Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

Hva er en ansiktsmaske?

En ansiktsmaske minner om en krem, selv om den gjerne har en anelse tykkere konsistens. Ansiktsmasken skal smøres på ansiktet (som en krem) og deretter sitte som en maske og virke en stund. Vanligvis 10-15 minutter, men det varierer fra produkt til produkt.

En ansiktsmaske inneholder flere virkestoffer enn de daglige renseproduktene dine, og det er nettopp derfor den kan rense dypere og gjøre mer for huden din. En ansiktsmaske skal altså brukes som et supplement til den daglige hudpleien din. For selv om du bruker en ansiktsmaske, er det fortsatt viktig å huske å rense huden din daglig, så du får fjernet skitt, urenheter og eventuell sminke. Det aller beste er å rense huden både morgen og kveld, men hvis det virker helt uoverkommelig, må du i det minste huske å rense om kvelden, før du legger deg.

Velg ansiktsmaske etter hvilket hudproblem du har

Ansiktsmasker blir laget til ett spesifikt hudproblem, for eksempel kviseruren hud eller hudormer. Andre masker er rene fuktmasker, som kun fokuserer på å tilføre ekstra fukt til huden din. Velg en ansiktsmaske som passer til nettopp ditt hudproblem – på den måten får du mest glede av masken din.

Hvis du sliter med kviser og uren hud, er du selvfølgelig oppmerksom på huden din og å komme problemene i forkjøpet. Med en god ansiktsmaske kan du både bedre huden på kort sikt og forebygge nye utbrudd på lang sikt.

Australian Bodycares ansiktsmaske er spesielt utviklet til uren hud, kviser, hudormer og lignende hudproblemer. Så hvis du ikke sliter med uren hud i ansiktet, og i stedet leter etter en fuktmaske, bør du spørre etter en fuktmaske der du vanligvis kjøper ansiktsmasken din. Du kan også vurdere et av Australian Bodycares effektive midler mot tørr hud. Produktene i denne serien hjelper effektivt huden med å bli gjenfuktet over hele kroppen. De inneholder tetreolje og andre naturlige produkter som holder huden din sunn og velpleid.

Ansiktsmaske til deg med uren hud, kviser eller hudormer

Når man har kviser og uren hud har man bare lyst til å skrubbe og rense huden godt og grundig! Men vær forsiktig med å gå altfor hardt til verks. Det hjelper ikke, og kan tvert imot gjøre hudproblemene dine verre. En ansiktsmaske skal både skrubbe og rense, så den fjerner døde hudceller og andre urenheter. Men den skal gjøre det varsomt, så ikke huden tørker ut og blir ødelagt.

Hvis du velger Face Mask fra Australian Bodycare får du et naturlig og varsomt 2-i-1-renseprodukt som består av en oppfriskende skrubbekrem med fine korn av sandeltrenøtteskall, og en dyptrensende ansiktsmaske som gir huden en naturlig peeling. Samtidig inneholder Face Mask en rekke aktive botaniske ingredienser og aktive oljer som sørger for å redusere rødme rundt porene i huden og holde huden sunn i lang tid etter bruk.

Gå direkte til:

Sånn bruker du en ansiktsmaske mot uren hud og kviser

Ansiktsmaske mot kviser og uren hud
Dyprensende ansiktsmaske med Tea Tree Oil mot hudormer og kviser
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 199,00 kr
Salgspris 199,00 kr Vanlig pris
Ansiktsmaske mot kviser og uren hud - Dyprensende ansiktsmaske med Tea Tree Oil mot hudormer og kviser

Hvem kan bruke en ansiktsmaske?

Alle har glede av å rense huden, både unge og gamle, kvinner og menn – og uansett hvilken hudtype du har. Så alle kan ha nytte av en ansiktsmaske. Hvis du har problemer med kviser og uren hud, eller fet hud, er det likevel en ekstra god grunn til å være omhyggelig med rens og pleie av huden din.

I tenårene og rett etter er det mange som sliter med kviser, uren hud og/eller fet hud. Her kan det altså være ekstra smart å bruke en god ansiktsmaske med jevne mellomrom, så du ikke bare får fjernet de døde hudcellene og urenhetene, men også forebygger nye utbrudd av kviser og hudormer.

Hvis du for eksempel velger den leirebaserte ansiktsmasken Face Mask fra Australian Bodycare, får du en maske som varsomt peeler huden og fjerner de døde hudcellene. Samtidig sørger masken for å rense i dybden og trekke urenhetene opp fra hudens porer. På den måten unngår du at porene tettes, og at det dannes bakterier i porene. Det er nemlig det som kan utvikle seg til hudormer, kviser og uren hud.


Hvordan virker en ansiktsmaske mot uren hud og kviser med australsk tetreolje?

Med en ansiktsmaske får du renset og skrubbet huden i dybden. Og det har huden din godt av. Det gjelder ikke minst hvis du sliter med kviser og uren hud.

Face Mask er et 2-i-1-renseprodukt som dels består av en oppfriskende skrubbekrem med korn av sandeltrenøtteskall og, dels av en dyptrensende ansiktsmaske som gir huden en naturlig peeling.

Face Mask fra Australian Bodycare sørger for å fjerne døde hudceller og andre urenheter fra de øverste hudlagene. Det er nettopp den slags urenheter som kan tette hudens porer, siden talgen ikke får kommet opp til hudoverflaten og ut. Og dersom det så kommer bakterier ned i talgkjertelen, og det kan det være vanskelig å unngå, oppstår det en betennelse, og plutselig har du en kvise.

Australsk tetreolje, som er en av ingrediensene i Face Mask, er kjent for å virke effektivt mot bakterier, og nettopp derfor har oljen også gunstig effekt mot kviser og uren hud. Det gjelder både til behandling av utbrudd og forebygging mot nye utbrudd.

Gå direkte til:

Sånn bruker du en ansiktsmaske mot uren hud og kviser

Ansiktsmaske mot kviser og uren hud
Dyprensende ansiktsmaske med Tea Tree Oil mot hudormer og kviser
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 199,00 kr
Salgspris 199,00 kr Vanlig pris
Ansiktsmaske mot kviser og uren hud - Dyprensende ansiktsmaske med Tea Tree Oil mot hudormer og kviser

Hva inneholder ansiktsmasken fra Australian Bodycare?

Face Mask fra Australian Bodycare inneholder en lang rekke naturlige ingredienser, aktive oljer og aktive botaniske ingredienser som skrubber og renser i dybden:

 • Kaolin sørger for å absorbere fett og gir en svakt slipende effekt i porene.
 • Santalum Spicatum Shell Grit er australske sandeltrenøtteskall som er pulverisert og silt. Nøtteskallene hjelper kaolinen med å massere huden og fjerne hudfett fra porene.
 • Caprylyl/Capryl Glucoside er et mildt, men effektivt tensid som hjelper kaolinen med å rense i dybden.
 • Macademia Nut Oil og Shea Butter Ethyl Esters legger seg dels på huden og trekker dels litt dypere ned og gir dermed huden en fløyelsmyk følelse.
 • Glyserin gir en følelse av at huden fortsatt er fuktet etter bruk av masken.
 • Tetreolje hjelper med å holde huden sunn etter bruk av ansiktsmasken.
 • 4-Terpineol er utvunnet av tetreolje og hjelper med å redusere irritasjonen i huden..
 • Bisabolol støtter tetreoljen, og gir dessuten en søt duft.
 • Microcitrus Australasica Fruit Extract hjelper med avstøtingen av døde hudceller via naturlig AHA (Alfahydroxsyre, også kjent som fruktsyre). Kalles også Caviar Lime.
 • Tasmania Laceolata Fruit Extract reduserer hudirritasjonen. Kalles også tasmansk pepper.
 • Allantoin lindrer huden og hjelper kontakten mellom tetreolje og huden.

De mange forskjellige aktive botaniske ingrediensene og aktive oljene sørger for å redusere rødme rundt porene i huden og holde huden sunn i lang tid etter bruk av ansiktsmasken.


Sånn påfører du ansiktsmasken

Når du skal bruke ansiktsmaske er det en fordel å stå på badet foran speilet, og med tilgang til håndvasken. Du trenger nemlig vann når masken skal renses av – og med mindre du er en svært erfaren bruker av ansiktsmasker, kan det være en stor fordel å ha et speil så du kan se hva du driver med.

 

Bruk av ansiktsmaske – trinn for trinn

 1. Hvis du har langt hår eller lugg bør du sørge for å samle håret i en hestehale eller bruke et hårbånd eller lignende. Hvis du får trukket håret bort fra ansiktet, unngår du at håret blir klisset til med ansiktsmaske.
 2. Påfør et tynt, men jevnt dekkende lag i hele ansiktet. Bruk bare fingrene – det er enklest! Unngå å påføre ansiktsmasken for tett på øyeområdet, siden huden er ekstra tynn og følsom der.
 3. La masken sitte og virke i 10-15 minutter, til den er helt tørr. La heller masken sitte litt for lenge enn litt for kort.
 4. Skyll ansiktet med lunkent vann til alle restene av masken er borte.
 5. Rens ansiktet med en ansiktsvask, for eksempel Face Wash fra Australian Bodycare.
 6. Avslutt behandlingen med en god og pleiende ansiktskrem, for eksempel Australian Bodycare Face Cream.

Når du skal bruke en ansiktsmaske skal du med andre ord sette av litt mer tid enn du vanligvis gjør med den daglige rens og pleie av huden. Men når du har smurt på ansiktsmasken kan du fint bruke ventetiden på å pleie resten av kroppen, eller kanskje du til og med rekker en runde med støvsugeren mens masken virker.

Du kan bruke ansiktsmasken én til to ganger i uken, eller kanskje bare en enkel gang – velg selv etter behov og ønske. De dagene da du ikke bruker ansiktsmasken, bør du huske å rense ansiktshuden din med en ansiktsvask, og selvfølgelig å smøre huden med en god ansiktskrem etterpå.

Ansiktsmaske mot kviser og uren hud
Dyprensende ansiktsmaske med Tea Tree Oil mot hudormer og kviser
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 199,00 kr
Salgspris 199,00 kr Vanlig pris
Ansiktsmaske mot kviser og uren hud - Dyprensende ansiktsmaske med Tea Tree Oil mot hudormer og kviser

FAQ om ansiktsmasker

Hva er en ansiktsmaske?

En ansiktsmaske er et pleieprodukt som inneholder flere virkestoffer enn de daglige renseproduktene til ansiktet. Derfor kan du med fordel bruke en ansiktsmaske én til to ganger i uken. Hvis du sliter med kviser og uren hud er det ekstra viktig å rense og skrubbe huden grundig innimellom. Da får du fjernet døde hudceller og andre urenheter fra hudens øverste lag, og unngår på den måten tette porer som kan videreutvikle seg til kviser og hudormer.


Hvordan lager man en ansiktsmaske?

Du kan finne en lang rekke oppskrifter på hjemmelagde ansiktsmasker, laget med forskjellige naturlige ingredienser og helt uten bruk av kjemikalier. Hvis du ikke føler deg klar til å eksperimentere med dine egne blandinger, kan du heldigvis finne ferdige, kjemikaliefrie ansiktsmasker som er basert på naturlige ingredienser.


Hvor ofte kan man bruke ansiktsmaske?

En ansiktsmaske er ikke beregnet til daglig bruk, men bruk den gjerne én til to ganger i uken som supplement til din daglige rens og hudpleie.


Hvordan påfører man en ansiktsmaske?

En ansiktsmaske har konsistens som en litt tykk krem, så det aller enkleste er å påføre den med fingrene. Bruk den i hele ansiktet, men unngå øyeområdet, der huden er ekstra tynn og følsom.


Hvor lenge skal ansiktsmasken virke?

En ansiktsmaske skal sitte på huden i 10-15 minutter, så den får tid til å virke. Hvis du vasker den av for tidlig, rekker den ikke å virke. Så la heller masken sitte litt for lenge enn litt for kort.


Kan man sove med ansiktsmasken?

Det skjer ikke noe galt hvis du sover med ansiktsmasken på, men det er heller ingen grunn til å gjøre det, for den trenger ikke å virke så lenge. Hvis du synes det er vanskelig å finne tid til å bruke en ansiktsmaske, kan du venne deg til å bruke den før du likevel skal gjøre noe annet – surfe på nettet, se TV, støvsuge, lakkere tåneglene eller noe lignende. Eller bruk tiden til å slappe av med en kopp varm te og en bok mens den virker.

Ansiktsmaske mot kviser og uren hud
Dyprensende ansiktsmaske med Tea Tree Oil mot hudormer og kviser
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 199,00 kr
Salgspris 199,00 kr Vanlig pris
Ansiktsmaske mot kviser og uren hud - Dyprensende ansiktsmaske med Tea Tree Oil mot hudormer og kviser

Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram