Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

1. Pass

Husk først og fremst passet ditt hvis du skal på ferie i utlandet. Passet ditt er avgjørende for at du i det hele tatt skal kunne komme deg noe sted. Sett derfor passet øverst på huskelisten. Legg passet i håndbagasjen i en lomme der det er lett tilgjengelig når du skal vise det ved innsjekkingsskranken, i sikkerhetskontrollen og når du handler i flyplassbutikkene.

Husk også å sjekke om passet ditt fortsatt er gyldig. Det er kjedelig å stå på flyplassen og innse at passet burde vært fornyet. Når du ferierer i noen land, må passet ditt også være gyldig i minst seks måneder etter hjemkomst. Dette gjelder for eksempel Tyrkia.


2. Blått helsetrygdkort 

Hvis du blir skadet eller syk mens du er på ferie i utlandet, nytter det ikke å vifte med det gule helsetrygdkortet foran den utenlandske legen. For å få legehjelp på samme vilkår som i Norge må du huske å ta med det blå sygesikringskortet, som er en vanlig EU-forsikring.

Du bør imidlertid være oppmerksom på at du ikke er dekket av det blå helsetrygdkortet i land utenfor EU/EØS. Når du reiser til disse landene, må du derfor selv finne ut hvordan du er dekket, og i de fleste tilfeller er det en god idé å tegne en privat reiseforsikring.


3. Kredittkort og valuta

Det er ikke lett å reise uten kredittkort eller valuta for landet du reiser til. Det er lurt å veksle penger hjemmefra, da det kan være gebyrer og andre dyre kostnader forbundet med å veksle på reisemålet eller på flyplassen.

Du kan betale med kredittkort de fleste steder, men hvis du reiser til et lokalt marked eller lignende, er det lurt å ta med kontanter - da kan du prute på prisen.


4. Intimhygiene

Hvis du er som de fleste som reiser til varmere strøk, kommer du garantert til å svette når du soler deg i solstrålene eller utforsker byen og naturen i reiseparadiset. Uansett er det viktig med god intimhygiene, for svette og utilstrekkelig pleie av området kan fort føre til lukt, kløe og irritasjon.

Derfor er det uunnværlig med en skånsom, men effektiv intimsåpe som effektivt rengjør området uten å forstyrre den naturlige bakteriebalansen i det ømfintlige området. Det varme været og plutselige klimaforandringer kan også være tøft for det intime miljøet, og derfor bør du alliere deg med Femigel og Femi Daily, som motvirker intim irritasjon og tørrhet samtidig som de opprettholder en naturlig fuktighetsbalanse.

Pakke til Intimpleie
3 produkter til intimpleie mot tørrhet, lukt, kløe eller annet intimt ubehag
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 399,00 kr
Salgspris 399,00 kr Vanlig pris 429,00 kr
Pakke til Intimpleie - 3 produkter til intimpleie mot tørrhet, lukt, kløe eller annet intimt ubehag

5. Barberutstyr

Barberingsutstyr er et must på reisen - både for menn og kvinner. Å reise er en fin anledning til å pleie forholdet og vise at du bryr deg om partneren din. Det betyr at reise og sex ofte går hånd i hånd.

Husk derfor å trimme eller barbere de intime delene av kroppen hvis du vil se skarp og pen ut. Da trenger du riktig barberingsutstyr for å unngå røde skjeggstubber og bleik hud. Det var vel ikke meningen at dette skulle skje når du skal være sjef foran partneren din?

Håret vokser raskt ut igjen, så det kan hende du må svinge barberhøvelen flere ganger på ferien hvis du liker den glattbarberte looken. Barbering er krevende for huden, så du må ta godt vare på huden før, under og etter intimbarbering for å unngå bakterieinfeksjoner og irriterende røde knopper.

Med de riktige hjelpemidlene for intimbarbering er du også klar til å dra på stranden uten skjemmende røde knopper i bikinilinjen.

Intimbarberingspakken
3 produkter mot røde nupper og inngrodde hår etter intimbarbering
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 399,00 kr
Salgspris 399,00 kr Vanlig pris 439,00 kr
Intimbarberingspakken - 3 produkter mot røde nupper og inngrodde hår etter intimbarbering

6. Førstehjelpsskrin

Å reise skal være stress- og bekymringsfritt. Men når du kommer til et annet land, kan kroppen raskt reagere på ulike melkesyrebakterier fra for eksempel mat og vann. Mange steder anbefales det at du ikke drikker vann fra springen, men hvis du likevel skulle komme til å ta en slurk i dusjen, finnes det ulike preparater som hjelper på magen hvis du får mageknip.

Derfor er det en god idé å pakke et lite førstehjelpsskrin i reisekofferten. Det trenger ikke være et helt akuttmottak, men det viktigste som hodepinetabletter, magetabletter og et antiseptisk og kløestillende stick som effektivt motvirker plagene med myggstikk, som er vanskelig å unngå i tropisk klima.

Les mer: Sånn behandler du myggstikk

Stift til myggstikk
Kløestillende stick mot bakterier og irritasjon ved insektbitt
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 109,00 kr
Salgspris 109,00 kr Vanlig pris
Stift til myggstikk - Kløestillende stick mot bakterier og irritasjon ved insektbitt

7. Solkrem og aftersun

Både solkrem og aftersun er uunnværlige når du er på ferie i syden. Med riktig beskyttelse av huden din kan du unngå å bli brent og søvnløse netter med røde, ømme skuldre og utsikter til flere dager i skyggen.

I utlandet er UV-indeksen noe høyere enn i Danmark, så du må beskytte deg med en enda høyere solfaktor. I utlandet anbefales minimum faktor 30, og hvis du har svært sensitiv hud, bør du starte ferien med faktor 50 inntil huden din har vent seg til solen. Sørg for at du bruker rikelig med solkrem og smører deg inn jevnlig i løpet av dagen - det holder ikke bare å smøre seg inn om morgenen. Bruk også solkrem hvis du svetter mye og når du har vært i vannet. Selv om solkremen er vannavvisende.

På ferier med mye sol, strand og avslapning er en aftersun også en uunnværlig del av pakningen. Ikke bare i tilfelle du blir solbrent, men også fordi sol og sjøvann tørker ut huden, som trenger mye fuktighet. En aftersun beroliger, kjøler og fukter huden - og bidrar dessuten til at brunfargen holder lenger.

Produkter til sommeren
Produkter til pleie ved solbrenthet og andre hudproblemer
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 649,00 kr
Salgspris 649,00 kr Vanlig pris
Produkter til sommeren - Produkter til pleie ved solbrenthet og andre hudproblemer

8. Mobil/kamera

Et bilde sier mer enn tusen ord. Derfor er et kamera uunnværlig i kofferten hvis du vil forevige de gode minnene fra ferien.

Men for å spare plass i kofferten kan du droppe digitalkameraet og bruke smarttelefonen til å ta bilder. Kameraet i mange smarttelefoner er nå så bra at det tar bilder som er verdt et postkort. Og du har sikkert allerede pakket telefonen som det første i kofferten.

 


9. Badetøy og sommerlige klær

For mange er badetøyet noe av det viktigste på reisen, så det bør være med på pakkelisten. Å gå opp og ned en kritthvit sandstrand kun iført et par badebukser eller en bikini er synonymt med frihet. Faktisk er badetøy nesten viktigere enn selve klærne - i hvert fall hvis du skal på en ren avslapningsferie ved bassenget eller på stranden. Pakk gjerne mer enn ett sett badetøy, slik at du har noe å skifte til. Det er også en god idé å pakke et sett i håndbagasjen i tilfelle den innsjekkede bagasjen blir borte.

Legg til lette klær på pakkelisten slik at du kan pakke dem i kofferten, og husk å sjekke værmeldingen hjemme før du reiser. Da får du også en pekepinn på om du trenger en varm kofta eller lignende om kvelden.


10. Ryggsekk og gode sandaler 

Hvis du skal på backpackertur, er ryggsekk og godt fottøy selvsagt en viktig del av reiseutstyret. Men selv om du skal på ferie med barn eller partner, er det en god idé å ta med ryggsekk og gode sandaler.

Du har sannsynligvis bestilt ferie for å få varme, opplevelser og en annen kultur. Derfor bør du ta med deg en god ryggsekk og fottøy som du kan bruke når du skal på fjelltur, utforske bylivet eller på annen måte utforske en annen kultur. Sørg for at sekken har plass til vannflasker og noen ekstra klær hvis du beveger deg inn og ut av områder der du raskt må kunne ta av og på et ekstra lag med klær. For å spare plass kan du bruke den samme sekken som håndbagasje på flyet og som ryggsekk når du skal på tur i løpet av reisen.

Hvis du skal gå langt, er det lurt å investere i et par sko som gir god støtte og støtdemping - spesielt hvis du skal gå på hardt underlag.


Tips til pakking av kofferten

Det krever litt omtanke å pakke kofferten etter en pakkeliste med de viktigste tingene for en god reise. Det er lurt å pakke tunge ting nederst i kofferten og lettere ting øverst. Pakk med omhu og fyll ut hullene der det er et tomrom. Det kan du gjøre ved å rulle sokkene dine til kuler og legge dem i skoene - da mister de ikke formen. Sørg også for å legge de tingene du trenger rask tilgang til øverst.

Pakk kofferten i kategorier, slik at det er enkelt å holde oversikt over hva du har i den. Og til slutt, vær selektiv når du pakker klær, toalettsaker og lignende. De fleste kremer, deodoranter og tannkremer finnes i reisestørrelser, slik at de tar liten plass i kofferten.

Produkter til sommeren
Produkter til pleie ved solbrenthet og andre hudproblemer
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 649,00 kr
Salgspris 649,00 kr Vanlig pris
Produkter til sommeren - Produkter til pleie ved solbrenthet og andre hudproblemer

Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram