Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

Hvorfor oppstår røde nupper ved barbering?

Røde nupper, barberingsnupper, inngrodde hår. Kjært barn har mange navn. I dette tilfelle er barnet imidlertid ikke så veldig kjært. For de røde nuppene skjemmer bildet av en ellers fin og velpleiet hud.

De små røde nuppene er et forstadium til skjeggpest, og de kommer fordi porene og hårsekkene åpnes og blir infisert av en bakterie. Bakterien, som trenger inn i hårsekken, kaldes gule stafylokokker – og den er altså grunnen til at du etter barbering kan oppleve røde nupper på overflaten av huden. De røde nuppene advarer deg om at din huden din trenger til behandling og forebyggelse forut for neste barbering.


Hvor oppstår røde barbernupper – og hvordan føles de?

De små kviselignende nuppene kan oppstå over alt på kroppen etter du har barbert deg. Det gjelder både armhuler, ben, bikinilinje og ansikt. Alle steder hvor det er hårsekker. For menn er det typisk ansiktet og halsen som angripes av hudirritasjonen, mens kvinner ofte opplever det på ben og ved intimbarbering.

Oppstår de røde nuppene er det viktig at du gir både hud og hårsekker ro til å hele, mens hårene langsomt vokser ut igjen. De røde barberingsnuppene er ofte ledsaget av kløe som kan videreutvikle seg til et rødt utslett. Derfor er det viktig at du sørger for å gi huden ro og behandling. Gjør du ikke det, risikerer du å forverre tilstanden som i verste fall kan utvikle seg til byller eller blærer – begge deler kan oppstå på innsiden og utsiden av huden og er svært smertefullt.

Kom de røde nuppene etter barberingen til livs

Den aller beste måten å komme de irriterende og skjemmende røde nuppene til livs er ganske enkelt å forebygge og forberede huden best mulig før barbering. Med den riktige og mest skånsomme barberingen av huden, slipper du å ligne et rødt bombekrater etterpå.

For alle barberinger gjelder det at huden må bløtgjøres med varmt vann før du går i gang med barberingen. På den måten åpnes porene dine, slik at huden blir klar til en grundig barbering. Det motsatte er tilfelle hvis du barberer deg etter å ha påført huden din kaldt vann.

Barbering og forebyggelse av røde barberingsnupper i ansiktet for menn:

De fleste menn barberer seg jevnlig i ansiktet for å se velpleiet og velsoignert ut. Men det er altavgjørende for en suksessfull barbering uten røde nupper at du gir huden den riktige pleien både før, under og etter at du setter høvelen mot skjeggstubbene. Det gir de beste betingelsene for en effektiv og vellykket barbering – helt fri for røde nupper.

Bruk for eksempel en to-trinns behandling i kampen mot de røde nuppene etter barbering i ansiktet. Pakken inneholder nemlig tre forskjellige produkter som setter inn i forskjellige deler av barberingsprosessen. Da unngår du de bakteriene som forårsaker skjeggpest.

  1. Du begynner med å anvende Australian Bodycare Before Shave på hals og kinn sammen med varmt vann. Denne ansiktvasken forbereder huden din til barbering ved å rense den for bakterier og gjøre den bløt. Tørr hud er en av de verste synderne når det gjelder barbernupper. Det kan også være en fordel å eksfoliere huden din med en face mask før du anvender den bløtgjørende ansiktvasken. Det løfter nemlig håret fra huden, og gjør det lettere å barbere tett.
  2. Når huden er vasket grundig, lar du den være en smule fuktet før du påfører Shave Gel. Denne barbergelen lar du sitte i et minutt, slik at den får lov til å trenge helt inn i huden. Barbergelen er gjennomsiktig, så det er lett for deg å se, hvor du fører høvelen i ansiktet. Du kan nå barbere deg forsiktig og skånsomt i hårenes retning.
  3. Etter siste strøk med barberbladet skal du sørge for å vaske alle rester av produktet grundig vekk med varmt vann. Deretter påfører du After Shave. Huden er ofte en smule irritert etter barberingen, men med den rette pleie får du roet den ned og avkjølt den.

Alle produkter i denne komplette pakken til behandling av røde barbernupper inneholder den naturlige ingrediensen Tea Tree Oil. De nærende egenskapene herfra legger et beskyttende lag på huden din, samtidig med at den effektivt motvirker de bakteriene som er skyld i at porene og hårsekkene omdannes til røde nupper.

Barbering og forebyggelse av røde nupper etter barbering for kvinner:

Mange kvinner fjerner jevnlig uønsket hår på kroppen for å fremstå som feminine og attraktive. Men den følelsen forstyrres fort når de røde barbernuppene pipler frem på ben og bikinilinje. Og det var jo ikke meningen nå som du akkurat hadde gjort deg klar til en skjønn dag på stranden, vel? Dette er et problem du ikke er alene om. Men heldigvis er det hjelp å hente hvis du gir huden den rette behandlingen før, under og etter kroppsbarberingen.

Ved intimbarbering er det viktig å gå forsiktig til verks, ettersom du har med et veldig sart område å gjøre. I prosessen kan du bruke Australian Bodycares pakke til intimbarbering som supplement for å unngå de skjemmende barbernuppene og den irriterte huden. Med disse effektive produktene i hånden kan du følge trinnene i kampen mot røde nupper.

  1. Sørg for alltid å intimbarbere deg i dusjen, og varm huden godt opp med varmt vann før du begynner å barbere deg. Det bløtgjør både hud og hår. Vask området som du ønsker å barbere med Intim Wash. Den motvirker de bakteriene som senere kan infisere hårsekkene dine og gi deg røde nupper.
  2. Trim hårene med en saks eller trimmer før du barberer deg hvis hårene er veldig lange. Det gjør det lettere å få en glatt og ensartet barbering.
  3. Påfør en olje eller barbergel basert på naturlige ingredienser i det sarte området. Bruk rikelig, og la det virke et øyeblikk.
  4. Bruk et skarpt og rent barberblad, og sørg alltid for å barbere i samme retning. Da forvirrer du ikke eller irriterer huden ved å barbere i forskjellige retninger. Mellom hvert tak skyller du bladet i kaldt vann.
  5. Skyll ut alle rester av skum eller olje, slik at det ikke sitter igjen og irriterer huden.
  6. Avslutt barberingen med å smøre intimpakkens Intim Balm forsiktig på huden for å tilføre den fukt og næring.

Samme prosedyre gjelder for en vakker og glatt barbering av bena dine. Her kan du bruke et barbersett til ben. Det motvirker mildt og effektivt de bakteriene som du lett kommer til å skyve rundt på huden og ned i hårsekkene, med mindre du sørger for å gi huden den riktige pleien under barbering.

Behandling av røde nupper når skaden er skjedd

Den viktigste og mest effektive behandlingen av røde barbernupper og inngrodde hår er altså å sørge for å legge det best mulige grunnlaget for barberingen. Og det krever pleie både før, under og etter barberingen. Men hvis skaden allerede er skjedd, er det avgjørende, at du behandler huden din med omhu. De små røde nuppene er en slags små sår, og derfor skal de ha tid til å lege seg.

Helingsprosessen varer normalt 3-4 dager. Og i den perioden må du ikke barbere ovenpå – det gjør bare vondt verre. Hold huden godt fuktet med en intim balm eller after shave som er effektiv, og som ikke irriterer huden enda mer.

Sørg også for at hverken truser eller bukser strammer hvis du har røde nupper på ben eller i intimområdet. Det vil øke den allerede eksisterende irritasjonen i huden, mens bomullstruser og løse bukser vil gi huden plass til å puste og lege seg.

Intim after shave balm
Beroligende og pleiende aftershave mot røde nupper og inngrodde hår etter intimbarbering
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 169,00 kr
Salgspris Fra 169,00 kr Vanlig pris
Intim after shave balm - Beroligende og pleiende aftershave mot røde nupper og inngrodde hår etter intimbarbering

Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram