Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

Hva er peeling?

Peeling er en effektiv skjønnhetskur for alle hudtyper. Når du peeler huden, fjerner du det øverste laget med døde hudceller, renser porene og stimulerer til dannelsen av nye hudceller. Det får huden din til å se friskere og sunnere ut, og du reduserer forekomsten av kviser og uren hud.

Peelende produkter inneholder aktive ingredienser som kjemisk løsner hudens celler. Peeling kalles også eksfoliering. Skrubb er derimot noe annet enn peeling. Skrubbkremer til huden inneholder gjerne slipekorn – det gjør ikke peelende produkter. Derfor er det mange som føler at peeling er mer skånsomt mot huden enn skrubbing.

Gå direkte til:

Klikk her – Peeling av ansiktet – trinn for trinn

Klikk her – Peeling av kroppen – trinn for trinn


Sånn peeler du huden din

Hver dag danner huden nye hudceller. De gamle, døde hudcellene skyves vekk og legger seg som et lag ytterst på huden. Hvis du ikke fjerner de døde hudcellene, vil huden din se ru, grå og livløs ut. I tillegg gir de god grobunn for kviser og uren hud. Hvis du derimot sørger for å peele huden din regelmessig, får du fjernet de døde hudcellene, og på den måten redusert forekomsten av kviser og uren hud – og som resultat vil huden din se glattere ut og utstråle sunnhet og friskhet. I tillegg er peeling bra for blodsirkulasjonen.

Kviser og uren hud er ikke kun et problem i ansiktet. Du kan få det over hele kroppen. Derfor er det ikke bare ansiktshuden som har godt av rens, pleie, fukt og peeling. Det samme gjelder huden over hele kroppen. Vi anbefaler derfor at du bruker body scrub fra Australian Bodycare.

Utstøtelsen av døde hudceller og dannelsen av nye er en prosess som pågår kontinuerlig. Men med alderen blir prosessen langsommere, så det kan være en fordel å begynne å gjøre noe som får fart på prosessen når du kommer i 30-årene. Frem til da går prosessen av seg selv, så unge mennesker trenger ikke peeling.

Mekanisk eller kjemisk peeling

Mens skrubbekremer kun bør brukes én gang i uken eller deromkring, siden de kan være ganske tøffe mot huden, kan peelende produkter uten problemer brukes oftere. Noen kan brukes daglig, andre et par ganger i uken. Det viktigste er at du sørger for å bruke produkter som passer til din hud og hudtype.

Bruk av skrubbkremer, skrubbehansker og lignende kalles også mekanisk peeling, mens bruk av produkter med syrer eller enzymer som løser opp de døde hudcellene, kalles kjemisk peeling.

Begge metodene er effektive for å fjerne de døde hudcellene fra hudens overflate. Mekanisk peeling kan likevel være en anelse tøffere for huden, så hvis du har tørr eller sart hud kan det være en fordel å velge kjemisk peeling i stedet. Hvis du har problemer med tørr hud bør du bruke en krem til tørr hud.

Peeling med salisylsyre

Når du peeler huden med peelende produkter, er det gjerne snakk om en såkalt BHA-peeling (Beta Hydroxy Acid), også kaldt peeling med salisylsyre. BHA-peeling med salisylsyre er blant annet kjent for sine anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaper, som selvfølgelig er en fordel hvis du peeler huden for å bli kvitt kviser og uren hud. Når du har kviser og uren hud, handler nemlig alt i høy grad om å bekjempe bakterier og betennelse i huden.

BHA T–zone exfoliator
2% BHA Salicylic Acid fjerner døde hudceller i ansiktet
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 149,00 kr
Salgspris Fra 149,00 kr Vanlig pris
BHA T–zone exfoliator - 2% BHA Salicylic Acid fjerner døde hudceller i ansiktet

Peeling av kroppen – trinn for trinn

 1. Ta en varm dusj som åpner porene og gjør huden mer mottakelig for peelingen.
 2. Påfør det peelende produktet – det kan være en peelende såpe, et peelende renseprodukt eller en peelende krem – med varsomme sirkelbevegelser. Bruk eventuelt en børste eller skrubbehanske. Men vær forsiktig, så du ikke skrubber huden for hardt. Vi anbefaler at du bruker body scrub fra Australian Bodycare.
 3. Skyll av det peelende produktet med lunkent vann. Sørg for å fjerne alt, så huden er helt uten produktrester.
 4. Rens huden med et renseprodukt, for eksempel en god body wash.
 5. Klapp huden forsiktig tørr med et håndkle. Unngå å gni.
 6. Fukt huden med en god og pleiende body lotion eller body cream.

Pakke for peeling av kropp
3 produkter for dyprensing av uren hud på kroppen
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 399,00 kr
Salgspris 399,00 kr Vanlig pris 489,00 kr
Pakke for peeling av kropp - 3 produkter for dyprensing av uren hud på kroppen

Peel vekk den harde huden på føttene

Mange mennesker sliter med hard hud på føttene, og nettopp der kan det være ekstra vanskelig å få huden pen og glatt. Føttene trenger nemlig ofte noe mer enn et vanlig, peelende produkt.

Med en spesiell, peelende fotmaske i form av et par peelende sokker, kan du selv fikse føttene så de blir sommerklare uten å måtte ta turen innom en fotterapeut. Føttene skal være nøyaktig 90 minutter i den peelende væsken i plastsokkene. I mellomtiden kan du slappe av med en god film eller en bok du har gledet deg til å lese. I de følgende dagene vil den harde huden falle av i flak, og etter 7-10 dager er føttene myke og lekre som babyføtter.


Spesielt om peeling av ansiktet

De fleste tenker på ansiktet når vi snakker om peeling. Selv om vi selvfølgelig skal sørge for å pleie huden på hele kroppen, er det smart å gi ansiktet spesiell oppmerksomhet. Ansiktet er ubeskyttet, og blir hver dag eksponert for vær og vind, forurensning og kanskje sminke.

LES OGSÅ: 10 gode råd mot uren hud i ansiktet

Samtidig er ansiktshuden mye sartere enn huden på kroppen, så derfor er det viktig at du alltid bruker spesielle produkter til pleie av huden i ansiktet. Det gjelder også når du peeler huden. Her skal du velge et produkt som er spesielt beregnet til den tynnere og sartere ansiktshuden. Og når du har peelet huden, må du ikke glemme å avslutte med en god ansiktskrem.

Peeling av ansiktet – trinn for trinn

 1. Rens huden i ansiktet med det renseproduktet du pleier å bruke, for eksempel Face Wash fra Australian Bodycare.
 2. Fukt huden i ansiktet med lunkent vann. Bruk eventuelt en vaskeklut som du lar ligge over ansiktet i et par sekunder. På den måten åpner du porene og gjør huden mer mottakelig for peelingen.
 3. Påfør det peelende produktet – det kan være en peelende såpe, et peelende renseprodukt eller en peelende krem – med varsomme sirkelbevegelser. Du kan eventuelt bruke en svamp, men unngå å skrubbe huden. Vi anbefaler face mask fra Australian Bodycare.
 4. Skyll av det peelende produktet med lunkent vann. Det er viktig at du får fjernet alt, så det ikke ligger igjen produktrester på huden.
 5. Bruk deretter en skintonic på huden. Det kan for eksempel være face tonic fra Australian Bodycare, som er en mild og dyptrensende skintonic uten alkohol.
 6. Fukt huden med en god og pleiende ansiktskrem, som passer til hudtypen din og din huds spesielle behov.

Bonusinfo: Face Mask fra Australian Bodycare er et multifunksjonelt produkt som renser og peeler huden. De fine, naturlige skallene fra sandeltrenøtter sikrer den mekaniske peelingen, samtidig som den kan brukes som en dyptrensende maske som trekker urenhetene opp fra hudens porer på grunn av innholdet av caviar lime. Face Mask hjelper med å fjerne døde hudceller og andre urenheter som kan tette porene og danne hudormer, kviser og uren hud.

Ansiktsmaske mot kviser og uren hud
Dyprensende ansiktsmaske med Tea Tree Oil mot hudormer og kviser
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 199,00 kr
Salgspris 199,00 kr Vanlig pris
Ansiktsmaske mot kviser og uren hud - Dyprensende ansiktsmaske med Tea Tree Oil mot hudormer og kviser

Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram