Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

Vær nøye på å holde huden ren

Rask og effektiv behandling av akne rundt munnen handler om rens av huden med spesialprodukter mot akne og ingredienser som virker beroligende på huden. Vår Australian Bodycare ansiktsserie med 4 produkter inneholder den naturlige, aktive ingrediensen Tea Tree Olje som gir den gode beskyttelsen mot uren hud.

Tea Tree Olje virker bakteriehemmende, og ved kontinuerlig bruk av produktene blir det vanskelig for bakteriene å få feste i hudens porer. Med andre ord reduserer den faren for betennelse rundt munnen.

Sånn bruker du ansiktsserien vår:

Trinn 1: Vask ansiktet grundig morgen og kveld med Face Wash for å fjerne skitt og andre urenheter som kan sette seg i hudens porer.

Trinn 2: Rens deretter ansiktet grundig med Face Tonic. Dette produktet trekker raskt inn i huden, så du kan med det samme påføre Face Cream mot kviser for å avslutte hudpleierutinen din. Kremen bringer fukt tilbake til ansiktet og forebygger uttørking.

Trinn 3: På gjenstridige enkeltkviser kan du bruke Spot Stick. Effekten av Tee Trea Olje gjør dette produktet perfekt til behandling av kviser i det følsomme området rundt munnen.

Alle produktene er praktisk pakket i et sett. Det medfølger instruksjoner som er enkle å forstå.

Resultat etter 4 ukers bruk av ansiktsserien med 4 produkter

Ansiktspakken mot kviser og uren hud
4 produkter mot uren hud, kviser og hudormer
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 499,00 kr
Salgspris 499,00 kr Vanlig pris 599,00 kr
4 produkter mot uren hud, kviser og hudormer

Forebygge kviser rundt munnen

Den beste metoden for å unngå kviser rundt munnen er å sørge for at de ikke klarer å oppstå. Her er noen av de beste metodene for å forebygge kviser rundt munnen.

Dusj etter trening

En dusj etter trening fjerner skitt, svette og bakterier som har lagt seg på huden. Hvis du ikke ønsker å dusje etter trening, anbefaler vi at du i det minste vasker ansiktet. Bruk gjerne vår Australian Bodycare ansiktsrens.

Unngå å berøre ansiktet ditt

Fingrene dine kan lett bli fete, i tillegg til at de har en god del bakterier og skitt. Hvis du berører ansiktet ditt ofte, kan olje, skitt og bakterier bli overført til ansiktet, der de tetter porene. Det kan gi et akneutbrudd.

Bruk renseprodukt eller ansiktsvann to ganger om dagen

Den metoden vi anbefaler for å behandle kviser rundt munnen, er et renseprodukt eller ansiktsrens med Tea Tree Olje. På samme måte som en dusj, kan et renseprodukt og ansiktsvann fjerne skitt, bakterier og svette som har samlet seg i porene.

Våre produkter av høy kvalitet, som Australian Bodycare ansiktsrens og Australian Bodycare ansiktsvann renser porene grundig uten å irritere huden ytterligere, og gir ansiktet en ren og frisk følelse.

Ikke pill på kvisene

Noen ganger får vi kviser selv om vi har gjort vårt aller beste for å forebygge dem. Den beste måten å behandle kviser på, er å la dem forsvinner i fred og ro. Hvis du allerede har akne, skal du ikke pille på dem. Sånn unngår du at de blir et større problem for deg.

Hvis du piller på kvisene dine, kan du forverre det hele så du får røde flekker og til og med permanente arr. Det kan forstyrre hudbarrieren og gi alvorlig hyperpigmentering som ikke forsvinner med det første. Vår Australian Bodycare Spot Stick er den perfekte hurtighjelpen mot kviser og urenheter i huden. Den inneholder Tea Tree Olje som virker betennelsesdempende og helbredende.

3 stk. Spot Stick til kviser og uren hud
Effektiv mot kviser, uren hud og hudormer
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 259,00 kr
Salgspris 259,00 kr Vanlig pris 329,00 kr
3 stk. Spot Stick til kviser og uren hud - Effektiv mot kviser, uren hud og hudormer

De vanligste årsakene til kviser rundt munnen

Akne er det aller vanligste hudproblemet. Det rammer mennesker i alle aldre, men er mest vanlig i puberteten. Akne kan oppstå rundt munnen, men også du som ikke pleier å være plaget med kviser kan noen ganger få dem i dette området.

Ytre faktorer

Hvis du ofte berører munnen med fingrene eller gjenstander, som for eksempel mobiltelefonen din, kan du bli rammet av et akneutbrudd på grunn av overskuddsolje, skitt og bakterier som trenger inn i huden. Forskjellige deler av ansiktet kan være følsomme for bakterier som overføres fra en telefon eller når du berører huden.

Akne kan også bli forårsaket av kosmetiske produkter som tetter porene, som for eksempel sminke, hudpleieprodukter, barberkrem, tannkrem eller leppebalsam. Dårlig hygiene kan også spille en rolle.

Hormonell akne

Hormonell akne oppstår når kroppen produserer et overskudd av androgener, et hormon som stimulerer oljeproduksjonen i huden. Den oppstår som regel i nedre tredjedel av ansiktet, rundt munnen og langs kjeven. Den kan opptre som forskjellige aknetyper. Vanligvis er den forbigående, fulgt av en periode med plettfri hud, siden androgen-nivåene stiger og synker.

Hormonell akne forekommer hos begge kjønn i puberteten. Kvinner har en tendens til å få denne typen akne også i voksen alder når hormonnivåene svinger, som under menstruasjon, graviditet og overgangsalder.

Menn rammes av hormonell akne fordi testosteronnivåene i kroppen varierer, der økte nivåer av hormonet faller sammen med utbrudd.


Hvilke behandlinger finnes mot akne?

For å være helt ærlig, kan akne være vanskelig å behandle. Hvis du er urolig over hvordan huden din har det, bør du ta kontakt med en hudlege.

En hudlege kan sette opp en behandlingsplan med de riktige medisinene som er individuelt tilpasset hver enkelt pasient.

Kviser rundt munnen reagerer normalt på samme behandling som akne andre steder i ansiktet.

Det kan være snakk om:

  • Reseptfrie medisiner som aknekremer, renseprodukter og geleer, som benzoylperoksid eller salisylsyre
  • Reseptbelagt antibiotika til innvortes eller utvortes bruk
  • Reseptbelagte topiske kremer, som retinsyre eller reseptbelagt benzoylperoksid
  • Enkelte p-piller (kombinasjonsprevensjon)
  • Isotretinoin (accutan)
  • Lysterapi og kjemiske peelingprodukter

Ansiktspakken mot kviser og uren hud
4 produkter mot uren hud, kviser og hudormer
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 499,00 kr
Salgspris 499,00 kr Vanlig pris 599,00 kr
4 produkter mot uren hud, kviser og hudormer

Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram