Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

Hva er en concealer? 

En concealer er et sminkeprodukt som skjuler alt fra kviser til rødhet i ansiktet. Den består av et lett, flytende materiale og kommer ofte i en mindre pensel eller stift som gjør det enkelt å dekke et lite hudområde. Du kan få concealere i ulike farger, slik at du kan finne en som passer til din hudtype.

Det er et veldig nyttig produkt som fungerer godt både til den store festsminken, men også til hverdags når du vil ha en naturlig look og samtidig skjule en liten kvise eller mørke ringer.

Dekk urenheter enkelt og effektivt

Kviser, urenheter og hudormer er ganske vanlige, men de kan likevel være irriterende å ha med å gjøre. Hvis du ønsker å minimere dem, er en kvise-concealer en god følgesvenn - spesielt hvis det bare er én eller to kviser.

Husk at en concealer kun skjuler kvisen og ikke får den til å forsvinne. Hvis du vil bli kvitt urenheter, er det første steget å rense huden grundig to ganger om dagen for å sikre at den er fri for bakterier.

Deretter kan du bruke concealer for å dekke kviser, men også lett rødhet, mørke områder under øynene eller pigmentforandringer.

Plei, skjul og minimer urenheter med vår Concealer

Concealer fra Australian Bodycare er basert på antibakteriell Tea Tree Oil, som holder huden sunn. Tea Tree Oil beskytter huden mot nye kviser, urenheter og hudormer.

I tillegg inneholder Concealer både hyaluronsyre og salisylsyre for å opprettholde hudens fuktighetsbalanse og løse opp urenheter. På denne måten pleier du huden og gir den gode forutsetninger for tilheling - samtidig som du skjuler urenheter. Fuktigheten fra hyaluronsyren gjør huden glatt og jevn, noe som gjør det lettere å legge andre produkter over, for eksempel pudder eller foundation.

Hvis du er gravid eller ammer, bør du rådføre deg med legen din før du bruker produkter med salisylsyre.

Concealeren vår finnes i tre fargenyanser, slik at du kan velge den som passer best til din hudtone. Den kan brukes av både menn og kvinner i alle aldre.

Hvordan bruker du concealer i hudpleierutinen din? 

For best resultat bør du bruke concealeren etter at du har renset huden. For å rense huden i dybden, minimere urenheter og skjule dem kan du kombinere vår Concealer med våre andre produkter. Les mer nedenfor. 

Slik gjør du

Vi anbefaler å bruke Concealer i kombinasjon med produktene i ansiktspakken på følgende måte:

 • Face Wash - rengjør ansikt og hals grundig med en ansiktsrens. Det er viktig å fjerne alle bakterier, sminkerester og overflødig talg to ganger om dagen (morgen og kveld) for å minimere uren hud.
 • Face Tonic - tørk den rensede ansiktshuden med skin tonic ved hjelp av en bomullspad. Face Tonic trenger ikke å skylles av.
 • Face Cream - avslutt med et nærende lag Face Cream for å beskytte og fukte huden gjennom hele dagen eller natten.
 • Spot Stick - påfør den effektive Spot Stick direkte på kvisen, hudormen eller andre urenheter og la den tørke før du går videre til neste trinn.

  Avslutt med concealer

  Etter de fire første trinnene kan du bruke Concealer direkte på kvisen(e) du ønsker å skjule. Den smarte stiften gjør det enkelt å finne det spesifikke området, uansett hvor lite det er. Blend produktet inn i huden med en finger eller sminkesvamp.

  Du kan enkelt bruke Concealer flere ganger i løpet av dagen ved behov.

  Spot Stick og Concealer er to gode produkter å ha for hånden samtidig. Påfør først Spot Stick på urenheter og deretter Concealer. Begge produktene kan tas med i vesken, slik at du kan fortsette å behandle og skjule kviser selv når du er på farten.

  Tips: Hvis du sliter mye med kviser, hudormer og uren hud, kan du med fordel legge til et serum i hudpleierutinen din. Til dette formålet anbefaler vi Blemish Serum with Niacinamide til daglig bruk.

  Hvorfor skal du bruke concealer?

  Concealer er for deg som lider av kviser, rødhet, hudormer og andre urenheter og ønsker å skjule dem på en naturlig og enkel måte. Den kan også brukes til å dekke mørke ringer under øynene eller pigmentflekker.

  Vår Concealer kan også kalles "kvisenes kamuflasjedrakt" fordi den effektivt dekker uønskede ujevnheter i huden. Samtidig sørger de gode ingrediensene for at huden får næring og pleie, slik at urenheter raskt løses opp og fjernes fra huden.

  Concealeren er enkel å påføre direkte på kvisen, og den lette konsistensen gjør den lett å smelte inn i huden. Den kan også brukes til å dekke andre ujevnheter i huden, for eksempel aldersflekker på halsen eller brystet.

  Hva skal du tenke på når du velger concealer? 

  Hvis du ønsker å bruke en concealer i din daglige sminkerutine, gjelder det å finne den rette for deg. Nedenfor kan du lese mer om hva du bør se etter. 

  Formål

  Leter du etter en concealer for ujevnheter eller mørke ringer? Hvis du vil lysne opp området under øynene, kan du legge concealeren i en trekant under øyet og i øyekroken - dette åpner opp øyet. Klapp produktet forsiktig inn i huden slik at det ikke smitter av. 

  Konsistens

  Tyktflytende concealere er ofte best til urenheter, mens concealere til øyeområdet er lette og lysreflekterende. Konsistensen kan ofte ha betydning for dekningen, men en tykk concealer kan også ende opp med å legge seg for mye "oppå" huden i stedet for å blende naturlig inn og gi dekning. 

  Farge

  For øyeområdet kan det være fornuftig å velge en concealer som er noen nyanser lysere enn din egen hudfarge for å gi et friskt utseende og dekke mørke områder så godt som mulig.

  Omvendt bør en concealer for urenheter matche hudfargen din. Ellers vil den ha motsatt effekt. Den skal smelte inn i huden din slik at den dekker, men samtidig er usynlig for andre. Hvis du også bruker foundation, bør du velge samme nyanse, så er du godt dekket og får et naturlig resultat med concealeren.

  Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram