Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

Hva er serum?

Serum er en spesiell form for hudpleie. Det er et hudpleieprodukt i sin mest konsentrerte form og med en tynn konsistens

Det betyr at produktet gir deg massevis av effektive og nærende ingredienser, som takket være den flytende formen kan trekke dypt inn i huden og dermed virke ekstra effektivt. 

Et serum er ofte et hudpleieprodukt som arbeider målrettet mot et bestemt hudproblem. Det kan være tørr, grå, fet eller rød hud, og serumet hjelper aktivt. 


Hva inneholder serum? 

Det finnes noen svært vanlige og primære ingredienser i serumer. Det kan være:

 • Hyaluronsyre 
 • Niacinamid 

Begge ingrediensene er hudpleiestjerner. Men hvorfor er de det?

Hyaluronsyre – din vei til fukt og elastisitet

Hyaluronsyre er et nærmest magisk middel når det gjelder hudpleieprodukter. Hyaluronsyre finnes naturlig i kroppen og huden din, men nivået faller jevnt i takt med alderen – og det gir deg en hud uten fukt, spenst og glød. 

Hyaluronsyre finnes i mange serum, siden den har en unik evne til å binde fukt. Faktisk kan den binde fukt 1000 ganger sin egen vekt, og er derfor helt uunnværlig i din daglige hudpleierutine hvis huden din mangler fukt. 

Med Australian Bodycares hyaluronsyre-serum får du intens fuktpleie av huden din. Den bidrar til å redusere fine linjer og gir huden mer glød, uansett om du har tørr hud, fet hud eller kombinasjonshud. Den passer med andre ord godt til alle hudtyper. 

I tillegg er den dermatologisk testet og 100 % vegansk.

Hyaluronsyre Booster–sett for glød og glatt hud
3 produkter for masse glød og minimering av furer og fine linjer
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 549,00 kr
Salgspris 549,00 kr Vanlig pris 649,00 kr
Hyaluronsyre Booster–sett for glød og glatt hud - 3 produkter for masse glød og minimering av furer og fine linjer

Niacinamid – en hudpleie-allrounder 

Niacinamid er en form for B3-vitamin. Sammen med de andre B-vitaminene er det også et viktig næringsstoff som smører hjulene i kroppens biologiske prosesser, slik at de fungerer best mulig. 

B3-vitamin bidrar til å reparere skader på DNA-et. Det er samtidig en av de viktigste kjernene for din huds sunnhet.

Grunnen er at niacinamid har en gunstig effekt på et hav av hudproblemer, helt fra trist, tørr og grå hud til fine linjer og rynker

Australian Bodycares niacinamid-serum pleier huden din i dybden ved å gi den masse næring som sikrer at porene minskes, ujevn hudtone reduseres og akne og rosacea lettes. Det gir deg en jevnere og penere hud. Serumet er 100 % vegansk og kan brukes daglig – uansett hva slags hudtype du har.

Niacinamide Serum til kviser og uren hud
Ansiktsserum med niacinamid 10%, Sink 1% og tetreolje mot kviser, hudormer og uren hud
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 159,00 kr
Salgspris 159,00 kr Vanlig pris
Niacinamide Serum til kviser og uren hud - Ansiktsserum med niacinamid 10%, Sink 1% og tetreolje mot kviser, hudormer og uren hud

Hvorfor skal du bruke serum? 

Serum er et uunnværlig produkt på baderomshyllen din hvis du ønsker å gi huden din de beste forutsetningene for å holde seg vakker og sunn. 

Et serum er spekket med en høyere konsentrasjon av aktive ingredienser. Det gir derfor huden din den aller beste næringen. Samtidig sikrer den flytende konsistensen at serumet raskere og enklere trekker inn i huden din og virker på hudproblemene dine. 

Serum er utviklet for å lette et hav av hudproblemer. Det kan være:

 • Fine linjer og rynker
 • Matt og tørr hud
 • Rødme og hudirritasjon
 • Kviser
 • Hyperpigmentering, ujevn hudtone og -struktur 
 • Grove porer 
 • Slapp hud og manglende elastisitet 

Hvis du står hver dag og ser deg i speilet mens du ergrer deg over et av disse hudproblemene, vil et serum være til god hjelp for å sikre deg en sunnere, mykere og vakrere hud. 


Hvordan bruker du serum i ansiktspleien din?

Det er ikke likegyldig hvordan du bruker serum i den daglige ansiktspleien din. For den aller beste hudpleien anbefaler vi at du følger denne steg for steg-guiden.

 1. Rens huden grundig for skitt og smuss. Bruk gjerne Face Wash, som renser mildt og effektivt. Masser rundt i ansiktet og på halsen og skyll av med lunkent vann.
 2. Rens med en skintonic, som for eksempel dyptrensende Face Tonic. Fordel på en vattrondell og stryk lett over ansiktet. 
 3. Påfør serumet ditt, for eksempel niacinamid-serum eller hyaluronsyre-serum etter rens. Påfør på fingertuppene og masser forsiktig inn i huden. Serumet skal ikke skylles av. 
 4. Avslutt med en god og nærende ansiktskrem som gir god fukt til huden – gjerne Face Cream. Påfør på ansiktet og masser inn i huden i ca. ett minutt. Det sikrer at kremen absorberes godt, samtidig som den lette massasjen stimulerer huden. 

OBS: Det er viktig at du påfører serum før dag- eller nattkremen din. Hvis ikke vil kremen danne en hinne, slik at serumet ikke klarer å trekke dypt nok ned i huden og virke effektivt. 

4–pack til uren hud og kviser
Dyptrensende hudpleie til fet hud, kviser og hudormer
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 599,00 kr
Salgspris 599,00 kr Vanlig pris 809,00 kr
4–pack til uren hud og kviser - Dyptrensende hudpleie til fet hud, kviser og hudormer

Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram