Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

Flere menn foretar intimbarbering

Det er ikke kun kvinner som velger å la kroppshårene falle. Flere og flere menn – særlig yngre menn – foretrekker også å slippe unna kroppsbehåringen. Det er ikke bare ryggen, brystkassen og beina som får en tur med trimmeren. Barbering av kjønnshårene og intimpleie er også i stigende grad noe som mange menn velger. Flere og flere velger til og med å være helt glattbarbert.

Barbering kan ofte gi røde nupper, kløe og generell hudirritasjon. Og det gjelder ikke minst nedentil, hvor huden er ekstra sart, følsom og tynn. Hvis du vil unngå de røde nuppene og den kløende huden, er det verdt å fortsette å lese her, hvor du får en hurtig guide til intimbarbering. Det handler om teknikk, om de riktige redskapere og ikke minst om å bruke noen gode produkter ved intim hårfjerning til å pleie huden både før og etter barberingen.


Fordeler og ulemper ved intimbarbering hos menn

Skjønnhetsidealet akkurat nå sier ingen kjønnshår. Så hvis du vil følge moten, eller hvis du bare foretrekker å være fri for hår nedentil, er det frem med trimmeren eller høvelen.

Generelt handler intimbarbering om mote og om smak og behag. Du skal altså ikke intimbarbere deg av hygieniske årsaker. Du kan saktens holde deg ren nedentil, selv om det er hår.

Ulempene ved intimbarbering hos menn handler typisk om problemer med irritert hud, røde nupper, svie, kløe, inngrodde hår og betennelse i hårsekkene. Det er ikke alle menn som opplever hudproblemer etter intimbarbering, men mange gjør det. Heldigvis er det mye du kan gjøre selv for å unngå plagene ved intimbarbering.

Der er faktisk ikke mange fordeler ved intimbarbering, men av den grunn kan det jo være et personlig valg å gjøre det likevel. En av fordelene kan være at mange opplever det som lettere å holde seg ren nedentil. Man kan dog saktens opprettholde en god hygiene selv om det er hår. Det er altså primært et spørsmål om vaner og motetendenser.

Ulempene er derimot flere. De handler blant annet om problemer med røde nupper, svie, kløe, inngrodde hår og betennelse i hårsekkene. Med mindre du altså vet hva du kan gjøre for å unngå det, og viktigst av alt; bruker de riktige produktene til intim barbering.

Trinn for trinn-guide

De fleste menn som intimbarberer seg opplever hudplager etter barberingen. Hvis du allikevel foretrekker å fortsette med intimbarberingen – og det gjør flere og flere, særlig yngre menn – er det verdt å følge noen helt enkle råd omkring barberingen. Du kan for eksempel følge denne guiden. Da er du godt på vei.

Hår vokser fort. Hvis du vil være helt hårfri hele tida, er du nødt til å barbere deg omtrent annenhver dag. Huden har imidlertid godt av en pause fra barberingen innimellom. Så tenk over det, hvis det er mulig.

Men hvordan barberer man seg i skrittet som mann?

Intimbarbering for menn – Slik gjør du

1) Sett av godt med tid
Først og fremst skal du sette av god tid til barberingen, ha et godt lys og i det hele tatt sørge for at du kan se hva du gjør underveis.

2) Trim lange hår med en saks
Hvis du har veldig lange hår nedentil, er det en god idé å stusse dem med en saks eller elektrisk trimmer for du begynner å barbere deg. På den måten slipper du å barbere over huden alt for mange gange. Det er med på å irritere huden ytterligere.

3) Bløtgjør og rengjør huden grundig
Før du går i gang for alvor, skal du sørge for å bløtgjøre og rengjøre huden godt. Det kan du gjøre med lunkent vann og en god intimsåpe til intimvask. Ta for eksempel en tur i dusjen før du går i gang.

4) Bruk barberkrem under barberingen
Noen foretrekker å bruke barberskum eller barberkrem på huden mens de barberer. Det gjelder selvfølgelig kun hvis du bruker en høvel.

5) Bruk rene og skarpe barberblader
Bruk alltid en ren barberhøvel eller en rengjort barbermaskin eller trimmer, slik at du unngår bakterier. Det er også viktig at du bruker et skarpt barberblad og ikke en gammel halvsløv høvel.

6) Stram opp huden
Sørg for å dra ut i huden, så du strekker den godt mens du barberer deg. På den måten kan du barbere lettere, og du unngår å skjære deg.

7) Skyll grundig
Når du er ferdig med intimbarberingen, skal du skylle huden grundig. Da får du fjernet eventuelle produktrester.

8) Avslutt med aftershave balsam
Avslutt med en mild og pleiende avtershave balsam som er spesielt beregnet til bruk etter barbering. Velg produkter uten parfyme, men gjerne med innhold av pleiende og beroligende naturmidler som aloe vera eller tea tree oil. Det er viktig at du finner frem til et produkt, som du kan tåle på nettopp din hud.

9) Unngå stramme tights
Hvis du kan, unngå å bruke stramme tights like etter en intimbarbering. Det kan irritere huden.

Får du småsår eller rifter etter en intimbarbering til tross for at du passer godt på, skal de behandles med en hårfjerningskrem til intim bruk som gjerne må være antiseptisk. Disse  produktene kan du kjøpe på apoteket eller i en helsekostbutikk.

Intimvask til intimbarbering
Intimsåpe mot inngrodd hår, røde nupper etter intimbarbering
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 129,00 kr
Salgspris Fra 129,00 kr Vanlig pris
Intimvask til intimbarbering - Intimsåpe mot inngrodd hår, røde nupper etter intimbarbering

Intimbarbering uten nupper

Mange menn har opplevd å få røde nupper i ansiktet etter barbering. Nuppene er også kjent som barbernupper. For noen menn er det noe de plages ofte av. Andre har heldigvis bare opplevd en enkelt gang. Det avhenger av hvor sart din hud er, og hvor godt du behandler den i forbindelse med barberingen.

Akkurat som du kan få røde nupper når du barberer deg i ansiktet, kan du også få røde nupper på huden når du intimbarberer deg. Og det er ikke mindre smertefullt og sjenerende nettopp her. Heldigvis kan du selv gjøre mye for å unngå plager ved intimbarbering. Det handler om å sørge for å holde huden ren og bløt, så du unngår å få bakterier i hårsekkene, som nettopp kan være med på å gi de røde og betente nuppene – Disse bakteriene kan du nettopp fjerne ved å bruke en god intimsåpe eller produkter til intim hårfjerning.

Det gjør du med milde og pleiende hudprodukter, som du skal huske å bruke hver gang du intimbarberer deg – både før og etter barberingen.

Australsk tea tree oil er et naturmiddel som er kjent for sin bakteriedrepende, avkjølende og lindrende effekt, og derfor er det effektivt i forbindelse med barbering. Fra Australian Bodycare kan du få en aftershave som pleier og beroliger huden etter barbering, slik at du minsker risikoen for å få røde nupper.

I det komplette settet til intimbarbering fra Australian Bodycare finner du alt du skal bruke både før og etter barbering:

Finn de rette produktene til intimbarbering for menn her:

Intimsåpe | Intim hårfjerning | Intimbarbering | Intim hårfjerningskrem | Barbernupper

Intimbarberingspakken
3 produkter mot røde nupper og inngrodde hår etter intimbarbering
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 399,00 kr
Salgspris 399,00 kr Vanlig pris 439,00 kr
Intimbarberingspakken - 3 produkter mot røde nupper og inngrodde hår etter intimbarbering

Unngå kløe etter intimbarbering

Mange menn opplever problemer med irritert hud etter intimbarberingen. Kløende hud med røde nupper. Det er ubehagelig, og det ser absolutt ikke pent ut. Ofte vil de røde nuppene komme kort tid etter barberingen, og kløen kommer når hårene begynner å vokse ut igjen (etter en dag eller to).

Det beste middelet mot kløende hud er gode produkter som behandler huden godt – før, under og etter barberingen. Især en god intimbarbering krem anbefales. Det er viktig at du setter av nok tid til intimbarberingen, slik at du har tid til å barbere deg forsiktig og omhyggelig og har tid til å bruke produkter på huden. Det tar ikke så mye lenger tid, men den tida er godt anvendt.


Barbermaskin, høvel eller trimmer – hva er best?

Om du foretrekker en høvel, en barbermaskin eller en trimmer når du barberer deg, er i høy grad et spørsmål om smak og behag. Det gjelder når du barberer deg i ansiktet, og det gjelder når du barberer deg på kroppen.

Hvis du foretrekker en høvel både i ansiktet og til intimbarberingen, er det viktig at du ikke bruker den samme høvelen begge steder. Det er ikke så hygienisk, og du risikerer å flytte bakterier fra det ene stedet til det andre. Risikoen for å skjære deg er dessuten litt større med en høvel enn med en barbermaskin eller trimmer.

Mange menn vil derfor helst bruke barbermaskinen eller trimmeren når det handler om intimbarbering. Man kan også kjøpe en egen trimmer til kroppen, en såkalt kroppstrimmer eller bodygroomer.

Noen kvinner foretrekker å fjerne hår på bena med en epilator; en elektrisk maskin som fjerner hårene med rota. Den kan også brukes til intimbarbering hos både menn og kvinner, men det er ikke helt smertefritt. Om du vil gå for dette, er opp til deg og din personlige smerteterskel. Fordelen er at behandlingen har lang virkning.

Sørg under alle omstendigheter for å bruke en rengjort maskin med et rent blad, så du unngår å smitte deg selv med bakterier. Og husk å pleie huden din godt, så den er ren og fuktet – før, under og etter barberingen. På den måten unngår du lettest røde nupper og kløe når du intimbarberer deg.

Barbergel til intimbarbering
Unngå inngrodde hår og røde nupper etter intimbarbering
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 139,00 kr
Salgspris Fra 139,00 kr Vanlig pris
Barbergel til intimbarbering - Unngå inngrodde hår og røde nupper etter intimbarbering

Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram