største organ og avslører mye om din generelle helse. Det øker hudens elastisitet og gir den fuktighet. Dette er en viktig faktor for å unngå fine linjer og rynker. Tørr hud er rynkenes verste fiende. Aloe Vera har en beroligende og avkjølende effekt på huden, og det er derfor den fungerer godt mot alle slags sår, skrubbsår, insektbitt, eksem og psoriasis.

Aloe Vera-drikk er derfor også en veldig effektiv Aloe Vera-kur for de som lider av kviser og akneutbrudd. De mange betennelsestilstandene som forårsaker kviser i huden lindres av plantens nærende egenskaper innenfra. Aloe Veras betennelsesdempende og antibakterielle egenskaper fungerer godt mot betente hudbyller, og drikkegelen hjelper til og med kvisesårene til å gro raskere.

Australian Bodycare har ikke Aloe Vera-drikk i sitt sortiment, men du kan gå til apoteket eller en helsekost butikk for å få råd og veiledning om hvilken Aloe Vera-drikk som passer best for deg.

Få bedre munnhygiene

Munnen din inneholder mange bakterier. Faktisk over 700 forskjellige typer. Munnen din er varm, fuktig og har ofte mye matrester - så bakterier trives i det miljøet. Helsen i munnen din har innvirkning på den generelle helsen din, og det er derfor det er viktig å opprettholde god munnhygiene.

Aloe Vera-drikk bekjemper bakterier - også i munnen din. Det er derfor et godt forsvar mot de skadelige bakteriene som kan utvikle seg i munnen, og som blant annet kan forårsake irritasjon i tannkjøttet. En Aloe Vera drikkegel pleier og beroliger vevet i munnen.

Hold blodsukkeret ditt stabilt hele dagen

Mange mennesker lider av høye eller ustabile blodsukkernivåer. Og det går ut over helsen deres. Men hvorfor er et stabilt blodsukkernivå viktig for helsen din? Det er fordi hjernen og nervene dine ikke fungerer optimalt hvis blodsukkernivået ditt er ustabilt. Blodsukkeret gir med andre ord nerve- og hjernecellene den energien som driver dem - og dette er viktig for ditt velvære.

Flere studier har vist at Aloe Vera-drikk kan stabilisere og opprettholde normale blodsukkernivåer, slik at du alltid har riktig mengde energi. Dette er også spesielt viktig for personer som står i fare for å utvikle type 2-diabetes.

Reguler kroppens kolesterolbalanse

Kroppen din kan ikke fungere uten kolesterol - det er et livsnødvendig fett. Men kroppen din tåler heller ikke høye kolesterolnivåer. Hvis du har for mye kolesterol i blodet, er du også i fare for hjerte- og karsykdommer.

Å drikke Aloe Vera er en effektiv måte å senke kolesterolnivået og redusere risikoen for hjertesykdom. Samtidig har geledrikken en positiv effekt på kroppens blodoksygenering og generell sirkulasjon.


Aloe vera drik – hvorfor er det så sunt?

Aloe vera-drikk er et konsentrert kosttilskudd som inneholder et vell av vitaminer, mineraler, aminosyrer og antioksidanter. Det har også en rensende effekt, styrker immunforsvaret og mye mer.

Alt du trenger å gjøre er å drikke et par spiseskjeer om dagen, og du har dekket ditt daglige behov. Du kan drikke den rett, men du kan også blande den i smoothien eller juicen din hvis du foretrekker det.

Du kan få aloe vera-drikk med naturlig smak eller med en lett fruktsmak, for eksempel eplesmak. Det finnes mange forskjellige aloe vera-drikker på markedet.

Det er derfor lurt å gjøre litt research og studere merkingen før du velger en. Noen aloe vera-drikker inneholder ganske mye sukker og smakstilsetninger, i tillegg til en god del vanlig vann fra springen. Vi anbefaler at du går til din lokale helsekostbutikk eller apotek for råd og veiledning. Australian Bodycare har ikke Aloe Vera-drikk i sitt sortiment.

Men hvis du finner en aloe vera-drikk som er det rene produktet, får du en helt sunn drikk som også er kalorifri.

Selv om det er sunt å drikke aloe vera, bør du selvfølgelig fortsatt spise et sunt og variert kosthold.

Aloe vera-drikk er et rent kosttilskudd og et godt alternativ til andre, mer sukkerholdige drikker. Hvis du bruker aloe vera som et supplement til ditt vanlige sunne kosthold, er det absolutt sunt å konsumere drikken. Det er et ufarlig produkt, men overdreven bruk kan blant annet føre til diaré, så følg alltid instruksjonene på flasken.


Hvordan lager man aloe vera drikke?

Aloe vera-drikk er en klar juice med frisk smak og en herlig duft. Drikken utvinnes av fruktkjøttet og den klare gelen i midten av de grågrønne bladene på aloe vera-planten.

Når aloe vera-plantene er høstet, vaskes bladene og bladgelen presses ut. Gelen blir deretter mikrofiltrert og høypasteurisert for å drepe eventuelle mikroorganismer, og til slutt blir det hele renset og filtrert.

Den ferdige aloe vera-drikken kan imidlertid fortsatt inneholde små biter av masse.

Du kan lage din egen aloe vera-drikk hvis du har nok aloe vera-planter hjemme. Det er en tidkrevende prosess og krever ganske mange planter hvis du vil ha nok aloe vera juice til daglig forbruk.

De fleste velger derfor det enklere alternativet og kjøper et ferdig produkt. Heldigvis kan du enkelt finne produsenter som lager det rene produktet, der aloe vera-drikken ikke inneholder annet enn aloe vera.


Aloe Vera drikke inneholder energi til kroppen

Med en Aloe Vera drikkegel kan du gi kroppen din en seriøs energiboost. Drikken inneholder en rekke vitaminer som vitamin A, C og E, mange forskjellige B-vitaminer (B1, B2, B3, B6, B12) og viktige mineraler, inkludert mer enn 20 forskjellige typer, inkludert sink, jern, magnesium og kalsium. Så drikkegelen er fullpakket med vitaminer, som alle bidrar til å styrke helsen din.

Aloe vera-drikk inneholder også mye aminosyrer. Totalt er det 22 aminosyrer som kroppen din trenger - alle 22. Men åtte av dem er spesielt viktige for kroppen din. I denne drikken får du alle de åtte mest avgjørende aminosyrene. I tillegg fyller du også kroppen din med viktige fettsyrer når du drikker Aloe Vera. Disse inkluderer HCL-kolesterol, B-sitosterol og campesterol, som alle er viktige faktorer for å redusere nivåene av fett i blodet ditt, samt redusere risikoen for allergier og motvirke fordøyelsesproblemer.


Hvordan smaker Aloe Vera drikke, og hvordan skal det drikkes?

Aloe Vera-drikk er et 100 % naturlig produkt. Og det er derfor ikke gitt at det smaker godt. Men faktisk har drikkegelen en subtil, forfriskende og litt bitter smak, mens duften er delikat og mild.

Du kan drikke den rett eller blande den i en juice eller smoothie, det er mange deilige oppskrifter tilgjengelig på nettet. Hvis du ikke liker den naturlige smaken av Aloe Vera, kan du også få den i forskjellige smaker som eple eller fersken, som gir gelen en søt, fruktig smak.

Drikk Aloe Vera-gelen på en spiseskje 2-3 ganger om dagen, omtrent 15 minutter før hovedmåltidet. Eller bland den i en smoothie eller juice. Hold deg til anbefalingene, da for mye Aloe Vera-drikk kan forårsake bivirkninger som økt avføring. Les alltid instruksjonene på produktet, da bruk og anbefalinger kan variere fra produkt til produkt.


Aloe Vera drikk og vekttap

Hvis du, som mange mennesker, ønsker å miste de berømte ekstra fem kiloene, er Aloe Vera-drikk en flott måte å hjelpe på. Det erstatter imidlertid ikke sunt kosthold og trening, men bør i stedet sees på som et løft for vekttapet ditt. Vekttap er derfor en bonus i din innsats for å forbedre livskvaliteten og holde deg frisk.

Vekttap forbundet med å drikke Aloe Vera er knyttet til gelens unike evne til å balansere fordøyelsessystemet og rense kroppen din for giftstoffer og avfallsprodukter. Når du blir kvitt dem, vil du instinktivt miste noe av kroppsvekten din. Derfor kan Aloe Vera-drikk hjelpe deg med å hoppe inn i buksene du ikke har klart å kneppe på flere år. Det er et flott løft for selvtilliten din.


Hvor kan du kjøpe Aloe Vera drikke?

Hvis du vil gi helsen din et vitaminboost med Aloe Vera-drikk, er det gode muligheter for å kjøpe denne unike eliksiren. Apoteket eller andre helsekostbutikker har vanligvis Aloe Vera-drikk i hyllene. Det er også flere muligheter for å kjøpe Aloe Vera drikkegel fra internett - flere nettbutikker selger Aloe Vera drink.

Vi anbefaler at du kontakter forhandleren direkte for å få råd og veiledning om hvilket Aloe Vera drikkeprodukt du skal velge.


FAQ om aloe vera drikke


Hva er aloe vera drikke godt for?

Når du drikker aloe vera, styrker du kroppen og balanserer magen. Du styrker blant annet immunforsvaret, får orden på kroppens syre/base-balanse, stabiliserer magen og forebygger/lindrer både hard og løs mage, og du renser kroppen for avfallsstoffer og giftstoffer som har hopet seg opp.


Er aloe vera drikke sunt?

Aloe vera-drikk er et veldig sunt produkt med et bredt spekter av helbredende og styrkende egenskaper. Listen over de mange positive egenskapene er enorm, og alt du trenger å gjøre er å drikke et par spiseskjeer om dagen, og du har dekket dine daglige behov.


Hvorfor drikke aloe vera?

Aloe vera er en sunn drikk som inneholder utrolig mange helbredende og styrkende egenskaper. Det er lett å konsumere, og med bare noen spiseskjeer om dagen er du godt dekket.


Hva gjør aloe vera drinken?

Aloe vera-drikk styrker kroppen på mange forskjellige måter, blant annet ved å gi et vitamin- og mineraltilskudd, balansere magen, rense og avgifte kroppen, regulere kolesterol- og blodsukkernivået og holde huden stram, sterk og frisk.


Hvor mye aloe vera kan jeg drikke?

Bare drikk noen skjeer med aloe vera-drikk om dagen, og behovene dine er dekket. Det er ikke nødvendig å drikke mer enn den anbefalte daglige dosen. Aloe vera-drikk er et ufarlig produkt, men overdreven bruk kan forårsake diaré.

Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram