Innhold på siden

  • Hjem
  • /
  • Guides
  • /
  • Sånn oppdager du lus – og sånn blir du kvitt dem

Sånn oppdager du lus – og sånn blir du kvitt dem

Lus er et stort og tilbakevendende problem, ikke minst i barnefamilier. Her kan du lese mer om hvordan du oppdager lusene – og ikke minst hvordan du best behandler mot dem, så du blir kvitt dem igjen.

Gå direkte til: Behandling av lus – Sån gjør du

Har du ikke tid til å lese hele artikkelen?
Anti Lice Banner

Innhold på siden

Hvem får lus?

Lus. Bare ordet og tanken på de små dyrene får det til å kravle og klø hos de aller fleste av oss. Og alle kan få lus. Det har ingen betydning om håret er rent eller ikke. Lusene er kun interesserte i blod, og det har vi alle, helt uavhengig av hvordan det ellers står til med rensligheten og hygienen.

Gå direkte til: Sånn blir du kvitt med lus

Selv om alle kan få lus, er det spesielt barn i alderen 3-10 år som er mest rammet. Grunnen er at de oftere har tett kontakt i forbindelse med lek, og lus blir kun overført via direkte hodekontakt. Men hvis barnet har fått lus, vil også alle de andre i familien – uavhengig av alder – også få lus, nettopp på grunn av spredningen ved tett hodekontakt.

Les også: Luseegg – hvordan ser luseegg ut

Undersøkelser har vist at langhårede personer har en litt større tendens til å få lus enn korthårede. Men de korthårede skal på ingen måte føle seg sikre. Det er faktisk kun når håret er kortere enn ½ cm at du kan være helt sikker på å ikke få lus. Det er også litt flere jenter enn gutter som får lus. Det kommer nok av at det er flere jenter enn gutter som har langt hår.

Luseangrep ledsages ofte – men ikke alltid – av en ubehagelig kløe som oppstår når lusene suger blod.

Det er ikke farlig å ha lus, men det er ubehagelig, sjenerende og plagsomt. Og det er viktig å behandle lus, for de forsvinner ikke av seg selv. Dessuten sprer du lusene videre til andre.


Hvordan ser lus ut – og hvordan oppdager du dem?

Du kan se tegnene på lus med det blotte øyet hvis du bare ser godt nok etter. Håret skal deles, og så skal du se skikkelig godt etter i hodebunnen. Du kan med andre ord ikke se lusene hvis du bare kaster et kjapt blikk på håret.

Du oppdager gjerne lusene fordi det begynner å klø i hodebunnen. Du kan også oppdage dem i forbindelse med den regelmessige kjemmingen du bør gjøre, spesielt hvis du har eller omgås mindre barn, siden de er ekstra utsatt for å få lus.


Fakta om lus

Hodelus er små falte, ovale og avlange insekter uten vinger. De kan verken fly eller hoppe, men de beveger seg rundt ved å ta tak i hårstråene. Lus lever i menneskehår, og de lever av å suge blod fra hodebunnen. En hodelus kan bli 1-3 mm lange. Fargen skifter fra gjennomsiktig til mørk når den nettopp har sugd blod.

Luseeggene, som ser ut som små svarte eller hvite prikker, sitter fast på et hårstrå ca. én cm over hodebunnen. Du skal med andre ord ikke lete etter luseegg i hårtuppene, men tett på hodebunnen. De tomme, klekkede eggeskallene er hvitaktige, og kan sitte lengre ute på hårstråene.

En lus bruker fra 21 til 27 dager på å utvikle seg fra egg til voksen lus. En voksen lus lever i ca. 30-40 dager. En voksen hunn-lus kan rekke å produsere 50-150 egg i løpet av sin levetid. Et egg klekkes i løpet av 5-9 dager.

Lus kan kun leve på mennesker. De holder varmen via kroppsvarmen vår, og de lever av blodet vårt. Samtidig kan en lus overleve 2-3 dager uten et menneske, og et luseegg kan leve i opptil 14 dager uten kontakt med et menneske. Alt etter temperatur og andre forhold vil både voksne lus og egg dø raskere hvis de ikke har kontakt med menneskekroppen.

I tillegg til hodelus, kan både kroppslus og flatlus leve på mennesker, men begge de typene holder til på kroppen, og ikke i håret.


Symptomer på lus

Som nevnt oppdager du gjerne lus fordi det klør noe helt forferdelig i hodebunnen. Men du kan på ingen måte stole på kløe som en målestokk for om du har lus eller ei. For du kan fint ha lus uten at det klør i hodebunnen, og du kan uten problemer ha en kløende hodebunn, men av helt andre årsaker.

Du kan også ha lus uten å merke noen symptomer. I de tilfellene vil du kun oppdage lusene i forbindelse med regelmessig kjemming av håret.

Det er både ubehagelig og problematisk å ha lus, men det er ingen grunn til å være flau. Lus kan ramme alle, og det har ikke noen som helst forbindelse med renslighet eller hygiene. Hvis alle snakket åpent om lus og husket å kjemme håret regelmessig, ville antallet lus raskt falle dramatisk. Dessverre skjer ikke det, så derfor er det nødvendig å være oppmerksom på smitterisikoen, så du husker å kjemme regelmessig og behandler raskt hvis du finner lus.


Hvordan smitter lus?

Lus smitter lett, og siden de verken kan fly eller hoppe, skjer det kun ved tett kontakt. Det skal med andre ord tett kontakt mellom hodene til for at lusene skal kunne krype fra det ene hodet til det andre. Men en lus er raskt, så det holder faktisk med en kortvarig kontakt.

Man kan ikke bli smittet med luseegg. De sitter fast på hårstrået og faller ikke av.

Faren for smitte via luer, hårbørster og lignende er ikke spesielt stor, selv om den er til stede. Lus smitter primært gjennom hodekontakt. Leketøysbamser, puter og lignende er heller ikke steder du trenger å konsentrere deg om i jakten på lusene. Lusene har nemlig ikke spesielt gode sjanser for å overleve her.


Hvordan behandler du lus?

Lus forsvinner ikke av seg selv. Tvert imot. Hvis du ikke behandler mot lusene vil du ende opp med å få flere og flere, og det går fort. Så hvis du har fått lus, er det ikke annet å gjøre enn å sette i gang med behandling med det samme. De fleste har også lyst til å bli kvitt lusene så fort som mulig, for tanken om å ha levende insekter i hodebunnen på seg selv eller barna er ikke det minste hyggelig. Nedenfor kan du se en video om hvordan du kan få vekk lusene kjapt.

Spar 16%
Gratis frakt
Lice

Lusebehandling

4.6
Rated 4.6 out of 5 stars
95 Anmeldelser

Når det klør, kribler og kravler i hodebunnen m...

459,00 kr549,00 kr

Hvordan kjemmer du håret?

Den viktigste og mest effektive behandlingen av lus, er kjemming med en spesiell lusekam. Det er fint å supplere med forskjellige midler mot lus, men du slipper ikke unna en grundig omgang kjemming av håret. Kjemming er for øvrig også en helt uskadelig – og billig – metode. Det kan anbefales å bruke en balsam til kjemming mot lus. Gjerne en Balsam med tetreolje, siden tetreolje har en antiseptisk virkning som er effektiv mot bakterier – Derfor anbefaler vi å bruke produkter med tetreolje til pleie av hår og hodebunnen.

Når du skal kjemme håret må du væpne deg med god tid, en solid porsjon tålmodighet og godt lys, for det tar tid å kjemme håret, og du skal være grundig i jakten på egg og lus. Det er spesielt tidkrevende hvis håret er langt og kraftig. Kjemming fungerer kun hvis du er systematisk, omhyggelig og utholdende. Men da er det til gjengjeld en svært effektiv metode.

Det er en god idé å kjemme håret etter hårvask, eller i det minste fukte håret før du går i gang med kammen. Ha gjerne en balsam uten parabener i håret, og skyll ut. Da glir kammen mye lettere gjennom håret, og eventuelle lus vil sitter mer stille.

Det er lettere å få kontroll på håret hvis du bruker hårspenner eller lignende til å dele håret. Deretter tar du en hårtust av gangen og grer den fra hodebunn til hårtupp. Etter hver gang banker du kammen mot et hvitt underlag, så du bedre kan se om du får noe ut av håret. Hvis du finner egg eller lus i håret, er det en selvfølge at de skal fjernes. Det enkleste kan være å fjerne dem mellom to negler.

Hvis du finner egg eller levende lus i håret, skal håret kjemmes grundig flere ganger i løpet av de kommende ukene for å sjekke om eggene er klekket og det finnes levende lus. Du bør kjemme annenhver dag i to uker før du kan være helt trygg på at du er kvitt lusene. Du kan eventuelt supplere kjemmingen med en behandling med lusemidler. Lusemidler kan være effektive, men de er også tøffe mot hodebunnen. Hvis du har brukt lusemidler, kan det lønne seg å etterbehandle hodebunnen med en hodebunnskur med tetreolje for å sikre en sunn og god hodebunn.

Lusemiddel

Det er ingen tvil om at det mest effektive lusemiddelet er kjemming med lusekam. Men i tillegg til å kjemme håret, kan du bruke forskjellige lusemidler for å få knekken på de små krypene. På apoteket kan du kjøpe lusesjampo og andre legemidler mot lus. Legemidlene inneholder forskjellige insektgifter.

Det er viktig å følge bruksanvisningen nøye, for eller kan du ikke regne med spesielt stor effekt. Men selv om du er grundig, kan du ikke alltid regne med øyeblikkelig virkning. Du bør derfor alltid supplere med en behandling med kjemming, så du tar kampen på flere fronter.

Vi anbefaler 3 produkter fra Australian Bodycare. Anti Lice er et lusemiddel som raskt virker mot luseproblemet. Den krever kun én behandling med dette produktet, og behandlingen tar kun 15 minutter.

Anti Lice er en svært effektiv behandling mot både lus og egg. Anti Lice virker etter kun én behandling, og er basert på Dimethicone, som fysisk kapsler inn lus og egg så de dør Anti Lice inneholder dessuten tetreolje, som bidrar til en sunn hodebunn. Anti Lice er fri for parabener og insektgifter. Passer svært godt til behandling av lus på barn ned til 3 år.

Vi anbefaler at du bruker sjampoen Hair Rinse og Hair Spray etter Anti Lice. Sjampoen forebygger, beskytter og styrker håret, og sørger for å redusere risikoen for lus – for hele familien. Sprayen renser hår og hodebunn, samtidig som den mykner håret og etterlater et beskyttende skjold.

Spar 16%
Gratis frakt
Lice

Lusebehandling

4.6
Rated 4.6 out of 5 stars
95 Anmeldelser

Når det klør, kribler og kravler i hodebunnen m...

459,00 kr549,00 kr

Lusebehandling med kjerringråd

Det finnes massevis av kjerringråd mot lus, blant annet bruk av husholdningssprit, petroleum, eddik, hvitløk og sitron. Dette er ikke produkter som er beregnet til bruk på menneskehud, og det finnes ingen vitenskapelig dokumentasjon for at det virker, så det anbefales å ikke prøve dem.

Husk å sjekke hele familien

Hvis du finner lus, må du huske å sjekke resten av familien for lus. Hvis ikke er det fare for at lusene blir en fast følgesvenn i familien. Det er viktig at alle blir kjemmet samtidig, så alle lusene i familien forsvinner.

Husk også å gi beskjed til barnehage, skole, fritidsordning og andre møtesteder om at dere har funnet lus, sånn at de barnet har vært i kontakt med kan bidra til å utrydde lusesmitten. Hvis du selv hører om lus blant dem du eller barnet omgås, bør du sjekke håret et par ganger for å forsikre deg om at dere ikke er smittet.

Hva gjør man med luer, sengetøy, børster og lignende?

Før i tiden anbefalte man at alt som hadde vært i kontakt med personen som hadde fått lus, måtte vaskes eller legges i fryseren i 24 timer. Det vil si sengetøy, klær, luer, børster, kammer, bamser osv. Det var også et alternativ å legge alt til side i 48 timer.

I dag vet vi at faren for smitte gjennom luer, kammer, børster, sengetøy, bamser og lignende er forsvinnende liten. Det kan ikke utelukkes at risikoen er der, men den er såpass liten at du heller kan bruke energien på å behandle den som har fått lus, sjekke resten av familien og informere dem som den smittede har vært sammen med, så de også kan sjekke seg og eventuelt behandle mot lur.

Spar 16%
Gratis frakt
Lice

Lusebehandling

4.6
Rated 4.6 out of 5 stars
95 Anmeldelser

Når det klør, kribler og kravler i hodebunnen m...

459,00 kr549,00 kr

Kan man gjøre noen for å unngå å få lus?

Hvis du har barn i barnehage eller skole, har du garantert opplevd å få lapp med i ryggsekken eller en melding på intranettet om at det er funnet lus. Igjen! Når det skjer bør du øyeblikkelig undersøke barnet – også selv om dere aldri før har hatt lus i familien.

Det er dessverre ikke noe du kan gjøre for å sikre deg at du og resten av familien unngår å få lus. Det beste du kan gjøre for å unngå at et eventuelt luseangrep blir alvorlig, er å kjemme håret jevnlig med lusekam. Hvis du for eksempel kjemmer håret én gang i uken, vil du i det minste oppdage lusebesøket raskt, og da kan du sette i verk behandling for å unngå at dere smitter videre.

Jenter eller gutter med langt hår kan muligens ha nytte av å sette opp håret, så det ikke så lett blir viklet inn i andres hår, men det er ingen garanti mot lus.

Det aller viktigste er og blir kjemming, kjemming og atter kjemming. Hvis alle sørget for å kjemme barna og seg selv regelmessig, ville ikke luseproblemet vært spesielt stor, for det ville stoppe smittespredningen.


Hva er luseegg?

Lus formerer seg ved å legge egg i hodebunnen – og i løpet av levetiden, som strekker seg over ca. 3 uer, kan en hunn-lus rekke å legge mange luseegg. Faktisk legger den opptil åtte luseegg om dagen så hvis du ikke behandler problemet, kan du plutselig stå der med mange lus i håret. Hunn-lusene legger det første egget når hun er mellom ni og tolv dager gammel – og sånn fortsetter utviklingen frem til du får stoppet lusenes formering i håret.

Hunn-lusene legger eggene sine på hårstrået, helt nede ved hodebunnen, og det ligger kun ett luseegg på hvert hårstrå. Utklekkingen av et luseegg foregår som regel 6-9 dager etter at hunn-lusen la det. På toppen av egget sitter det et lite «lokk», som den nye lusen skyver vekk så fort den er ferdig utviklet. Når den unge lusen, som også kalles en nymfe, klekkes, går den umiddelbart i gang med å suge blod fra hodebunnen for å overleve. Luseegg klekkes ved en temperatur på 35-38,8 grader, og eggene klekker ikke hvis temperaturen faller under 22 grader.

Luseegg smitter ikke. Det er først når lusene er klekket at du utgjør en smitterisiko ved tett hodekontakt.

Hvordan ser luseegg ut?

Hvis du mistenker at barnet ditt, en annen i familien eller du selv har fått luseegg, skal du øyeblikkelig gå i gang med å kjemme håret, for å kunne slå fast eller avvise at det er snakk om lus.

Men hvordan ser luseegg ut i håret? Luseegg kan være vanskelige å se med det blotte øyet, siden de er kjempesmå og sitter på en hårrot i hodebunnen. Likevel er det enklere å få øye på dem enn på de utklekkede lusene. Luseegg har en hvit-gul farge og en oval form på ca. 0,8 mm. De minner mest av alt om små sesamfrø eller sandkorn. Luseeggene sitter som oftest bak på hodet. Spesielt nakken og bak ørene er attraktive steder for hunn-lusen å legge eggene sine. Der er det nemlig ekstra varmt og litt fuktig, så lusene får de aller beste forutsetningene.

Luseegg og flass blir ofte forvekslet, siden begge har den samme hvite fargen. Men der luseeggene sitter fast på hårstrået, sitter flasset mye løsere. Hvis du er i tvil om det er flass eller luseegg i håret ditt, kan du teste det ved å trekke et hårstrå mellom pekefingeren og tommelfingeren. Hvis det er vanskelig å trekke av, er det trolig et luseegg som er klistret fast til hårstrået. Hvis det derimot er flass, glir det enkelt av hårstrået.

Du kan også bruke det velkjente uttrykket om ‘en lus mellom to negler’ når du skal undersøke om det er lus eller luseegg du har funnet å håret. Klem den mellom to negler. Hvis det er hardt og knaser, er det høyst sannsynlig et luseegg. Flass skvises mer utover når du klemmer det mellom to negler.

Når lusene er klekket, sitter det tomme eggeskallet fortsatt i håret. Derfor har mange problemer med å finne ut av om egget er tomt eller ikke. Som en tommelfingerregel kan du regne med at egget er klekket ut hvis du finner det lengre ute i håret enn 1 cm fra hodebunnen. Det tomme eggeskallet blir nemlig med utover når håret vokser. Du kan også finne rødaktige eller sorte luseegg i håret. Det er et tegn på at egget er dødt.

Hvordan føles luseegg?

Luseegg er, i tillegg til sitt diskrete utseende, enda vanskeligere å oppdage fordi de ikke gir de samme kløplagene som utklekkede lus gjør. Derfor merker du ikke at håret ditt kan være et stort rede for luseegg. Det er først når eggene klekkes, og de unge nymfene begynner å suge blod, at du kan merke ubehaget og kløingen i hodebunnen.

Kløen oppstår fordi lusene utskiller et stoff i spyttet, som i neste omgang trigger en allergisk reaksjon i hodebunnen. Spyttet trenger ned i det bittet lusene lager i hodebunnen, og stoffet i spyttet gjør at blodet størkner saktere – dermed får lusene bedre forutsetninger for å suge alt det blodet de ønsker.

Det kan, hvis du er uheldig, klø så mye i hodebunnen ar du klorer hull – og da er det risiko for å få infeksjon i såret, siden bakteriene får så enkel tilgang. Da er det en god idé å bruke et produkt som hjelper med å bekjempe bakterier. Et eksempel er Australian Bodycare Scalp Serum, som med et høyt innhold av tetreolje virker helende, samtidig som det effektivt motvirker bakterier og lindrer den kløende følelsen.

Det er bare viktig å huske at du kan ha lus uten at det klør. Men vanligvis er det de kløende plagene fra hodebunnen som er årsaken til at lusene oppdages. Hvis det er første gang du har lus, vil det gjerne kun være en svakt kløende følelse. Hvis du derimot har hatt lus flere ganger, øker kløen i både styrke og intensitet.

Hvordan fjerner man luseegg?

Selv om luseegg ikke smitter på samme måte som utklekkede lus, betyr ikke det at du kan droppe å behandle dem for å fjerne dem. For det tar ikke lang tid før eggene klekkes, og da begynner levende lus å suge blod og utgjøre en reell smittefare.

Derfor er det viktig at du tar grep i samme øyeblikk som du oppdager luseegg i håret. Bare husk at du ikke kan kjemme bort eller fjerne eggene på samme måte som du gjør med levende lus. Og det betyr at behandlingen din må bestå av å være oppmerksom. Den eneste metoden for å ta knekken på luseeggene, er ved å kjemme håret jevnlig. For i takt med at lusene klekkes, kan du fange dem med lusekammen før lusene selv blir voksne og begynner å legge nye egg.

Du kan bruke lusemiddel mot luseegg, siden noen produkter virker både på luseegg og levende lus. Men uansett vil den viktigste innsatsen mot lus og luseegg alltid være kjemming – det er både den mest effektive, men også den billigste metoden for å ta knekken på luseeggene.

Bruk en lusekam som ikke er altfor spiss, så du ikke skader hodebunnen. Først fukter du håret og bruker en balsam. Da glir kammen bedre, og du får kjemmet hele håret uten problemer. Gre gjennom hele håret med kammen og sørg for at du grer fra bunn til tupp. Du skal sikre deg at hvert eneste tak med kammen når helt inn til hodebunnen, for da får du tatt knekken på flest lus. Gå ikke videre til neste tak i håret før du har gjort ren lusekammen – det er viktig at du ikke grer lusene ut i håret i neste tak. Sørg derfor for å banke kammen mot et lyst håndkle eller tørke den med kjøkkenpapir.

Du fjerner lusene ved å kjemme håret grundig hver eller annenhver dag. Det skal du gjøre i to hele uker – uten å hoppe over noe. På den måten får du nemlig hele tiden fjernet lusene i takt med at de klekkes ut. Dermed får de ikke mulighet for å pare og formere seg, og så kan ikke lusene spre seg. Eggene klekkes ut etter seks til ni dager. Hvis du fortsetter å kjemme i to uker, kan du være trygg på at det ikke finnes flere luseegg i håret som kan klekke og bli til levende lus.


FAQ om lus

Hvordan ser lus ut?

Hodelus er små insekter uten vinger. De er flate, ovale og avlange, og har tre par ben foran på kroppen. Lus lever i menneskehår, og de lever av å suge blod fra hodebunnen. En hodelus kan bli 1-3 mm lange. Fargen skifter fra gjennomsiktig til mørk når den nettopp har sugd blod.


Hvordan fjerner man lus?

Det mest effektive middelet mot lus er regelmessig og grundig kjemming av hele håret. 


Hvordan fjerner man luseegg?

Luseegg kan fjernes ved å kjemme håret grundig. Hvis du får øye på et egg under kjemmingen, kan du også fjerne det mellom to negler. Luseeggene sitter fast på et hårstrå helt nede ved hodebunnen.


Hvor lenge lever lus?

En voksen lus lever i ca. 30-40 dager. På den tiden kan en voksen hunn-lus rekke å produsere 50-150 egg. Et egg klekkes i løpet av 5-9 dager. En lus bruker fra 21 til 27 dager på å utvikle seg fra egg til voksen lus. En lus kan overleve 2-3 dager uten et menneske, og et luseegg kan leve i opptil 14 dager uten kontakt med et menneske.


Hvordan får man lus?

Lus smitter gjennom tett hodekontakt med et annet menneske som har lus. Lus kan med andre ord verken hoppe eller fly. Hvis du sitter med hodet tett inntil en annen, som har lus, kan lusene raskt gå fra ett hårstrå og videre over på et hårstrå hos deg.


Hvordan kjemmer man for lus?

Kjemming er den mest effektive metoden for å behandle lus. Når man kjemmer, tar man en liten hårtust av gangen, og grer den grundig med en spesiell lusekam. Deretter banker man kammen mot not hvitt, for eksempel et ark med kjøkkenpapir, for å se om det er lus eller egg.


Hvor lenge lever lus i sengetøy?

Lus kan maksimalt leve 2-3 dager uten et menneske, men lusen vil ofte dø før den tid. Det avhenger blant annet av temperaturen og når lusen sist fikk spist blod. Faren for smitte gjennom for eksempel sengetøy er ikke stort, men for sikkerhets skyld kan du vaske det ved 60 grader.


Kan man drukne lus?

I prinsippet kan du drukne en lus, men det krever at du kan holde deg under vann i flere timer, så det er strengt tatt ikke et realistisk alternativ.


Hvordan behandler man lus?

Den mest effektive behandlingen er kjemming med en lusekam. Du kan også velge å supplere kjemmingen med en behandling med et lusemiddel. Kjemming er den mest effektive metoden, og her kan du lese mer om hvordan du behandler lus.


Hvordan unngår man lus?

Du kan egentlig ikke gjøre nok får å unngå lus så lenge du er i kontakt med andre mennesker. Derfor er regelmessig kjemming det beste du kan gjøre, for å sjekke hodebunnen. På den måten vil du oppdage eventuelle lus før de rekker å bli for mange, og da kan du sette i verk med hurtig behandling. Husk også å gi beskjed til bekjentskapskretsen din, så de også kan se litt ekstra etter lus.

Les mer:

Dårlige nyheter: Skjegget ditt er fullt av bakterier
Ansiktspleie

26 July, 2024

Dårlige nyheter: Skjegget ditt er fullt av bakterier!

En studie viser at ansiktshåret ditt kan inneholde bakterier som oftest finnes på toalettet. Les ...

Slitte tupper
Hårpleie

26 September, 2024

Slitte tupper - årsaker, forebygging og behandlingsalternativer

Slitte tupper er et vanlig problem som rammer mange mennesker. Hårets ender splitter seg på grunn...

Pakkepris

Sammenligningsprisen er verdien av pakken når du kjøper hver enhet separat.

Flere kundefavoritter

    Tidligere sett

      Du er 399,00 kr unna fri frakt

      Fri frakt
      B12 Serum(189 kr)

      Handlekurven din er tom

      100 % Fornøydgaranti

      Full refusjon hvis du ikke er fornøyd

      +16.000 anmeldelser

      Vurdert som "Enestående" 4.5/5.0

      Ikke fornøyd med noe? Send det tilbake uten spørsmål! Bare send en e-post til info@australian-bodycare.com, så ordner vi resten.

      Med over 16.000 anmeldelser og en gjennomsnittlig vurdering på 4.5/5, samt mer enn 500.000 fornøyde kunder, er våre prisbelønte produkter betrodd av tusenvis.

      Are you in the right place?

      CA CZ DE DK EE ES FI FR GB GR HR HU IT LT LU LV MC NL NO PL PT RO SE SK US