Guide til perfekt pleie av dit hår!

Profesjonelt oppdatert: 14/12/2022

Vil du ha fint, mykt og blankt hår? Alt for mange av oss har tørt, tynt og fettet hår. Synderen er ofte for mye hårvask med sjampo. God hårpleie kan hjelpe. Skånsomme hårprodukter med naturlige aktive ingredienser som tilfører fukt og gir deg glans, styrke og sunnhet tilbake.

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Anne, Varde apotek
Anne har en MSc i farmasi fra Syddansk Universitet og har arbeidet som farmasøyt ved Varde apotek i flere år. Her gir hun råd til både kunder og leger om korrekt bruk av medisinske produkter.

Hårpleie til menn og kvinner

Tørt hår som ser kjedelig ut, tynt hår som slasker sammen eller gjenstridige krøller som kruser. Kjenner du det igjen? Du er ikke alene. Ofte er årsaken den samme: for mye bruk av sjampo og kjemikalier som tørrer ut håret og huden.

God hårpleie kan heldigvis rette det opp. Bruker du en sunn og fuktgivende sjampo og balsam, er du allerede godt på vei. Uansett om du er mann eller kvinne, ung eller gammel, så har håret ditt bruk for den samme kjærlige behandling. Les mer og få gode tips til sterkt, lekkert og sunt hår.


Hårpleie til tørt hår

Tørt hår er kjedelig hår. Hvis du lider av tørt hår er sjampoen nesten alltid stedet å begynne. Hvis du bruker en sjampo med for kraftige såpemidler, tørrer det ut håret og hodebunnen. Bytt i stedet sjampoen din ut med en sjampo med naturlige aktiver.

Tørt hår skyldes at hodebunnen din mangler det naturlige hudfettet – talg – som normalt gir håret en flott skinnende look. Veldig mange bruker en sjampo som tørrer ut hodebunnen deres. Og du er kanskje slett ikke klar over det. Det er ofte kraftige innholdsstoffer i de alminnelige sjampoene, og det er ikke godt for verken hår eller hud.

Heldigvis finnes det effektive løsninger med naturlige aktiver. Hair clean sjampo fra Australian Bodycare inneholder Kokosolje, Shea Butter og Tea Tree Oil –  naturlige aktiver som tilfører fukt og styrker håret. Hair clean gjenoppretter skadet hår, innholdet av Tea Tree Oil virker antiseptisk og renser hår og hodebunn. Et godt produkt som virker mot flass, tørr og kløende hodebunn og som samtidig gir deg den beste hårpleien.

Pleie av krøllet hår

Krøller. Små krøller, store krøller, krusede krøller. De har sitt eget (noen ganger) helt ustyrlige liv! For å bevare spenstigheten slik at krøllene ikke kruser, er det viktig at håret får nok fukt.

Har du krøller vil du ha glede av å skylle håret i stedet for å vaske det. Mange med krøller synes at krøllene sitter bedre på dag 2 eller dag 3 etter en hårvask. Når du så vasker håret ditt, kan du med fordel bruke en sunn sjampo og balsam, som f.eks. Hair Clean sjampo og hair conditioner fra Australian Bodycare.

Hårpleie til tynt hår

Typisk skandinavisk hår er faktisk tykkere enn andre typer hår, men det glatte håret har lettere for å bli fettet og se tynt og kjedelig ut. Det skyldes at det naturlige fettstoffet i hodebunnen ikke møter noen motstand, så det fritt kan komme ned langs håret.

Hvis du derfor reagerer på ditt fettete hår med enda mer hårvask, skaper det en ond sirkel hvor hodebunnen overproduserer fettstoff. Prøv i stedet kun å vaske håret annenhver eller tredjehver dag.

Bruk også en mild sjampo som renser håret effektivt uten å skade håret eller hodebunnen. Hair clean sjampo fra Australian Bodycare inneholder Tea Tree Oil, som har antiseptisk virkning, og tilfører fukt til håret. Virker veldig godt for krøllet hår.

TIPS: Scalp serum er ytterst effektiv hvis du har problemer med fettet hår og tørr hodebunn. La produktet sitte i håret over natten for å oppnå det beste resultatet.


Ødelagt hår – slik pleier du det

Behandlinger som fargning og bleking sliter hardt på håret. Proteinene i hårstråene blir trukket ut og det gjør håret glansløst og tynt. Hvis du vil rette opp skadene skal du derfor velge produkter som har masser av protein og fukt.

Her er kokosolje en billig og effektiv løsning. Forskere har funnet ut at kokosolje har en helt spesiell evne til å trenge inn til kjernen i håret, hvor det faktisk kan gjenoppbygge kjernen. Det er ellers normalt veldig vanskelig å gjenopprette skadet hår. Kokosolje forhindrer også ytterligere tap av proteiner.

Scalp serum fra Australian Bodycare inneholder kokosolje og Tea Tree Oil og er et fint produkt til pleie og gjenoppretning av ødelagt hår.

Hårpleie med naturlige aktiver.

Sjampo og balsam du kjøper de fleste steder har dessverre ofte skadelige kjemikalier som irriterer håret og hodebunnen. Har du problemer med håret eller hodebunnen, så unngå dem og bruk i stedet for en sjampo med naturlige aktiver. Australian Bodycares produkter er dermatologisk testet, og inneholder naturlige aktiver ingredienser.

Hodebunnspakken

Alt du trenger mot tørr hodebunn og flass i én pakke

399,00 kr 439,00 kr

Hjemmelaget hårpleie

Du kan også lage din egen hårkur hjemme med ingredienser du kanskje allerede har i kjøleskapet. Den hårkuren du får her er veldig god til ødelagt hår. Alle ingrediensene er 100 % naturlige og vil du håret ditt vel, skal du gå etter økologiske produkter. Kokosolje kan du kjøpe på de fleste supermarkeder, men sørg for at du kjøper den kaldpressede uten tilsetningsstoffer. Det er den som er fast i formen ved stuetemperatur.

Ingredienser:

  • 2 toppede skjeer kokosolje
  • 3 toppede skjeer olivenolje
  • 1 egg
  • 1 banan
  • 1 kopp mandelmelk

Start med å mose en halv banan inntil det ikke er flere klumper. Banan styrker håret og hjelper det med å vokse. Ha i et egg i bollen. Det er bra hvis du har problemer med kruset «frizzy» hår.

Ta så de 2 skjeene med kokosolje og de 3 skjeene med olivenolje og bland i. Til slutt blander du en kopp mandelmelk i. Det bløtgjør håret og gjør det lettere for kokosoljen å trenge inn og gjenoppbygge håret.

Miks det hele sammen i en skål. Kokosolje er fast ved stuetemperatur, så hvis det fortsatt er klumper i kan du gi blandingen et minutt eller to i mikroovnen. Gni blandingen grundig inn i håret og la det sitte minst 30 minutter før du skyller det ut.

TIPS: Tilsett evt. Tea Tree Oil hvis du ønsker effektivt å motvirke bakterier i håret.

Hodebunnspakken

Alt du trenger mot tørr hodebunn og flass i én pakke

399,00 kr 439,00 kr