Anne Thestrup Meimbresse

Lest av Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmasøyt, Varde Apotek

Her kan du se Annes profil »
Innholdsfortegnelse

Føttene dine fortjener oppmerksomhet

Føttene våre får dessverre sjelden den oppmerksomheten de fortjener. Mange av oss bruker hver kveld en håndfull favorittprodukter for å gjøre ansiktet vårt klart til natten. Kanskje har du til og med en deilig bodylotion som du omhyggelig smører kroppen din inn med etter en god dusj.

Men hva med føttene?

Føttene dine skal bære vekten din. Det gjør de best hvis de får den oppmerksomheten de fortjener. 


De vanligste årsakene til triste, tørre føtter

 •  Vind og vær – Huden under føttene våre er tykkere enn på resten av kroppen, og derfor er den på langt nær like hydrert. Om sommeren, når føttene dine luftes, blir de utsatt for både være og vind, og det kan gjøre dem tørre og ru. Dessverre vil også vinteren tørke ut huden din - også på føttene. Det blir slett ikke noe bedre av at du skrur opp varmen hjemme. 
 •  Konstant press – Føttene dine er konstant under press fra resten av kroppen din. Det gjelder både når du står og går. Hvis du bare kjører på, kan det konstante presset føre til svært tørre føtter, hælsprekker og hard hud.  
 •  Dårlig fotrutine – Tørr hud på føttene kommer av at du ikke gir føttene dine den rette oppmerksomheten og behandlingen. 

Sånn vet du om de tørre føttene dine har godt av en behandling 

Det er alltid en god idé å gi føttene dine den samme omsorgen som resten av kroppen din får. På den måten oppdager du om føttene dine er tørrere enn de pleier å være. Det er selvfølgelig en lang rekke faktorer du også kan holde øye med: 

 • Rå, rød eller sprukken hud
 • Kløende hud
 • Dannelse av har hud
 • Hud som faller av under føttene

Hvem rammes av tørre føtter?

Det er dessverre ingen som slipper unna tørre føtter. Du kjenner sikkert følelsen av en helt myk babyfot i håndflaten. Babyføtter er silkemyke fordi de ikke har vært utsatt for slitasje gjennom daglig bruk. 

Det er absolutt mulig å være disponert for tørre føtter, men selv om du ikke er det, er sannsynligheten stor for at du før eller senere kommer til å kjenne på problemet. Med alderen mister nemlig huden din elastisitet, og dermed blir huden din tørr. 

Heldigvis er det aldri for sent å gjøre noe med de tørre føttene dine.


Tørr hud på føttene kan i verste fall utvikle seg

Hvis du ikke følger med på de signalene føttene dine sender deg, kan det resultere i at de tørre føttene dine sprekker. Sprekker på føttene og hard hud kan gi liktorner, og det kan bli skikkelig smertefullt. 

Hælsprekker dukker ofte opp fordi huden er blitt altfor tørr. Heldigvis er de første tegnene til sprekker ikke så dype, og befinner seg i det vi kaller overhuden (epidermis). Dessverre kan sprekkene utvikle seg helt ned til underhuden (dermis), og det er da det begynner å gjøre vondt. 

Derfor er det viktig at du er oppmerksom på tørr hud

Pakke til tørre føtter og hæler
Fotkrem og hælkrem med urea og Tea Tree Olje til tørre føtter og hælsprekker
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 299,00 kr
Salgspris 299,00 kr Vanlig pris
Pakke til tørre føtter og hæler - Fotkrem og hælkrem med urea og Tea Tree Olje til tørre føtter og hælsprekker

Grunnregel: Forebygging er bedre enn behandling

Ut fra dette kan vi sette to tykke streker under viktigheten av å forebygge tørre føtter før problemet utvikler seg til noe som krever behandling. 

Det aller beste du kan gjøre for føttene dine, er derfor å hjelpe dem med å opprettholde en sunn fuktbalanse. En gjennomfuktet hud er ganske enkelt bedre til å stå imot den slitasjen den utsettes for hver dag. Huden er tross alt kroppens største organ. 


Er føttene dine tørre? Bruk disse produktene – og få fukten tilbake

Nå har vi vel slått fast en gang for alle at forebygging er viktig. Når du likevel er i gang med å pleie ansiktshuden din før sengetid, kan du med fordel gi føttene dine den samme behandlingen. 

Med fire produkter fra Australian Bodycare kan du pleie føttene dine og tilføre dem fukt, så du slipper den tørre og skadde huden. Produktene våre er dermatologisk testet, og har 100 % fornøydgaranti og ubegrenset returrett. 

1) Start med en Body Scrub

Med Body Scrub gir du huden på føttene dine en dyptgående rens. Sørg for å bruke Body Scrub 1-2 ganger i uken når du dusjer. Peel huden på føttene dine for å bli kvitt døde hudceller. Skrubben påføres på våt hud. Masser med sirkelbevegelser. 

Body Scrub Tea Tree Oil
Dyprensende kroppskrubb & intim peeling med 100 % naturlig tetreolje
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 179,00 kr
Salgspris 179,00 kr Vanlig pris
Body Scrub Tea Tree Oil - Dyprensende kroppskrubb & intim peeling med 100 % naturlig tetreolje

2) Skyll med en Body Wash

Skyll av og vask med en Body Wash som hjelper huden din med å ta til seg fuktighetskrem på optimalt vis. Tørk huden varsomt og avslutt behandlingen med en pleiende fotkrem som fukter og forebygger tørrhet.

Body Wash & dusjsåpe
Dusjsåpe med 100 % naturlig tetreolje
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 129,00 kr
Salgspris Fra 129,00 kr Vanlig pris
Body Wash & dusjsåpe - Dusjsåpe med 100 % naturlig tetreolje

3) Daglig pleie med fuktgivende fotkrem

Daglig pleie med en fuktgivende fotkrem kan gjøre mer enn underverker. En god krem til føttene inneholder en unik kombinasjon av tetreolje, urea og sheasmør, som sammen arbeider mot den tørre huden som kan gi sprekker. Bruk derfor fotkremen i forbindelse med Body Scrub og Body Wash, men du kan gjerne smøre inn de tørre føttene dine to ganger daglig i tillegg til det. 

Fotkrem med Tea Tree Oil
Fotkrem med Urea 10% og 100 % naturlig tetreolje
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 159,00 kr
Salgspris Fra 159,00 kr Vanlig pris
Fotkrem med Tea Tree Oil - Fotkrem med Urea 10% og 100 % naturlig tetreolje

4) Bruk Heel Repair til tørre og sprukne hæler

Forebygging er viktig, men det skal ikke så mye til før hælene dine sprekker. Hvis det skjer, er tiden inne for vår Heel Repair. Den beskytter hælsprekkene mot bakterier, takket være den aktive ingrediensen tetreolje. Det høye urea-innholdet er dessuten med på å mykne den harde huden på hælene. Bruk den to ganger daglig. 

Hælkrem med Urea 25%
Hælkrem med Urea 25% til sprukne og tørre hæler
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris Fra 179,00 kr
Salgspris Fra 179,00 kr Vanlig pris
Hælkrem med Urea 25% - Hælkrem med Urea 25% til sprukne og tørre hæler

Skjem bort føttene dine

Du har kommet langt på vei hvis du daglig og ukentlig bruker de produktene som er anbefalt til nå. I tillegg skader det slettes ikke å gi føttene dine litt ekstra kjærlighet. De skal tross alt bære deg gjennom livet. 

 • Slipp dem fri – føttene dine har godt av å bli luftet hjemme på stuegulvet i ny og ne. 
 • Bruk riktig fottøy, og sørg for at føttene dine får puste. Det gjelder spesielt ved forskjellige sportsaktiviteter.
 • Et fotbad er bra – men ikke for lenge. Det varme vannet kan faktisk bidra til å tørke ut føttene dine. Husk å smøre føttene med krem etter badet. 
 • Velg riktige sokker. Det aller beste du kan pakke føttene dine inn i, er bomull og ull.

Ved hjelp av litt oppmerksomhet og pleie kan føttene dine slippe å bli tørre, få sprekker i hælene og andre, enda verre, plager. Føttene dine fortjener kun det aller beste. 

Pakke til tørre føtter og hæler
Fotkrem og hælkrem med urea og Tea Tree Olje til tørre føtter og hælsprekker
+15.000 anmeldelser
Vanlig pris 299,00 kr
Salgspris 299,00 kr Vanlig pris
Pakke til tørre føtter og hæler - Fotkrem og hælkrem med urea og Tea Tree Olje til tørre føtter og hælsprekker

Gjør som 50.000 andre – følg oss på Instagram