Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

Så enkelt kan ansiktspleie være: 4 Step Face Care fra Australian Bodycare.

Australian Bodycare 4 Step Face Care gir deg en komplett ansiktspleierutine - fra rens til fukt. Alle produktene i settet er perfekt tilpasset hverandre og passer for alle hudtyper. Naturlig tea tree-olje brukes for å gi huden din en sunn og vital glød. Og som en ekstra bonus inneholder settet også en spot stick mot kviser.

Ansiktspakken mot kviser og uren hud
4 produkter mot uren hud, kviser og hudormer
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 499,00 kr
Salgspris 499,00 kr Vanlig pris 599,00 kr
4 produkter mot uren hud, kviser og hudormer

Den beste måten å bruke settet på:

De fire produktene i settet fungerer ideelt i kombinasjon med hverandre og bør derfor alltid brukes på denne måten. På denne måten får du det beste for deg og vet med sikkerhet at huden din får alt den trenger. Følgende 4 trinn utgjør en komplett ansiktspleie for menn:

Steg 1:

Rens først ansiktet grundig med Face Wash.

Skum opp den milde vaskegelen med vann og masser forsiktig hele ansiktshuden, og skyll deretter skummet av med rent vann. På denne måten renser du huden dypt ned i porene - spesielt for smussrester og bakterier som kan forårsake kviser.

Steg 2:

Dette er et forfriskende Face Tonic som forbereder huden på den påfølgende fuktighetskremen. Fukt en bomullsdott med tonic og gå over hele ansiktet med den.

Steg 3:

Det tredje trinnet er å fukte huden med ansiktskrem, for det trenger den etter rensingen.

Hvis huden din fortsatt er fuktig etter toneren, er dette det ideelle tidspunktet for å påføre et pleieprodukt. Du bør aldri hoppe over dette trinnet, ellers kan huden tørke ut etter rensingen. Balanser den med en ansiktskrem.

Steg 4:

Det fjerde trinnet er valgfritt - hvis en kvise i ansiktet lyser opp, kan du behandle den spesifikt med Spot Stick.

Settets anti-kvisestift er ideell for effektiv behandling av kviser.


Hva bør du vite om ansiktshuden til menn?

Menns hud er faktisk ganske annerledes enn kvinners. Et første faktum som er imponerende: Menns hud er ca. 20 % tykkere enn kvinners. Dette skyldes kjønnshormonet testosteron, som forekommer i mye større mengder i den mannlige kroppen enn i den kvinnelige. Dette gjør for øvrig også menns hud mer gjennomtrengelig i sin beskyttende barriere og dermed mer sårbar.

Større produksjon av talg hos menn

Det er også interessant å vite: Hos menn er hudens talgproduksjon (dvs. produksjonen av hudfett) omtrent dobbelt så høy som hos kvinner, fordi huden deres har færre talgkjertler. Dette er også grunnen til at menns hud ofte har grovere porer og en tendens til å danne urenheter. Derfor er det ekstra viktig med ansiktspleie av høy kvalitet for menn med fet eller uren hud.

De gode nyhetene: Huden til menn eldes langsommere

Menns hud eldes faktisk langsommere enn kvinners hud. Dette skyldes ikke bare den økte talgproduksjonen i mannlig hud (det er vanskeligere å danne rynker i oljete hud), men først og fremst hormonelle forhold: Hos kvinner synker østrogennivået med alderen, noe som reduserer vannlagringskapasiteten og reduserer talgproduksjonen i huden ytterligere.

Menn opplever ikke disse hormonelle endringene, så rynker dannes langsommere og er mindre synlige.

Hvor mye pleie trenger huden min?

Godt spørsmål - svaret avhenger litt av din individuelle hudtype. Det finnes en "grunnleggende hudpleierutine" som passer for alle:

1) Rens huden en gang om dagen

For normal til kombinert hud og tørr hud er det tilstrekkelig å rengjøre ansiktet forsiktig én gang om dagen (helst om kvelden). Om morgenen er det tilstrekkelig å vaske ansiktet med rent vann.

2) Påfør en mild toner

En mild toner, helst en som balanserer PH-verdien i huden, er svært viktig etter rensingenface Tonic er for eksempel ideelt til dette. Ansiktsvannet kan brukes både morgen og kveld.

3) Sist men ikke minst, en lett ansiktskrem

Dette kan være en gel, en forfriskende væske eller en nærende krem, for eksempel face cream.

Hvor rik hudpleien din bør være, avhenger av hudtypen din. Vet du ikke hvilken hudtype du har? Ikke noe problem, vi viser deg noen klare indikasjoner som hjelper deg med å finne ut hvilken hudtype du har.

Ansiktspakken mot kviser og uren hud
4 produkter mot uren hud, kviser og hudormer
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 499,00 kr
Salgspris 499,00 kr Vanlig pris 599,00 kr
4 produkter mot uren hud, kviser og hudormer

Hvordan bli kjent med hudtypen din

Man skiller grovt mellom fire hudtyper: Tørr hud, normal hud, kombinert hud og fet/uren hud. Mens normal hud og kombinasjonshud er relativt enkle å ta vare på, bør du følge noen ekstra tips for tørr og svært fet hud. Her er en oversikt:

Tørr hud gir en følelse av økt følsomhet og stramhet. Huden viser tørre, flassende, noen ganger sprukne områder som er utsatt for rødhet. Tørr hud trenger en ekstra dose fuktighet og beskyttelse for å stabilisere seg, noe som best oppnås med rike, oljebaserte kremer i tillegg til den vanlige hudpleierutinen.

Normal hud er ren, balansert og finporet, den er verken fet eller tørr og har en god fuktbalanse.

Kombinasjonshud er en kombinasjon av normal og litt uren hud. Glans og mindre urenheter forekommer i den såkalte T-sonen (panne, nese, hake), mens huden i resten av ansiktet er normal.

Fet/uren hud er svært skinnende i hele ansiktet. Det er mer alvorlige urenheter og kviser og til og med akne. Huden er også svært storporet og grov. Denne hudtypen trenger også litt ekstra pleie.


Hva bør menn med fet eller uren hud tenke på når de bruker ansiktspleie?

For svært fet til uren hud bør menn følge noen ekstra regler. Den viktigste av disse er: Regelmessig rensing. Fet hud produserer hele tiden for mye talg, og derfor blir porene tette og danner sammen med bakterier urenheter.

Hvis du har fet hud, bør du alltid rense den to ganger om dagen og ikke bruke fete produkter. Sørg for å bruke lette pleieprodukter som ikke fremmer ytterligere urenheter - du kan for øvrig ikke gå galt i byen med vårt ansiktspleiesett 4 Step Face Care.

Ansiktspakken mot kviser og uren hud
4 produkter mot uren hud, kviser og hudormer
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 499,00 kr
Salgspris 499,00 kr Vanlig pris 599,00 kr
4 produkter mot uren hud, kviser og hudormer

Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram