Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

Hva er hard hud?

Huden er kroppens største organ og består av tre lag: epidermis, dermis og hypodermis. Når du utvikler hard hud, er det fordi overhuden din blir tykkere. Huden din er tynnest på øyelokkene og håndryggene, mens den er tykkest på håndflatene og fotsålene. Derfor er det også typisk her du kan få hard hud.

Hard hud er vanlig hos alle mennesker. Hard hud oppstår når huden din utsettes for trykk over lang tid. Hvis huden på hendene eller føttene blir overbelastet over lang tid, blir huden skadet og blir helt hard.

Hvis huden bare utsettes for normal belastning i små doser, vil den beholde sin mykhet. Men når huden blir overbelastet, begynner den å bli tykkere - og det er det vi kjenner som callus. Så hvis du har calluses, er det kroppens naturlige måte å fortelle deg at noe er galt, og at du må fikse den fortykkede huden.


Hard hud på arbeiderhender

Hard hud på hendene oppstår vanligvis hvis du har en hard fysisk jobb preget av repetisjon. Hvis du er murer eller snekker, vet du at hendene dine utsettes for mye trykk på daglig basis. Over tid fører dette til dannelse av hard hud på håndflatene dine fordi du utsetter huden din for de samme belastningene daglig - for eksempel hamring, skruing, planering osv.


Trening med hansker

Hvis du trener styrke i et treningsstudio, har du sannsynligvis lagt merke til at håndflatene dine utvikler træler etter langvarig kontakt med en vektstang eller manualer.

Dette skjer fordi huden blir stresset på samme sted igjen og igjen når du gjentar serier - og huden reagerer på dette. Du kan beskytte hendene og fingrene dine ved for eksempel å trene med fingerløse hansker.


Bruk en skrubb

Hvis du har hard hud, kan du bruke en skrubb for å fjerne de døde hudcellene på hendene slik at den påfølgende pleien kan absorberes bedre. For eksempel Australian Bodycare Body Scrub med knuste aprikoskjernefrø og naturlig Tea Tree Oil. Skrubben gir en dyp, nærende rens som etterlater huden din myk og forfrisket.

Body Scrub Tea Tree Oil
Dyprensende kroppskrubb & intim peeling med 100 % naturlig tetreolje
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 179,00 kr
Salgspris 179,00 kr Vanlig pris
Body Scrub Tea Tree Oil - Dyprensende kroppskrubb & intim peeling med 100 % naturlig tetreolje

Smør daglig med krem

Hvis du har problemer med hard hud på hender og fingre, er det en god idé å bruke en håndkrem daglig. Hand Cream fra Australian Bodycare er en pleiende krem for tørr og skadet hud på hendene.

Antiseptisk Tea Tree Oil hindrer bakterier i å sette seg på huden og hjelper huden til å gro raskere. Kremen inneholder også den naturlige ingrediensen trollhassel, som lukker porene og forhindrer at huden tørker ut.

Håndkrem med Tea Tree Oil
Håndkrem for ekstremt tørre og sprukne hender
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 159,00 kr
Salgspris 159,00 kr Vanlig pris
Håndkrem med Tea Tree Oil - Håndkrem for ekstremt tørre og sprukne hender

Fotkrem til hendene

Hvis problemet med hard hud på hendene er veldig alvorlig, kan du også bruke en fotkrem designet for å fjerne hard hud på føttene. Australian Bodycare Foot Cream inneholder den unike kombinasjonen av 10% urea, 10% sheasmør og naturlig tea tree olje. Kremen forhindrer sprekker i huden, løser opp hard hud og reduserer dannelsen av ny hard hud.

Vår Corn Stick for liktorn er også bra for hard hud på hendene. Du kan duppe det berørte området på hendene om morgenen og kvelden og deretter file hard hud lett med en våt pimpstein.

Fotkrem med Tea Tree Oil
Fotkrem med Urea 10% og 100 % naturlig tetreolje
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 159,00 kr
Salgspris Fra 159,00 kr Vanlig pris
Fotkrem med Tea Tree Oil - Fotkrem med Urea 10% og 100 % naturlig tetreolje
Liktornolje
Liktornpleie til Hard hud og liktorn
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 169,00 kr
Salgspris 169,00 kr Vanlig pris
Liktornolje - Liktornpleie til Hard hud og liktorn

Vær varsom med sandpapir

For å fjerne hard hud er det lurt å legge hendene i varmt såpevann for å myke opp huden. Du bør også gjøre dette før du begynner å skrape på hard hud..

Du kan også forsiktig gni sandpapirskiver eller pimpstein over områdene med callus, eller forsiktig skrape eller kutte av det ytre laget av callus. Vær forsiktig så du ikke fjerner så mye hud at du begynner å blø. Dette kan forårsake infeksjon og skape grobunn for ny hard hud.


Oljer til å mykgjøre huden

Vegetabilske oljer er alltid en god start for å myke opp den harde huden på hendene. Hvis du velger oljer, må du være forberedt på en lengre prosess, ettersom huden må mykgjøres, gjenopprettes og deretter balanseres på nytt. Derfor bør du ikke forvente å se resultater over natten.

Du bør bruke oljer som arganolje, nigellaolje, jojobaolje eller kokosnøttolje, da disse er de mest egnede, men olivenolje eller solsikkeolje kan også brukes.

Smør huden din minst to ganger om dagen, f.eks. morgen og kveld, og sørg for at huden din er fuktig i løpet av dagen hvis det er nødvendig.

Selv når du har fått bukt med problemet, bør du fortsette å bruke enten olje eller krem for å forhindre at den harde huden kommer tilbake


Løk og sitron

Det finnes også flere alternative midler for å håndtere grov hud. For en av dem, bruk løk, sitron og salt. Denne metoden er god for å fjerne bakterier, døde hudceller og myke opp hard hud. På toppen av det vil du også oppdage at huden din blir tatt vare på.

Skjær en halv løk i små terninger og bland den i en bolle med noen dråper sitronsaft eller sitronolje. Tilsett deretter en teskje havsalt. Bland de 3 ingrediensene godt sammen.

Legg dem på problemområdene og legg et bandasje over dem og sov med det over natten. Fjern bandasjen om morgenen og skyll hånden med varmt vann og vask den med en mild såpe.

Gjenta dette annenhver dag i en periode på 10-14 dager, hvoretter huden vil ha løsnet opp og du vil være nær å eliminere problemet med hard hud.


Ved fortsatt smerte i huden

Hvis du kan løse problemene med hard hud på egen hånd, er det ikke nødvendig å oppsøke lege. Men hvis du har vedvarende smerter, diabetes eller dårlig sirkulasjon, bør du oppsøke lege for å få undersøkt hard hud. Du bør gå til legen fordi disse tilstandene kan øke risikoen for infeksjon.

Pakke for peeling av kropp
3 produkter for dyprensing av uren hud på kroppen
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 399,00 kr
Salgspris 399,00 kr Vanlig pris 489,00 kr
Pakke for peeling av kropp - 3 produkter for dyprensing av uren hud på kroppen

Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram