Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

Hva er salisylsyre?

Salisylsyre er en organisk syre som er laget av salicin, som kommer fra piletrær. Det er et antiinflammatorisk middel og en betahydroksysyre – forkortet BHA

Salisylsyre/BHA er annerledes enn den lignende AHA.

Kjenn forskjellen på BHA og AHA

Salisylsyre er en BHA, som er fettoppløselig og trekker dypt ned i hudens porer. BHA arbeider på både de ytre og de indre hudlagene – og den virker derfor innenfra og ut.

AHA, som er en alfahydroksysyre, er melkesyre og fruktsyre. Der BHA er fettoppløselig, er AHA vannoppløselig. Det betyr at den virker best på hudens overflate, der den arbeider for at huden bedre skal kunne ta til seg fukt fra kremer og lignende hudpleieprodukter.


Hva brukes salisylsyre til?

Salisylsyre er en superstjerne innenfor hudpleie. Det er en populær ingrediens, takket være dens gunstige effekter som hjelper huden din med å:

  • Redusere mengden talg, som er hudens naturlige olje.
  • Stimulere celleomsetningen.
  • Effektivt fjerne døde hudceller.
  • Rense i dybden, så porene reduseres.
  • Gi huden en fin og klar glød.
  • Bekjempe hudormerkviser og fet hud.
  • Gjøre huden din myk.

Førstehjelp til hender og føtter med hard hud 

Sliter du med hard hud på hender og føtter? Eller har du smerter fra en liktorn som skyter opp gjennom foten din som en kniv for hvert skritt du tar?

Australian Bodycares Corn Stick er spesielt utviklet for å motvirke og forebygge hard hud og liktorner. Den kan brukes over hele kroppen, men er spesielt godt egnet til deg som:

  • Trener og løfter tunge vekter, noe som gir hard hud på hendene.
  • Sliter med hard hud etter hagearbeid.
  • Har problemer med smertefulle liktorner.

Corn Stick er effektiv mot hard hud og liktorner takket være den mykgjørende salisylsyren som bryter ned den harde huden – så du kan bli kvitt den vonde liktornen.

Produktets aktive ingrediens tetreolje sikrer samtidig at bakterier ikke setter seg på huden, slik at den tørre, harde huden ikke blir irritert.

Påfør Corn Stick med den praktiske roll-on direkte på det utsatte områder, der du opplever hard hud eller en øm liktorn. Bruk produktet fire ganger om dagen for den mest effektive bekjempelsen av problemet.

Bare husk at det tar langt tid å bli kvitt hard hud og liktorner. Du bør derfor væpne deg med tålmodighet når du tar opp kampen med dette problemet.

Tiden det tar før de lindrende resultatene kommer, handler først og fremst om hvor hardt rammet du er. I mange tilfeller vil du oppleve en positiv effekt i løpet av fire-fem uker, men det kan også ta lengre tid.

Resultater etter 4 ukers bruk av Corn Stick

Liktornolje
Liktornpleie til Hard hud og liktorn
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 169,00 kr
Salgspris 169,00 kr Vanlig pris
Liktornolje - Liktornpleie til Hard hud og liktorn

Gi deg selv de beste forutsetninger for en vakker hud i balanse

Salisylsyre er en svært populær og allsidig ingrediens i mange av hudpleiebransjens produkter. Og du kan finne et hav av salisylsyre-produkter, blant annet en salisylsyre-krem, et salisylsyre-serum og peelingprodukter med salisylsyre.

Peelingprodukter med salisylsyre

Salisylsyre i peelingprodukter er bra for deg med uren hud, forstørrede porer og pigmentendringer. Salisylsyre-peelingen renser huden i dybden, så du får en jevn og flott glød.

BHA T–zone exfoliator
2% BHA Salicylic Acid fjerner døde hudceller i ansiktet
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 149,00 kr
Salgspris Fra 149,00 kr Vanlig pris
BHA T–zone exfoliator - 2% BHA Salicylic Acid fjerner døde hudceller i ansiktet

Serum og krem med salisylsyre

Salisylsyre i kremer og serumer gir huden din de aller beste forutsetninger for at de fuktgivende ingrediensene i produktene kan trekke dypt ned i huden, siden skitt, smuss og døde hudceller ikke lenger blokkerer den fuktgivende effekten.


Hvordan virker salisylsyre?

Salisylsyre har en unik evne til å trekke dypt ned i huden, der den renser og løser opp det «limet», som får de døde hudcellene til å klistre seg sammen og tette hudens porer. Derfor er salisylsyre også et spesielt effektivt middel mot akne.

Hvis du har problemer med akne, skyldes det at hudens overskytende talg (den naturlige oljen), bakterier og døde hudceller klumper seg sammen i propper som tetter porene dine. Det skaper betennelsestilstander i huden og utbrudd av akne.

Salisylsyre motvirker utbrudd av uren hud og tvinger huden til å regenerere seg selv, så den blir mykere, friskere og jevnere. Med andre ord får du en vakrere og sunnere hud ved hjelp av salisylsyrens unike egenskaper.

BHA T–zone exfoliator
2% BHA Salicylic Acid fjerner døde hudceller i ansiktet
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 149,00 kr
Salgspris Fra 149,00 kr Vanlig pris
BHA T–zone exfoliator - 2% BHA Salicylic Acid fjerner døde hudceller i ansiktet

Er det trygt å bruke salisylsyre?

For mange høres syre ut som et tøft og barskt middel som du ikke vil ha i nærheten av den sarte huden din. Men du kan trygt bruke salisylsyre i hudpleien din hvis du ønsker en vakrere og jevnere hud, helt uten tette porer og betente kviser.

Salisylsyre inneholder aktive stoffer uten skarpe korn, og den peeler derfor huden varsomt – helt uten fare for å skrape hudoverflaten.

Det er lov å bruke en konsentrasjon på 2 % i danske skjønnhets- og pleieprodukter som kjøpes reseptfritt – så hvis det prosenttallet står på produktet ditt kan du trygt bruke det i hudpleierutinen din.

Følg med på hudens toleranse

Hvis du opplever at huden din er svært sensitiv, bør du ta det litt med ro. Det vil si at du ikke nødvendigvis skal bruke salisylsyre-produktene dine hver dag, men kanskje annenhver dag eller et par ganger i uken, så du ikke overbehandler den sensitive huden din.

Følg hele tiden med på hvordan huden din reagerer på produktet. Det er den aller beste indikatoren på hvordan huden din tar imot behandlingen. Følg produktets anvisning og respekter huden din hvis den forteller deg at du skal bremse litt.

Hvis du er gravid er det smart å snakke med legen din før du bruker produkter med salisylsyre. Huden din er sartere enn vanlig når du er gravid, og det kan være forhold du skal være ekstra oppmerksom på når du bærer et barn i magen.


FAQ om salisylsyre

Hva er salisylsyre?

Salisylsyre er en organisk betahydroksysyre som er utvunnet av piletreets bark. Det er et antiinflammatorisk middel.


Hva brukes salisylsyre til?

Salisylsyre brukes i en lang rekke hudpleieprodukter i skjønnhetsbransjen, alt fra kremer og lotions til peeling og serum. Ingrediensen er godt egnet til å bekjempe problemer med akne, tette porer, hard hud, pigmentendringer og ujevn hudtone.


Hvordan virker salisylsyre?

Salisylsyre fungerer ved å rense huden i dybden. Det gjør den ved å oppløse det limet som får talg, fett, skitt og smuss til å danne propper i porene, så du får uren og fet hud.


Er det trygt å bruke salisylsyre?

Det er ikke farlig å bruke salisylsyre så lenge du holder deg til den tillatte konsentrasjonen på 2 % i reseptfrie midler. Hvis du har svært sensitiv hud bør du følge nøye med på hvordan huden din takler salisylsyren, og å respektere huden din når den ber deg ta en pause. Snakk med lege før bruk av salisylsyre hvis du er gravid.

Liktornolje
Liktornpleie til Hard hud og liktorn
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 169,00 kr
Salgspris 169,00 kr Vanlig pris
Liktornolje - Liktornpleie til Hard hud og liktorn

Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram