Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

Hudormfjerner

Det er det verste som skal skje. Du skal på fest, på date eller holde et innlegg, og nå er det en kjempediger, svart og stygg hudorm midt på nesen. Eller i pannen. De kan ikke unngå å se den. Kanskje har den allerede begynt å bli litt betent og rød, og nesten en kvise. Det skulle bli så bra, og nå er alt ødelagt. I hvert fall er du sikker på at alle kommer til å stirre.

Ingen grunn til å fortvile! Det finnes råd mot dette.

I denne artikkelen får du 3 sikre tips for å bli kvitt hudormerkviser og uren hud.

Er du klar? Skal vi sette i gang med å bli kvitt hudormer og kviser én gang for alle?

Hva er hudormer?

La oss starte med litt lynkunnskap om hudormer. Da står vi bedre rustet til å bli kvitt dem.

Hudormer (på legespråk komedoner) oppstår når hudens porer blir tettet av talg. Det er en naturlig olje som gir deg skinnende hud og fett hår. Uten talg blir huden din tørr og vil sprekke. Problemet oppstår når noen av porene tettes til av døde hudceller og talg. Så får du hudormer, eller svarte prikker, som noen kaller dem.

Noen av oss produserer nemlig mer talg enn andre, og er derfor mer utsatt for å få hudormer. Av en eller annen grunn rammer hudormer ofte nesen, men du kan også få hudormer andre steder på huden.

Hvis du har tendens til å få hudormer, har du sikkert også lett for å få kviser.

Det er det faktisk en god grunn til.

En hudorm og en kvise er ikke det samme, men en hudorm kan utvikle seg til en kvise. En kvise er en tett pore (hudorm) som det har gått betennelse i. Bakterier trenger ned i poren og mesker seg med de døde hudcellene. Det gir en betennelse, og så har du fått en kvise. Isj!

Hvis du klarer å bli kvitt hudormene dine, blir du også kvitt kvisene dine. 2 for 1, for å si det sånn. Det er også en god grunn til å gjøre noe med de svarte prikkene og hudormene.

Hva er en hudormfjerner?

En hudormfjerner kan være noen effektive produkter som ved daglig bruk effektivt forebygger og fjerner hudormer på nesen og i ansiktet. En hudormfjerner kan også være et verktøy som du kan bruke til å fjerne hudormer og kviser.

Så hva skal du velge?

Hvis du vil ha bort hudormene dine, skal du bruke både noen gode produkter daglig, og samtidig bruke en hudormfjerner så du unngår kontakt med fingertuppene og bakterier når du klemmer ut hudormene dine.

Den gode nyheten er du dermed kan unngå og fjerne hudormer.

Det krever kun én ting:

At du leser denne guiden til slutten.

Og at du følger de triksene vi gir deg i denne guiden.

La oss komme i gang!

Stor, dyptrensende ansiktspakke mot hudormer på nesen og i ansiktet

I vår store, dyptrensende ansiktspakke får du noen effektive produkter, som hudormfjerner, for å bli kvitt hudormer.

– Face Wash ansiktsvask

– Face Mask ansiktsmaske

– Face Cream ansiktskrem

– Spot Stick til direkte bruk

Pakke mot kviser i pannen
4 ansiktsprodukter til pleie ved hudormer og kviser i pannen
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 499,00 kr
Salgspris 499,00 kr Vanlig pris 599,00 kr
Pakke mot kviser i pannen - 4 ansiktsprodukter til pleie ved hudormer og kviser i pannen

Sånn fjerner du hudormer

Sånn. Nå starter vi.

Hvordan fjerner man hudormer, gjerne litt kjapt?

Det er flere ting du kan gjøre for å bli kvitt en kvise eller hudorm. Det kommer vi tilbake til, og det skriver vi om. Du skal bare være klar over at hudormen kommer tilbake hvis du ikke tar godt vare på huden din i etterkant. For du har fortsatt porene dine i huden, og hvis du ikke passer på vil de nok en gang bli tettet av talg. Så det er ikke nok å kun bruke en hudormfjerner.

Forebygging av hudormer

God ansiktsvask og ansiktspleie er den beste metoden for å forebygge hudormer. Det handler om å fjerne de døde hudcellene og bakteriene fra porene dine. Hvis du gjør det, er det ikke noe som kan tett porene, og hvis du ikke har tette porer, kan du heller ikke få hudormer. Så enkelt er det, faktisk!

Sånn fjerner du hudormer

Bli kvitt hudormer med en tretrinns ansiktsvask.

Vår effektive ansiktsvask består av 3 trinn du skal følge. Du får alt du trenger i vår store, dyptrensende ansiktspakke.

Det er nok å bruke denne rutinen 2-3 ganger i uken. Resten av tiden holder det at du vasker ansiktet ditt morgen og kveld med Face Wash og etterfølgende fukter huden med vår Face Cream.

Hvis du følger denne ansiktsvaskrutinen i noen uker, vil du bli forbauset over hvor mye bedre huden din ser ut.

Trinn 1: Eksfoliering med en ansiktsmaske

Eksfoliering innebærer å fjerne døde hudceller. En ansiktsmaske er en leirebasert krem som du lar sitte på huden for å trekke ut urenheter og døde hudceller. Sammen er de et mektig par som tar knekken på selv de mest gjenstridige hudormer.

Du skal kun bruke eksfoliering og ansiktsmaske 2-3 ganger i uken. Oftere enn det kan irritere huden. Bruk ansiktsmasken etter at du har vasket ansiktet med Face Wash.

Glem alt om at ansiktsmasker kun er til kvinner! Og her er det ikke noe snakk om agurk og avokado i hele ansiktet.

Bruk i stedet vår FaceMask. Den er leirebasert og inneholder både sandeltrenøtteskall og tea tree olje. Sandeltreskallene har en eksfolierende effekt og skrubber huden varsomt så de døde hudcellene fjernes. Tea Tree Olje virker antibakterielt og trekker dypt ned i porene. Det er dårlig nytt for hudormer og kvisebakterier!

Ansiktsmaske mot kviser og uren hud
Dyprensende ansiktsmaske med Tea Tree Oil mot hudormer og kviser
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 199,00 kr
Salgspris 199,00 kr Vanlig pris
Ansiktsmaske mot kviser og uren hud - Dyprensende ansiktsmaske med Tea Tree Oil mot hudormer og kviser

Trinn 2: Ansiktsvask

Neste trinn er ansiktsvask med såpe. Vi bruker såpen for å bli kvitt skitt og fett fra huden, og for å åpne porene. Her bruker vi Face Wash-såpe. Den inneholder den antibakterielle Tea Tree Olje (det gjør alle produktene våre). Hvis du vasker ansiktet ditt to ganger om dagen – morgen og kveld – er du allerede godt på vei. Det er en god idé å bruke ansiktsvask mens du er i dusjen, så varmen bidrar til å åpne porene dine. Alternativt kan du ligge med en varm, våt klut på ansiktet i noen minutter.

Ansiktsrens med Tea Tree Oil
Daglig ansiktsrens mot fet hud, kviser og uren hud
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 169,00 kr
Salgspris Fra 169,00 kr Vanlig pris
Ansiktsrens med Tea Tree Oil  - Daglig ansiktsrens mot fet hud, kviser og uren hud

Trinn 3: Face Tonic

Etterpå bruker du Australian Bodycare Face Tonic, som renser huden i dybden uten å tørke den ut, for å fjerne eventuelle rester av fett og skitt.

Etter behandlingen vil huden føles ren, frisk og myk. Tea Tree Olje hemmer bakterienes evne til å sette seg fast på huden, noe som bidrar til å forebygge nye angrep av kviser og andre former for uren hud.

Den er også rikt på antioksidanter (ekstrakt av kakadueplomme) og gjenoppretter hudens naturlige fuktighetsbalanse. Inneholder ikke alkohol.

Toner mot kviser og uren hud
Dyprensende tonic med tetreolje til daglig bruk
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 139,00 kr
Salgspris Fra 139,00 kr Vanlig pris
Toner mot kviser og uren hud - Dyprensende tonic med tetreolje til daglig bruk

Trinn 4: Ansiktskrem

Etter at du har vasket deg med Face Wash og brukt ansiktsmasken Face Mask, er huden din ren og fin, men også tørr. Nå skal du runde av med en deilig og god fuktighetskrem, som vår Face Cream.

Du lurer kanskje på hvorfor du skal bruke en fet krem hvis fet hud gir hudormer? Det skal du fordi hudens porer merker det når huden er for tørr. Da begynner den å produsere ekstra mye talg, og så får vi nok en gang problemer med tette porer. Derfor tilfører vi igjen fett til huden med en fuktighetskrem.

Pakke til hudormer
5 produkter til å fjerne hudormer på nesen og i ansiktet
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 599,00 kr
Salgspris 599,00 kr Vanlig pris 719,00 kr
Pakke til hudormer - 5 produkter til å fjerne hudormer på nesen og i ansiktet

Andre måter å fjerne hudormer på

Frem til nå har vi snakket om å forebygge hudormer. Det virker, men det tar noen uker før du får skikkelig resultat. Men hva gjør du hvis du får en hudorm eller kvise rett før du skal av gårde til helgens fest? Den raske hudormfjerneren er her.

Spot Stick mot hudormer

En spot stick er laget for å bli påført direkte på en hudorm eller kvise. Den virker ved å tørke ut urenheten så den ser mindre ut. Vår Spot Stick inneholder antibakteriell tea tree olje. Bruk den rett på kvisen eller hudormen.

Spot stick mot kviser og uren hud
Hjelper mot kviser og uren hud
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 109,00 kr
Salgspris Fra 109,00 kr Vanlig pris 329,00 kr
Spot stick mot kviser og uren hud - Hjelper mot kviser og uren hud

Press dem ut

Ja, du får lov til å presse ut hudormer og kviser, men vær forsiktig. Du kan faktisk gjøre situasjonen enda verre. Hudormer kan ofte presses ut, men hvis du gjør det feil, ender du opp med at nesen din ligner en tomat og du kan få arr og sår.

Her er den riktige metoden for å presse ut hudormer:

1. Damp huden

Varm damp får porene til å utvide seg, så de lettere gir slipp på hudormen. Det er flere måter du kan bruke damp på. Det enkleste er en lang, varm dusj. Bruk gjerne ansiktsvask samtidig. Du kan også koke opp vann og legge et håndkle over hodet ditt så dampen treffer ansiktet. Det går også bra å bare legge en våt, varm klut over ansiktet i noen minutter.

2. Press ut hudormen

Så gjør vi det. Det finnes massevis av videoer på YouTube der folk presser ut kviser og hudormer. Det er faktisk ganske fascinerende å se på. Spesielt hvis du ser på noen hudleger, som for eksempel Dr. Pimple Popper. Vi skal nok være glade for at vi ikke er en av pasientene hennes, for der snakker vi om noen skikkelige problemer.

Men når de profesjonelle presser ut en hudorm, hiver de seg ikke bare på med to fingre. Først og fremst bruker de hansker, så de ikke får bakterier på huden. Du trenger ikke bruke hansker hvis du ikke har det. Litt toalettpapir eller kjøkkenrull fungerer også fint. Press langsomt og med konstant press inn mot hudormen. Prøv å unngå å bruke neglene. Det gir veldig fort sår hvis du presser for hardt. Hvis hudormen er for gjenstridig, kan du ta turen til apoteket for å kjøpe en liten «tang» til hjelp. Den kan være god å bruke på spesielt store hudormer.

3. Spot Stick

Når du har presset ut hudormen eller kvisen, kan du bruke vår Spot Stick etterpå. Den virker antibakterielt og det er viktig, siden det enkelt kan bli betent når du har presset i vei.

Tøffe midler som hudormfjerner, men vær forsiktig.

Hvis du er skikkelig hardt rammet av store hudormer og kviser, kan du få tøffere midler hos fastlegen og apoteket.

Salicylsyre er en syre som eksfolierer huden og åpner porene. Den er ganske tøff mot huden, så den skal ikke brukes for ofte.

Australian bodycare har utviklet en kjemisk peeling med 2 % BHA-salisylsyre som kan brukes til å eksfoliere uren hud og hudormer - les mer om T-Zone Peeling her.

BHA T–zone exfoliator
2% BHA Salicylic Acid fjerner døde hudceller i ansiktet
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 149,00 kr
Salgspris Fra 149,00 kr Vanlig pris
BHA T–zone exfoliator - 2% BHA Salicylic Acid fjerner døde hudceller i ansiktet

Bensoylperoksid er et antibakterielt middel som spesielt brukes mot kviser og akneangrep

Begge disse produktene er tøffe mot huden, så vi anbefaler at du tar en grundig snakk med legen din før du bruker dem.

relevante produkter

Pakke til hudormer
5 produkter til å fjerne hudormer på nesen og i ansiktet
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 599,00 kr
Salgspris 599,00 kr Vanlig pris 719,00 kr
Pakke til hudormer - 5 produkter til å fjerne hudormer på nesen og i ansiktet

Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram