Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

Hva er AHA-peeling?

AHA-peeling er en kjemisk eksfoliering – altså en syre som du smører på huden din.

Det er en svært utbredt syrepeeling som består av fruktsyrer som glykolsyre og melkesyre. Navnet er en forkortelse av Alpha Hydroxy Acid, altså alfahydroksysyre. Det er en gruppe stoffer som opprinnelig kommer fra frukt og grønt, for eksempel sitron, og som derfor har fått fellesnavnet fruktsyrer. 

Hva gjør AHA-peeling?

Du har sikkert møtte på mange hudpleieprodukter som hevder å kunne gi deg en sunnere hud.

Men AHA-fruktsyrepeeling skiller seg fra de andre eksfolierende produktene på markedet, siden det her er fruktsyrene som gjør hele arbeidet.

AHA-syrer setter fart på cellefornyelsen i huden, virker eksfolierende og stimulerer kollagenet i huden. Samtidig minimerer syrene risikoen for pigmentflekker, rynker, akne og ujevn hudstruktur. 

Ved å eksfoliere med AHA-fruktsyrepeeling, løsner du de døde hudcellene og jevner ut hudpigmenteringen og hudtonen. Det vil minimere alderstegnene dine, så du får et mer ungdommelig utseende uten synlige porer og urenheter. 

4–pack til uren hud og kviser
Dyptrensende hudpleie til fet hud, kviser og hudormer
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 599,00 kr
Salgspris 599,00 kr Vanlig pris 809,00 kr
4–pack til uren hud og kviser - Dyptrensende hudpleie til fet hud, kviser og hudormer

AHA-syrer

De vanligste og mest kjente AHA-syrene er glykolsyre, mandelsyre og sitronsyre. De kan du lese mer om nedenfor.

Glykolsyre

Glykolsyre finnes i sukkerrør, og er den mest kjente AHA-syren. Den setter i gang hudens cellefornyelse, eksfolierer gamle hudceller og minimerer rynker og linjer.

Har huden din synlige alderstegn, eller sliter du med pigmenteringer og tendens til akne? Glykolsyre er spesielt godt egnet til de tilfellene, samt til normal hud til kombinasjonshud. Syrens molekylære størrelse gjør det mulig å trekke enkelt inn i huden, der den vil sørge for en grundig eksfoliering. 

Mandelsyre

Mandelsyre er fettoppløselig, og passer derfor spesielt godt til hud som har en tendens til å bli fet. Hvis du sliter med akne, er mandelsyren effektiv for deg.

Sitronsyre

Sitronsyre har en kraftig antioksiderende effekt. Det er til kjempehjelp når det gjelder håndtering og forebygging av solskadet og aldrende hud.

Effektiv eksfoliering

AHA-fruktsyre brukes først og fremst til å eksfoliere huden din. Her faller hudcellene på overflaten av, og på den måten blir du kvitt alle de døde hudcellene. Det gir plass til å skape nye hudceller.

Når du blir eldre, blir hudens naturlige cellesyklus langsommere. Det kan innebære at døde hudceller samler seg opp, og resultatet er at huden din ser matt og kjedelig ut. Det kan også øke forekomsten av rynker, aldersflekker og akne – men hvis du bruker AHA fruktsyrepeeling kan du bli kvitt alle plagene.

Fornyet glød til huden

Når fruktsyrene eksfolierer huden din og bryter ned de døde hudcellene, får du en lysere og mer glødende hud. Ved hjelp av blant annet glykolsyre brytes akkumuleringen av hudceller ned, og sitronsyre gjør huden lysere og gir mer glans.

Økt kollagenproduksjon

Du har kanskje hørt om kollagen? Det er et protein som er utrolig viktig for brusken og beina i kroppen din. Kollagen dannes i hudcellene og sørger for at kollagenet i bindevevet holder huden elastisk og fast, og at huden din bevarer et ungdommelig og glatt utseende.

De proteinrike fibrene blir brutt ned etter hvert som du blir eldre, og når du blir solbrent. Det kan gi en myk og slapp hud. 

Hvis du bruker AHA-serum kan du fremme produksjonen av kollagen ved å ødelegge de gamle kollagenfibrene og gi plass til nye, så huden din kan holde seg fyldigere og glattere. 

AHA-peelende serumer fra Australian Bodycare

Er du lei av de tette porene og den matte huden din? Hos Australian Bodycare har vi forskjellige serumer du kan bruke for å få en sunnere hud. 

Nedenfor kan du lese mer om våre forskjellige eksfolierende serumer.

Naturlig peelingserum

Dette naturlige AHA-fruktsyrepeeling - serumet renser og eksfolierer huden din varsomt ved hjelp av Lime Pearl; den naturlige hovedingrediensen i serumet. 

Med sitt høye innhold av AHA-fruktsyre er Lime Pearl kjent som naturens peeling. Den gir deg en hud som er glatt med lekker glød på grunn av det 100 % naturlige innholdet av fruktsyre. Den kalles fingerlime på norsk, og er en effektiv fruktsyrepeeling som forfiner og glatter ut overflaten på huden din. 

Serumet har også et naturlig innhold av Tea Tree Olje og Niacinamid. Den første hemmer bakterier, kviser og hudormer i å dukke opp, så huden din blir sunnest mulig. Den andre sikrer deg en jevn hudtone og åpner tett porer så huden din får puste.

De aktive og effektive ingrediensene i AHA-fruktsyrepeeling-serumene våre samarbeider om å sikre deg en pen og glatt hud, uten nupper, ujevnheter og kviser. 

4–pack til uren hud og kviser
Dyptrensende hudpleie til fet hud, kviser og hudormer
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 599,00 kr
Salgspris 599,00 kr Vanlig pris 809,00 kr
4–pack til uren hud og kviser - Dyptrensende hudpleie til fet hud, kviser og hudormer

Sånn gjør du

Det er enkelt å legge til et serum i den vanlige renserutinen din. Vi anbefaler at du bruker det 2-3 ganger i uken.

Start med å rense ansiktet ditt grundig for sminke og andre urenheter med vår Face Wash

Tørk deretter det rensede ansiktet ditt – bruk eventuelt Face Tonic fra Australian Bodycare på en bomullspad og la tonicen tørke inn.

Fordel til slutt et par dråper peelingserum på den rene huden din og masser inn. La serumet trekke inn i ca. 30 minutter og avslutter med et lag beskyttende ansiktskrem.

Det er svært individuelt hvor ofte du bør bruke serumet. For noen ganger passer det bra med 2-3 ganger i uken, mens andre bruker det sjeldnere. Det handler om å prøve seg frem og de hva huden din foretrekker. 

Vi anbefaler at du bruker serumet om kvelden, så huden din kan få ro til å venne seg til produktet i løpet av natten. Da unngår du en reaksjon, som lett rødme, de første par gangene du bruker produktet. 

4–pack til uren hud og kviser
Dyptrensende hudpleie til fet hud, kviser og hudormer
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 599,00 kr
Salgspris 599,00 kr Vanlig pris 809,00 kr
4–pack til uren hud og kviser - Dyptrensende hudpleie til fet hud, kviser og hudormer

Kjemisk AHA-peeling

Ved hjelp av AHA-fruktsyre vil huden din få et lite løft, der det ytterste hudlaget fjernes. Den peelingen (eksfolieringen) fjerner de døde hudcellene og stimulerer samtidig dannelse av nye hudceller. 

Jo eldre du blir, jo langsommere fornyer hudcellene i kroppen din seg. Med en kjemisk peeling kan du forbedre og fornye huden i ansiktet, på halsen, brystet, hendene, armene eller beina. 

I tillegg fukter, beroliger og strammer en kjemisk peeling opp huden, samt minimerer risikoen for betennelse, porestørrelse, arr, flekker, kviser eller hudormer. 

Kjemisk AHA-fruktsyrepeeling kan blant annet forbedre:

  • Ujevn hudpigmentering 
  • Aldersflekker
  • Solflekker
  • Flassende hud
  • Solskadet hud
  • Fregner
  • Akne
  • Arr

Etter en kjemisk AHA-peeling kan huden din bli litt rød. Hvis det skjer, kan du med fordel bruke Blemish Serum fra Australian Bodycare, som sikrer en jevn hudtone og en flott hud i samarbeid med AHA-serum. 

Husk solkrem når du bruker AHA-serum

AHA-peeling gjør huden din mer følsom overfor solen og mer mottakelig for solskader. Derfor anbefaler vi at du husker å bruke solkrem daglig – spesielt etter en AHA-peeling.

Aloe Vera Gel fra Australian Bodycare pleier og nærer huden din. Den har også en positiv og lindrende effekt på solbrenthet, tørr og dehydrert hud, samt svie og kløe

Produktet inneholder en lang rekke vitaminer, mineraler og aminosyrer, samt Tea Tree Olje, som egner seg svært godt mot hudproblemer som for eksempel kløe eller solbrenthet. 

Aloe Vera Gel med Tea Tree Oil
Kløestillende og avkjølende gelé mot irritert hud, solbrent hud og smårifter
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 129,00 kr
Salgspris Fra 129,00 kr Vanlig pris
Aloe Vera Gel med Tea Tree Oil - Kløestillende og avkjølende gelé mot irritert hud, solbrent hud og smårifter

Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram