Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

Hva er squalane? 

Squalane er et spesielt fuktgivende fettstoff, og det er ikke et fremmed stoff for huden din. Talgkjertlene i din egen hud produserer selv squalane. 

Det er med andre ord en del av hudens naturlige sebumproduksjon. Men produksjonen faller gradvis i takt med at alderen din stiger. Når du blir født, har du 12 % squalane i hudoverflaten, men allerede mot slutten av 20-årene faller mengden dramatisk. 

Squalane utvinnes i dag av plantearter som sukkerrør og oliven. 


Hva brukes squalane til?

Squalane brukes i dag i et hav av hudpleieprodukter, alt fra kremer, oljer, leppepomader, serumer og rene squalane-produkter. 

Squalane-olje – nærende og fuktgivende 

En squalane-olje er uunnværlig i skjønnhetspleien din hvis huden din tørster etter næring og fukt. Prøv Australian Bodycares Body Oil, som er en berikende olje til både kropp og ansikt. 

Arr & strekkmerker olje
Kroppsolje med tetreolje til strekkmerker, arr og pigmentflekker
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 129,00 kr
Salgspris Fra 129,00 kr Vanlig pris
Arr & strekkmerker olje - Kroppsolje med tetreolje til strekkmerker, arr og pigmentflekker

Oljen med squalane forsyner huden din med en unik kombinasjon av nærende fuktighetsboostere som gir liv til den slitne og tørre huden din. Den er spesielt godt egnet til å forbedre: 

Med oljen tilfører du intens fukt og elastisitet til huden din. Bruk den som daglig fuktbooster ved å påføre et par dråper på ren og tørr hud to ganger daglig – enten det er kroppen eller ansiktet som trenger litt fuktkjærlighet. Masser oljen omhyggelig inn og la det tørke en stund. 

Resultatene taler sitt tydelige språk 

Squalane-oljen har vist merkbare forbedringer på redusert elastisitet, arr, strekkmerker og andre former for ujevn hud 

  • Flere enn 95 % opplevde at oljen fuktet huden og gjorde den myk.
  • Flere enn 80 % opplevde at oljen gjorde huden glattere og jevnere. 
  • Flere enn 75 % opplevde at oljen forbedret hvordan strekkmerkene deres så ut. 
  • Flere enn 63 % opplevde at oljen forbedret hvordan arrene deres så ut.

Squalane-serum og -krem 

Superfuktgiveren er også vanlig i både kremer og serumer, der den bidrar til å hjelpe den tørre huden din med å gjenopprette sitt korrekte fuktnivå

Bruk gjerne Australian Bodycares squalane-serum, som er spesielt utviklet for å mette tørr og dehydrert hud. Serumet har en unik evne til å slukke hudens tørst, så den fremstår som mer elastisk og sunn. 

Påfør et par dråper serum på nyrenset hud og masser med varsomme sirkelbevegelser. Avslutt gjerne med en squalane-krem som kan booste fuktnivået ytterligere. 

Bare husk at det er viktig at du påfører serum før dag- eller nattkremen din. Kremen danner en naturlig hinne på huden, så hvis du påfører serumet etter krem, vil de pleiende, nærende og fuktgivene egenskapene ikke klare å trekke dypt ned i huden. 

Squalane & E vitamin Fukt Serum til tørr hud
Intenst fuktighetsgivende serum med Squalane og E vitamin til sært tørr hud
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 159,00 kr
Salgspris 159,00 kr Vanlig pris
Squalane & E vitamin Fukt Serum til tørr hud  - Intenst fuktighetsgivende serum med Squalane og E vitamin til sært tørr hud

Hvilke effekter har squalane på huden din? 

Squalane er en ekte stjerne i hudpleien din hvis du er en av dem som sliter med tørr, sliten og tørst hud. Det gir huden din et beroligende og fuktgivende boost som hjelper med å gjøre hudoverflaten spenstig, glatt og jevn. 

Samtidig forebygger den uttørking og legger en beskyttende hinne over huden din. 

Det får ikke bare huden din til å fremstå som sunn, strålende og sterk, men gir deg også den aller beste basen å legge sminke på. En fuktmettet hud gir bedre sminkeresultater, siden pudderet eller foundationen din lettere smelter pent inn uten å gi tørre flekker på huden din. 


Hvordan føles squalane på huden?

Selv om squalane er en nærende olje, føles den verken fet eller tung på huden din, slik andre oljer kan ha en tendens til. 

Hvordan er det mulig? 

Årsaken er primært at stoffet har en unik og lett molekylstruktur som huden kjenner, siden den ligner hudens egen cellemembran. Det kjenner huden øyeblikkelig igjen, og derfor suger den raskt til seg produktet – helt uten å bli klissete.


Hvorfor er squalane og fukt viktig for huden din?

Nå vet du at squalane er en superingrediens i din personlige hudpleie. Men hvorfor? 

Det er fordi en sunn hud er en gjennomfuktet hud. 

Huden din er kroppens største organ, og den fungerer som en barriere mot «trusler» utenfra. En tørr og dehydrert hud er mer utsatt for angrep, og er derfor ikke en sterk barriere. Det er derimot en fuktet, myk og elastisk hud. 

Hvis huden din er fuktet og smidig kan den i høyere grad føye seg så den ikke sprekker – på den måten er den langt mer motstandsdyktig overfor infeksjoner som prøver å trenge inn. 

Huden din kan sammenlignes med et murverk. Hudcellene er mursteinene som utgjør fasaden, og hudens fukt er mørtelen som holder muren sammen. Hvis muren begynner å sprekke, vil det lettere oppstå skader enn hvis muren er intakt. 

Det samme gjelder for hudens mur-barriere. Hvis den begynner å sprekke, er det viktig å reparere for å unngå at skadene utvikler seg. 

Det gjør du først og fremst med massevis av fukt. 

Arr & strekkmerker olje
Kroppsolje med tetreolje til strekkmerker, arr og pigmentflekker
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 129,00 kr
Salgspris Fra 129,00 kr Vanlig pris
Arr & strekkmerker olje - Kroppsolje med tetreolje til strekkmerker, arr og pigmentflekker

FAQ om squalane 

Hva er squalane?

Squalane er et fuktgivende fettstoff som lages av oliven. Huden har en naturlig produksjon av squalane, men den produksjonen faller drastisk med alderen. 


Hva brukes squalane til? 

Squalane brukes i mange forskjellige hudpleieprodukter – blant annet i kremer, serumer, lotions, oljer og leppepomader. 


Hvilke effekter har squalane på huden din? 

Squalane har en mykgjørende og fuktgivende effekt på huden din. Ingrediensen hjelper med å gjøre hudens struktur og overflate elastisk, glatt og spenstig. Det bidrar til en sunn og sterk hud i balanse. 


Hvorfor er squalane bra for huden din? 

Squalane er gunstig for huden din fordi en sunn hud er en fuktmettet hud med en sterk barriere som takler infeksjoner bedre. 

Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram