Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

Fet og uren hud oppstår når hudens naturlige oljeproduksjon øker og blander seg med døde hudceller, og deretter tetter igjen porene i ansiktet. Når huden blir fet, har bakteriene fritt spillerom.

Det gir betennelse og kviser i ansiktet. Hyppig vask av ansiktet med de riktige produktene er den eneste måten å bli kvitt bakteriene på. Men det er like viktig å se på hva som forårsaker den fete huden.


Kan du rense huden for mye?

Mange har en rutine med å rense huden daglig – kanskje både om morgenen før du skal ut av huset og om kvelden, før sengetid. Når du renser huden, fjerner du de døde hudcellene, sminkerestene og det skittet som har festet seg til ansiktet i løpet av dagen.

I utgangspunktet er det veldig bra. Men all denne rensingen kan også bli for mye for huden. Huden kan reagere med å produsere mer olje, siden det er hudens naturlige reaksjon på uttørking. Men for all del: du skal ikke slutte å rense huden. I stedet skal du ta en nærmere titt på produktene dine. Sjekk hva de inneholder. Har du kanskje mye å tjene på å bytte til andre, mildere produkter?


Hvorfor får man fet hud?

Hormoner gir fet hud

Når vi snakker om fet hud i ansiktet, er det hormonene som er den store synderen.

I puberteten øker kroppen produksjonen av det mannlige kjønnshormonet hos både jenter og gutter. Det fører til at talgkjertlene i huden begynner å produsere mer hudfett. Kviser oppstår av en bakterie som får næring fra hudfettet. Nå det handler i høy grad om å få fjernet bakterier fra huden med et pleieprodukt.

Du kan også oppleve fet hud i høyere eller mindre grad i løpet av en menstruasjonssyklus. Derfor kan det være en god idé å avdekke når huden din er fet. På den måten kan du variere bruken av renseprodukter, og bruker en kraftigere produkt når huden er fetest og et mildere produkt når det ikke er så ille.

Usunn mat

Det finnes ingen beviser for at fet og usunn mat gir uren hud. En kombinasjon av gode råd er: Spis et godt og variert kosthold, drikk masse vann og tren daglig. Hvis du har det bra med deg selv, vil det vise seg i huden din.

Stress synes

Det ser ut til at stress kan påvirke huden i negativ retning, så du får mer uren hud når du opplever høy stressbelastning over lang tid. Det kommer av at stress påvirker hormonbalansen, og produksjonen av hormoner og hormonbalansen henger tett sammen med utviklingen av uren hud.

Uren hud går i arv

Noen mennesker er bare mer utsatt for problemer med fet og uren hud i ansiktet enn andre, og det kan være arvelig. Så her har du fått en ekstra grunn til å gi huden i ansiktet grundig pleie og omsorg.


4 enkel trinn til flottere hud

Du skal være grundig når du renser huden i ansiktet, og i lengden kan det lønne seg å bruke litt ekstra tid på renserutinen din. Her guider vi deg gjennom fire trinn med ansiktsprodukter fra Australian Bodycare. Alle kan bidra til at du slipper urenheter og kviser i ansiktet.

Ansiktspakken mot kviser og uren hud
4 produkter mot uren hud, kviser og hudormer
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 499,00 kr
Salgspris 499,00 kr Vanlig pris 599,00 kr
4 produkter mot uren hud, kviser og hudormer

Trinn 1 – ansiktsvask

Å vaske ansiktet rent er en viktig del av den daglige ansiktspleien. Siden du gjør det ofte, er det viktig med et produkt som er mildt mot huden din. Samtidig skal det være effektivt, så du bli kvitt skitten som ellers setter seg i hudens porer.

Face Wash fra Australian Bodycare er en ansiktsvask du kan bruke daglig, både morgen og kveld. Face Wash pleier, forebygger og er effektiv mot kviser og uren hud. Produktet inneholder den naturlig antibakterielle tetreoljen som hemmer veksten av uønskede bakterier.

Trinn 2 – rens i dybden med tonic

Mange tror at en skintonic er bedre, jo skarpere den er. Men mange typer tonic inneholder mye alkohol, og det kan være tøft for de fleste hudtyper. Derfor kan det være en god idé å lete etter noen mildere alternativer som effektivt fjerner bakterier og annet skitt, samtidig som de er milde og pleier huden din.

Face Tonic fra Australian Bodycare er en skintonic uten alkohol. Den inneholder antiseptisk tetreolje som forebygger urenheter og hudproblemer ved å rense i dybden og hemme fremveksten av uønskede bakterier. Den renser effektivt, men uten å tørke ut huden.

Trinn 3 – ansiktskrem

Face Cream fra Australian Bodycare er en lett og fuktgivende ansiktskrem som passer godt til daglig bruk. Kremen er drøy i bruk og trekker raskt inn ved korrekt dosering. De nøye utvalgte aktive ingrediensene forebygger, pleier og motarbeider effektivt uren hud og sørger for at huden blir myk og sunn.

Trinn 4 – ansiktsmaske

Face Mask fra Australian Bodycare passer til alle hudtyper. Den leirebaserte masken renser i dybden, frisker opp huden og hindrer fremveksten av uren hud. Til eksfoliering av huden inneholder produktet skall av sandeltrenøtt som varsomt fjerner døde hudceller og stimulerer hudens naturlige fornyelse.


En effektiv pakke mot fet hud

Australian Bodycare har satt sammen en pakke med produkter som er spesialutviklet til deg som sliter med fet ansiktshud, kviser, hudormer, tørr hud eller andre hudproblemer i ansiktet. Med denne pakken er du godt rustet til å kunne se deg i speilet og møte en vakker, jevn, glatt og myk hud uten urenheter.

Pakken inneholder tre produkter til daglig ansiktspleie; Face Wash, Face Tonic og Face Cream. I tillegg medfølger en Spot Stick til effektiv førstehjelp ved akutte kviser.

Ansiktspakken mot kviser og uren hud
4 produkter mot uren hud, kviser og hudormer
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 499,00 kr
Salgspris 499,00 kr Vanlig pris 599,00 kr
4 produkter mot uren hud, kviser og hudormer

Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram