Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

Stopp nuppene

De røde barberingsnuppene kan oppstå over hele kroppen der du barberer eller fjerner hår. Men de er et spesielt problem i intimområdet, som er både sart og ekstra utsatt for bakterier. Hvis du får røde nupper etter for eksempel barbering av bikinilinjen din, er det viktig at du gjør noe for å forhindre at tilstanden forverres.


Rens huden for bakterier

Første trinn i en intimbarbering er å rense huden godt for bakterier, sånn at de ikke blir dyttet inn i de åpne hårsekkene under barberingen. Gå derfor under en varm dusj og vask deg grundig med for eksempel Intim Wash fra Australian Bodycare. Når du står under det varme vannet får du ikke bare vasket huden fri for bakterier med såpe. Du får også mykgjort både hår og hud, og det gir deg en enklere barbering.

Hvis hårene i intimområdet ditt er lange, er det smart å bruke en trimmer eller en vanlig saks til å fjerne mesteparten av lengdene før du barberer. På den måten blir barberingen av blant annet bikinilinjen din enklere, siden du unngår at de lange hårene setter seg fast i barberbladet.

Intimvask til intimbarbering
Intimsåpe mot inngrodd hår, røde nupper etter intimbarbering
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 129,00 kr
Salgspris Fra 129,00 kr Vanlig pris
Intimvask til intimbarbering - Intimsåpe mot inngrodd hår, røde nupper etter intimbarbering

Godt lys og skarp høvel

Når du skal i gang med selve barberingen av bikinilinjen, er det viktig at du har godt lys så du kan se hva du driver på med, samtidig som du unngår å skjære deg selv. Det er viktig at du kun bruker en skarp høvel ved intimbarbering. Hvis du bruker en sløv høvel kan du ende opp med skrapet, irritert hud.


En god barbergel

Før barberingen av bikinilinjen er det viktig å påføre en god gel eller et skum. Det kan for eksempel være Intim Shave, som er en gjennomsiktig barbergel som gir deg full kontroll over intimbarberingen din.

Du kan smøre ut gelen i et tynt lag på det intimområdet du ønsker å barbere. La den trekke inn i og virke på huden i ca. ett minutt. Intimgelen får barberbladet til å gli lettere over huden, og du får en behagelig og tett barbering.

Barbergel til intimbarbering
Unngå inngrodde hår og røde nupper etter intimbarbering
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 139,00 kr
Salgspris Fra 139,00 kr Vanlig pris
Barbergel til intimbarbering - Unngå inngrodde hår og røde nupper etter intimbarbering

Den rette retningen

Barber alltid intimområdet ditt i hårenes vokseretning. Selv om barbergelen ligger som et beskyttende lag på huden din, vil en høvel mot hårenes vokseretning lugge og være skikkelig tøff mot huden din. Derfor er du aller mest skånsom mot huden din hvis du barberer i den retningen hårene gror. Under barberingen strammer du huden i området lett.

Når du har fjernet alle hårene og fått et glatt resultat, skyller du huden ren for hår og produktrester. Du kan eventuelt legge på et nytt lag gel og ta en ekstra tur med høvelen hvis du ikke fikk med alle hårene i første runde.


Kjøler ned og beroliger huden

Som avslutning på barberingen av bikinilinjen din, skal du sørge for å gi huden din den nødvendige pleien. Bruk derfor et produkt som Intim Balm fra Australian Bodycare for å gi huden din optimal behandling etter barberingen. Balmen beroliger og kjøler ned huden, samtidig som den gir masse fukt til den tørre, nybarberte huden.

På samme måte som Intim Wash og Intim Shave inneholder Intim Balm tetreolje, som spesielt er kjent for sine effektive egenskaper i kampen mot bakterier. Nettopp derfor er produktene spesielt godt egnet til en glatt intimbarbering uten røde nupper, inngrodde hår og irriterende kløe.


Luft til huden

Etter barbering i det sarte intimområdet, kan huden være litt irritert. Derfor er det smart å unngå trange bukser, truser og boksershortser rett etter barberingen. Huden trenger luft og hvile, og det gir du den med løstsittende tekstiler.

Intimproduktene fra Australian Bodycare er pH-regulert til intimt bruk og dermatologisk testet, og produktene er hudvennlige – også for folk med sensitiv hud.


Kremer fjerner hår

Epilering med hårfjerningskrem er en rimelig og enkel metode for å få en hårfri bikinilinje. En ekstra fordel med epilering, sammenlignet med barbering, er at det ikke finnes noen risiko for at du skjærer deg. Ulempen kan være at mange hårfjerningskremer lukter sterkt av kjemi, og at de kan være en smule irriterende for huden. Noen av de billigere produktene etterlater dessuten hår, så det endelige resultatet ikke blir tilfredsstillende.


Voks er effektivt

Voksbehandling er en effektiv metode for å få en pen bikinilinje, og hvis du gjør det selv trenger det heller ikke å bli dyrt. Men det kan være lurt å la en profesjonell stå for den første voksbehandlingen. Så har du bedre forutsetninger for å gjøre det på deg selv senere.

Behandlingen er ikke smertefri, og det kan oppstå røde nupper, selv om de forsvinner raskt igjen. Her er det også smart å bruke Intim Balm fra Australian Bodycare, som roer og kjøler ned huden etter voksbehandlingen.

Intim after shave balm
Beroligende og pleiende aftershave mot røde nupper og inngrodde hår etter intimbarbering
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 169,00 kr
Salgspris Fra 169,00 kr Vanlig pris
Intim after shave balm - Beroligende og pleiende aftershave mot røde nupper og inngrodde hår etter intimbarbering

Den brasilianske metoden

Ved en brasiliansk voksbehandling blir alt hår i området fjernet, og du får den ultimate bikinilinjen som holder lenge. Du får det beste resultatet med en brasiliansk voksing hvis den gjøres av en profesjonell. Hos de fleste kosmetologer og skjønnhetsklinikker befinner brasiliansk voksing seg i de øvre prisnivåene.

Dessuten er den minst like smertefull som andre voksbehandlinger. Det kan også være grenseoverskridende å la en fremmed berøre de mest intime delene på kroppen.


Laser mot hår

Laserbehandling kan brukes til permanent hårfjerning i bikinilinjen. Behandlingen er dyr, og den krever at du møter opp til flere behandlinger. Dessuten kan det være smertefullt, og det er risiko for arrdannelse.

Intimbarberingspakken
3 produkter mot røde nupper og inngrodde hår etter intimbarbering
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 399,00 kr
Salgspris 399,00 kr Vanlig pris 439,00 kr
Intimbarberingspakken - 3 produkter mot røde nupper og inngrodde hår etter intimbarbering

Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram