Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

Menn og skjegget deres

Menn har alltid hatt skjeggstubber i ansiktet - noen mer enn andre. Mens noen har en kraftig skjeggvekst, sliter andre med å få et skikkelig fullskjegg. Alt avhenger av genene dine. Men selv om menn alltid har hatt skjegg, har de også alltid barbert det av seg. En flintstein, et skjell eller lignende har vært kreative barberingsredskaper, for i tidligere tider hadde ikke menn barberhøvel eller barberkniv. Nå er det heldigvis mye enklere å barbere av seg skjegget hvis man vil ha et glatt utseende.

Først kom barberbladet, så kom barberhøvelen. Men om du velger den gammeldagse metoden med skum og blad eller den mer moderne varianten med barberhøvel, er et spørsmål om smak og behag.

Hvis du er i tvil, gir vi deg her en oversikt over de viktigste aspektene ved de to metodene og hvordan du får den perfekte barberingen. De fleste menn bruker tusenvis av minutter i løpet av livet på morgenritualet sitt, så du bør også få et dypere innblikk i dine egne barberingsmetoder og rutiner.


Barberhøvel – hvorfor skal du bruke den?

Spesielt menn av den "gamle skolen" velger den gode, gammeldagse barberhøvelen for å fjerne ansiktshår. Men de siste årene har den klassiske metoden faktisk gjort comeback - og det er det flere grunner til. I dag finnes det en rekke ulike høvler på markedet, og det er særlig produsenten Gillette som har markert seg som et nytt og dominerende alternativ til de klassiske høvlene. l dag er det viktig å finne en god barberhøvel som glir lett over huden og ikke lager rifter.

Fordeler ved barberhøvel

Med en barberhøvel får du en tettere og glattere barbering fordi du kommer tett på huden. Klassiske barberhøvler har alltid vært kjent for å gi en god barbering, nettopp fordi du kan "komme til bunns". Samtidig får du en spesielt frisk følelse når barberbladet har kjørt sin siste runde nedover kinnene. Barberhøvelen gir deg også bedre kontroll over barberingen fordi du lettere kan føre den rundt i ansiktet. Når du trenger å manøvrere barberhøvelen rundt vanskelige steder og vinkler.

Ulemper ved barberhøvel

En av de største ulempene med barberhøvelen er at den krever mye øvelse før du får en god barberingsteknikk. Det er ingen enkel prosess. Barberhøvelen har også en tendens til å gi rød og irritert hud - i hvert fall hvis du ikke bruker de riktige produktene. Et godt alternativ er Australian Bodycares pakke med tre produkter som motvirker hudirritasjon etter barbering.

Når du barberer deg med barberhøvel, er det viktig at bladet er sylskarpt, ellers er det enda større sjanse for å få røde knopper. En barberhøvel kan fort bli et dyrere alternativ fordi du må bytte blad ofte.


Barbermaskin– hvorfor skal du bruke den?

Selv om stadig flere menn bruker den gammeldagse høvelen er barbermaskinen fortsatt populær blant de fleste menn. Og akkurat som med barberhøvelen er det flere gode grunner til det.

Markedet for elektriske barbermaskiner er stort, og det kommer stadig nye og innovative maskiner. Noen maskiner kan mer enn andre, så det handler om å finne den maskintypen som passer dine behov. Men alle barbermaskiner har sine fordeler og ulemper.

Fordeler ved barbermaskin

Den største fordelen med en barbermaskin er at den er ekstremt tidsbesparende. Med den i hånden tar det ikke mange minuttene å temme de ville skjeggstubbene. I tillegg blir det ikke noe søl når du barberer deg med en maskin, fordi stubbene samles opp i maskinen. Det betyr at du kan gå rundt i hjemmet mens du barberer deg - og du trenger ikke nødvendigvis å stå ved vasken. Barbermaskinen er relativt skånsom mot huden, noe som betyr at du kan unngå eller nesten unngå kutt og røde knopper.

Ulemper ved barbermaskiner

Med en barbermaskin får du ikke den samme tette barberingen som med en barberhøvel. Så enkelt er det. Selv om barbermaskiner blir bedre og bedre, når de ikke helt til bunns. Dessuten får du ikke en frisk følelse i ansiktet etter bruk av en barberhøvel, for i de fleste tilfeller blir det en tørrbarbering.


Hva skal du velge?

Om du skal velge en tradisjonell barberhøvel eller en elektronisk barbermaskin, avhenger i stor grad av din smak og dine preferanser. Hvis du er mest komfortabel med en glattbarbert look, må du føre en barberhøvel manuelt over ansiktet. Hvis du ikke har 15 minutter ekstra om morgenen til å barbere deg, er en barberhøvel sannsynligvis mer ideell for deg. Du må derfor veie fordeler og ulemper ved de to barberingsmetodene opp mot hverandre når du skal bestemme deg for hvilken metode som passer best for deg.


Barbering uten irriterende røde nupper 

Hvis du velger en barberhøvel fordi du ønsker en frisk og tett barbering, er det lurt å sørge for at du gjør det på riktig måte. Hvis du ikke gjør det, kan du fort ende opp med barberhøner, skjeggpest eller rød, irritert hud. Og det er jo ikke meningen når man ønsker et skarpt, glattbarbert utseende.

Men hvis du tar de riktige forholdsreglene, kan du unngå de stygge ujevnhetene på halsen og i ansiktet. Det viktigste er at du er forberedt på den tiden det tar å få den beste barberingen. Med en produktpakke før, under og etter barberingen er du halvveis. Her er en guide til hvordan du bruker produktene og hvordan du oppnår en optimal barbering.

Før barbering

Før du setter i gang med barberhøvelen, må du sørge for at du har de nødvendige verktøyene. Det vil si et helt skarpt barberblad. Hvis bladet ikke er skarpt nok, vil det skrape huden din. Dette vil føre til at det dukker opp røde knopper, noe som resulterer i skjeggpest.

Sørg for å varme opp huden med varmt vann som det første du gjør. Dette gjør ansiktshåret mykere og lettere å håndtere. Her bruker du det første trinnet i pakken, Face Wash, som skånsomt vasker bort alle bakterier fra huden og etterlater den myk og smidig. Røde barberhudknopper oppstår fordi hårsekkene og porene blir infisert av bakterier - derfor er det viktig å rense huden før barbering.

Under barbering

Etter at du har vasket huden grundig fri for smuss og bakterier, må du sørge for at den er lett fuktet. Påfør nå Shave Gel og la gelen trenge inn i huden og gjøre den myk. Ikke dupp den på, men masser den godt inn i huden og skjegget. Fordi barberingsgelen er gjennomsiktig, har du full kontroll over hvor du barberer deg. Husk å barbere i hårenes retning - barbering mot hårene er for hardt for huden.

Barber deg med hårene to ganger. Etter første runde vil det fortsatt være små stubber igjen på huden, så hvis du vil ha et helt glatt resultat, bør du barbere deg to ganger. Etter den første runden starter du prosedyren på nytt.

Etter barbering

Når du er ferdig med å barbere skjegget, bør du duppe kaldt vann i ansiktet. Dette lukker porene igjen, slik at de ikke blir stående åpne og ekstra mottakelige for bakterier. Avslutt med After Shave, som kjøler, pleier og beroliger det lett irriterte området. I tillegg bekjemper den også bakterier.

I likhet med de to andre produktene i den komplette barberingspakken inneholder After Shave Tea Tree Oil, som er kjent for sine naturlige og effektive bakteriebekjempende egenskaper.

Et godt tips til slutt er å holde fingrene unna det nybarberte området. Fingrene er fulle av bakterier, så hold dem unna det nybarberte ansiktet hvis du ikke vil forårsake en bakterieinfeksjon i hårsekkene.

3 pack til røde nupper i ansiktet
Barbering fri for røde nupper, skjeggpest og inngrodde hår
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 389,00 kr
Salgspris 389,00 kr Vanlig pris 449,00 kr
3-pak mod røde barberknopper i ansigt

Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram