Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

Sånn bekjemper du uren hud i ansiktet – 10 gode råd

Det er ikke bare tenåringer som sliter med kviser og uren hud i ansiktet. Mange voksne må også leve med at den urene huden ikke forsvant sammen med ungdomsårene.

Heldigvis er det gode muligheter for å slippe den urene huden hvis du er beredt til å gjøre en innsats selv – og hvis du vet hva du skal gjøre. Her får du en rekke gode råd.

SE OGSÅ: Produkter mot uren hud

1. Vask huden grundig

I kampen mot uren hud i ansiktet slipper du ikke unna daglig vask av huden, både morgen og kveld, så du får fjernet overflødig fett, døde hudceller, skitt, forurensning og eventuell sminke fra hudens overflate.

Bruk lunkent vann og en mild og pleiende ansiktsvask som Face Wash fra Australian Bodycare.

Denne ansiktsvasken til uren hud inneholder antibakteriell tetreolje, som virker både forebyggende og behandlende mot uren hud.

Når du har uren hud er det viktig å holde huden ren med en god såpe mot uren hud, så ikke hudens porer tettes til og det ikke dannes bakterier i porene.

Ansiktsrens med Tea Tree Oil
Daglig ansiktsrens mot fet hud, kviser og uren hud
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 169,00 kr
Salgspris Fra 169,00 kr Vanlig pris
Ansiktsrens med Tea Tree Oil  - Daglig ansiktsrens mot fet hud, kviser og uren hud

2. Rens huden med skintonic

Når du har vasket huden og forsiktig klappet den tørr med et håndkle, kan du rense huden i dybden med en mild skintonic uten alkohol. Face Tonic fra Australian Bodycare er en antibakteriell og mild skintonic som renser grundig uten å tørke ut huden. Bruk på en vattrondell som du forsiktig fører over huden uten å gni.

Et godt råd er at det du gjør i ansiktet, skal du også gjøre på halsen. Når du vasker og renser huden i ansiktet, bør du huske å gjøre det samme med huden på halsen.

Toner mot kviser og uren hud
Dyprensende tonic med tetreolje til daglig bruk
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 139,00 kr
Salgspris Fra 139,00 kr Vanlig pris
Toner mot kviser og uren hud - Dyprensende tonic med tetreolje til daglig bruk

3. Tilfør huden fukt

Selv om du bruker milde vaske- og renseprodukter som verken tørker ut huden eller er for voldsomt mot den, vil huden alltid bli litt tørrere av vask og rens. Derfor er det viktig at du avslutter ansiktspleien med å tilføre fukt til huden. Det gjør du best med en god parabenfri ansiktskrem som passer til akkurat din hudtype og de behovene huden din har. Hvis du er plaget med uren hud, er det en god idé å velge en hudkrem som effektivt bekjemper og forebygger kviser og uren hud.

Face Cream er en pleiende og fuktgivende krem til uren hud som du kan bruke både morgen og kveld – og som dagkrem. Kremen inneholder blant annet tetreolje, som virker effektivt mot bakterier, og dermed også mot uren hud.

Hvis du behandler uren hud på kroppen, bør du bruke en body lotion mot uren hud for å gi huden ekstra fukt.

Ansiktsrens med Tea Tree Oil
Daglig ansiktsrens mot fet hud, kviser og uren hud
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 169,00 kr
Salgspris Fra 169,00 kr Vanlig pris
Ansiktsrens med Tea Tree Oil  - Daglig ansiktsrens mot fet hud, kviser og uren hud

Video: Sånn fjerner du uren hud i ansiktet – trinn for trinn.

4. Ta knekken på kvisene

Når det først har kommet en kvise eller urenhet i huden, tar det tid før den forsvinner igjen. Her finnes det dessverre ingen former for «quick fix». Men du kan begrense utviklingen av kvisen eller urenheten, og på den måten redusere «skadene» hvis du bruker den smarte Spot Stick mot kviser og uren hud. Den går inn og hemmer bakteriene og lukker porene for ytterligere urenheter. Samtidig sørger den for at behandlingen ikke tørker ut huden.

Med den lille Spot Stick kan du konsentrere behandlingen om akkurat det stedet der urenheten befinner seg. Siden den virker mot bakterier, og samtidig er kjølende og kløestillende, kan den også brukes mot myggstikk og små rifter.

Spot stick mot kviser og uren hud
Hjelper mot kviser og uren hud
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 109,00 kr
Salgspris Fra 109,00 kr Vanlig pris 329,00 kr
Spot stick mot kviser og uren hud - Hjelper mot kviser og uren hud

5. Skjul bare den urene huden

Det er belastende å ha kviser og uren hud i ansiktet, for det er veldig vanskelig å skjule det akkurat her. Likevel kan du gjøre litt for å skjule flekkene med en concealer og litt sminke hvis du vil. Så lenge du bruker gode produkter, gjerne uten olje, blir ikke den urene huden din verre. Men det er selvfølgelig viktig at du husker å rense godt og grundig hver eneste kveld, og at du bruker en ansiktspleie uten parabener.

6. Rens huden ekstra grundig med en peeling

Når du peeler huden din med en ansiktsmaske, fjerner du det øverste laget med døde hudceller, renser porene og stimulerer til dannelsen av nye hudceller. Det er det samme som skjer når du renser huden, men du kommer litt dypere når du bruker et peelende produkt. Det gir en sunn og frisk hud som ser bedre ut, og det bidrar til å bekjempe dannelsen av kviser og uren hud. Sørg for å peele huden din for eksempel et par ganger i uken.

Ansiktsmaske mot kviser og uren hud
Dyprensende ansiktsmaske med Tea Tree Oil mot hudormer og kviser
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 199,00 kr
Salgspris 199,00 kr Vanlig pris
Ansiktsmaske mot kviser og uren hud - Dyprensende ansiktsmaske med Tea Tree Oil mot hudormer og kviser

7. Sørg for at huden får luft

Det er viktig at huden din får puste gjennom produktene du bruker, og at produktene ikke bidrar til å gjøre huden din ekstra fet. Så sørg for at du bruker hudpleieprodukter som er spesielt godt egnet til uren hud.

> Hudpleie uten parabener

Huden har også godt av sollys og frisk luft. I moderate mengder virker det lett uttørkende på huden, og kan derfor bidra til å redusere forekomsten av uren hud.

8. Spis og lev sunt

Det finnes ingen beviser for at fet og usunn mat gir uren hud. Men generelt sett er sunn kost og livsstil med på å booste immunsystemet og velværen vår, og det kan kanskje også påvirke huden.

Samtidig ser det ut til at stress kan påvirke huden i negativ retning, så vi får mer uren hud når vi er stresset. Det kommer av at stress påvirker hormonbalansen, og produksjonen av hormoner og hormonbalansen henger tett sammen med utviklingen av uren hud.

9. Dropp sigarettene

Alle vet at kroppen ikke har godt av røyk og sigaretter. Men røyking påvirker faktisk huden din. Den blir gråere, grovere og uelastisk hvis du røyker. Røykestopp alene er kanskje ikke nok til å fjerne den urene huden din, men det kan hjelpe deg til en generelt penere hud, og det kan tross alt være verdt å ta med seg på veien.

10. Oppsøk lege hvis ikke noe annet virker.

I spesielt alvorlige tilfeller av uren hud kan det være nødvendig med medisinsk behandling. Det kan bety en reseptpliktig krem eller salve mot uren hud, eller en pillekur. Hvis du er kvinne, kan p-piller faktisk være en løsning. P-piller har i mange tilfeller vist seg å ha en god effekt på uren hud.

Bonustips: Bruk en ansiktsmaske mot uren hud

Se i videoen hvordan du bruker en ansiktsmaske mot uren hud – trinn for trinn.

Ansiktsmaske mot kviser og uren hud
Dyprensende ansiktsmaske med Tea Tree Oil mot hudormer og kviser
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 199,00 kr
Salgspris 199,00 kr Vanlig pris
Ansiktsmaske mot kviser og uren hud - Dyprensende ansiktsmaske med Tea Tree Oil mot hudormer og kviser

Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram